Foto’s van het toernooi

Zondag 7 augustus      

Maandag 8 augustus

Dinsdag 9 augustus     

Woensdag 10 augustus

Donderdag 11 augustus           

Vrijdag 12 augustus

Zaterdag 13 augustus

Zondag 14 augustus

DAGVERSLAGEN

Dag 8, zondag 14 augustus 2016

Gisteren werd met vuurwerk de dag afgesloten. Op voorhand waren de omwonenden ingelicht over de vuurwerkshow van zaterdagavond. Na de show bleek dat er bewoners uit de flat het vuurwerk hadden bekeken en stonden te applaudisseren. Het was dan ook prachtig vuurwerk. Mooie afsluiting van een prachtige dag. Daarna is het nog erg gezellig geweest tot in de late uurtjes. Voor sommigen was het een vroeg avondje. Zij moesten zich voorbereiden op hun finale van vandaag.

Daar zijn ze dan! De finales van het Care for Kids Hodenpijl Open 2016. Onder nog ietwat flauwe zonnestralen gingen om 10.00 uur de eerste partijen van de dag de baan op. Niet iedereen was even fris en fruitig, maar wel tot in de tenen gemotiveerd om de winst binnen te slepen. Het is leuk om te zien dat veel partijen goed aan elkaar gewaagd zijn en dat er dus flink strijd geleverd werd.

Ook dit jaar staan de leden van de toernooi organisatie weer klaar om banen te slepen, lijntjes te vegen en te sproeien. Dat hebben de finalisten van vandaag wel verdiend! Sommigen hebben er namelijk al een hele serie wedstrijden op zitten voor het bereiken van de finale en andere hebben iets minder hun best hoeven te doen, maar niet minder onverdiend.

Het Schipluidens onderonsje op baan ‘Kerstbal’ werd gewonnen door Arjan Dijkshoorn en Dennis ‘Jopie’ Hofstede. Zij versloegen in de HD8 Raymond van den Akker en Jan de Blij met 6-4 en 6-3. Een eenvoudige winst was er voor Danielle Platell in de DE-B. Zij won van Sofie Korthout met 6-2, 6-0. Sofie gaf aan dat ze bijna niet meer kon lopen vanwege spierpijn. Hopelijk herstelt ze nog wel een beetje voor haar GD7 later op de dag. En zowaar deze haalde ze binnen samen met Wouter van Leeuwen, wel moeizaam maar dan toch 6-4, 7-6. .”Ik wil een week lang geen tennisbaan meer zien !” zei Sofie na afloop. Misschien toch iets te veel wedstrijden gespeeld deze week ?

Of het de coolspray was (of meer dan dat ??), dat er toe bijdroeg tot de overwinning van Rick Siem samen met Thom de Rijk op de Hodenpijlers Luc Helleman en Karl van Paassen, weten we natuurlijk niet. Schadelijk was het in geen geval. De eersten wonnen wel moeizaam met 4-6,6-4 en 6-3.

Fenneke van Doorninck stond in twee finales. De damesdubbel 735+ en damesdubbel 7. Fenneke gaf ook aan dat ze niet wist hoe ze het had dit jaar, maar aangezien dit het vijfde toernooi op rij was waar ze in de finale belandde. Ze zou er vandaag van genieten. En dat deed ze. De damesdubbel met Karin Korporaal won ze in 2 sets van Joan Elmendorp en Yvonne van Schoonhoven. Daarna lekker een broodje eten en uitgerust de tweede finale in. Dit werd een zware driesetter met Sanne van Paassen, die ze helaas verloren.

Helaas konden we maar kort genieten van de wedstrijd tussen Sander Koop tegen Ashley Goei. In de eerste set bij stand van 4-2 blesseerde Sander zich. Wij wensen hem een spoedig herstel.

Charlotte van Diemen met Joao Varela hebben behoorlijke strijd geleverd, maar wisten niet te winnen van Evie Wijnstok en Timo Tergau. Zij gingen er met de winst vandoor in 6-2 6-4.

In het Hodenpijlse duel tussen Marloes Witmer met Mark Boot tegen Saskia Ruigrok en John Mulder wilden beide teams geen duimbreed toegeven. Dit blijkt ook uit de zetstanden van 7-5 7-5 in het voordeel van Mark en Marloes.

De enige OTC-er nog in de finale was onze Eveline Vogels met haar broer Albert. Zij mochten de strijd voor de eerste plek aangaan met Mariska Kasper en Michel Baggerman. Michel en Mariska gingen er met de prijs vandoor.

Ondanks zoals hij zelf zei “een zware kater”, wist Rick Prins toch eenvoudig (6-0 6-3) te winnen van Bas Muysson in de HE-C. Een zwaarder bevochten zege was die van Aad van Geest en Patrick Pasman. Ze wonnen met 1-6, 6-3 en 7-5 van Barry en Vincent van Antwerpen in de HD7 35+.

Als klappers werden de toeschouwers getrakteerd op een fantastische herendubbel 2 van de heren Yorrick Simonis met Ronald Tijveleijn tegen Yannick Goossens met Thomas Gloudemans. Een waar spektakel waar menig applaus voor klonk. In de derde set werd deze wedstrijd in een tie-break beslist in het voordeel van Yorrick en Ronald.

Op baan 8 stond de gemengd dubbel 2 tussen Joke Snelders met Tim van Pagee tegen Joelle van Doorn en Luco Overvoorde. Joke en Tim wisten na drie sets de winst naar hun toe te trekken met 2-6 7-6 en 6-3. Tim vertelde naderhand dat dit het enige toernooi is dat hij dit jaar gespeeld heeft. Wij voelen ons zeer vereerd en hopen hem volgend jaar weer te mogen verwelkomen.

Op baan 6 stond Mirjam Swarte met Francoise Grindou tegen Bianca de Bruijn met Evi Wijnstrok. In een ware krachtstrijd met prachtige rally’s en vakkundig afgemaakte ballen werd deze wedstrijd in het voordeel van Mirjam en Francoise beslist met 6-4, 4-6, 6-3. Francoise was zeer blij dat de baan voor haar gesleept werd. Ze had alles gegeven en een heerlijke pot gespeeld.

Voor de toeschouwers was het moeilijk kiezen waar ga je nou kijken met zoveel moois op de baan.

Als slotstuk was er de herenenkel tussen Michel van der Goes tegen Arko Zoutendijk. Arko had eerder die dag reeds gewonnen in de gemengd dubbel 2 met Jill van Doorn tegen Bianca de Bruijn en Pascal van de Sande setstanden 6-2 6-4. Volgens Arko een mooie opwarmer voor de enkel. En dit bleek inderdaad. Een mooie strijd om de eindzege, waar menig tennisliefhebber kwijlend naar keek en slagen waar wij alleen van kunnen dromen. Een waardig einde van een mooie week. Arko won met 6-3 6-3.

De prijsuitreiking was natuurlijk weer spectaculair. Mooi aangekleed met kerststal, kerstman, lieftallige kleine engeltjes en een ijsbeer. Dit zorgt voor mooie fotomomenten.

Onze voorzitster Wally sprak mooie woorden evenals de altijd charismatische Petto Koop in smoking.

Namens de OTC bedanken wij alle deelnemers voor de fijne week, de sportieve en mooie wedstrijden. Tot volgend jaar!

Dag 7, Zaterdag 13 augustus 2016

Goedemorgen allemaal, daar zijn we weer vanuit een nog ietwat koel en grijs tennispark. De eerste vroege vogels stonden om 9.30 uur alweer op de baan voor hun halve finale wedstrijd. De eerste winst van de dag was er voor de duo’s Samantha Ammerlaan en Brenda van der Ster en Greet van de Ende en Monique Kools. Beide koppels wonnen vrij eenvoudig in hun wedstrijd in de DD8. Dit belooft dus wat voor de finale!

De wedstrijd van 10.45 tussen Ashley Goei en Jesse Gielisse begon een half uur later omdat Jesse zijn tennisrackets en schoenen kwijt was. Gelukkig voor hem stonden deze gewoon nog in de kantine van Hodenpijl. Niet geheel fit begon hij dan toch aan zijn wedstrijd. Deze ongelukkige voorbereiding pakte dan ook verkeerd uit voor hem want hij verloor met 6-2 en 6-4.

Ron van Geest was helemaal klaar voor de halve finale. Toen zijn maat Erwin Toet vroeg op welke baan te spelen, zei Ron: “Baan vijf”. Zijn maat vroeg: “Waar is dat ?”. Ron’s antwoord: “Buiten”. Scherp Ron! Nu maar hopen dat hij dit op de baan straks ook is. Helaas zette deze scherpte zich niet om in een winstpartij. Arjan Dijkshoorn (“Half tien spelen ? Nee dat kan ik echt niet, ik moet eerst het reisbureau openen. Later misschien ? “) begon om 1 uur en dat was fijn want met Dennis Hofstede “Jopie” won hij met 6-7, 6-1 en 6-4.

Kees Bouman en Nancy Timmer tegen Jennifer Nemethy en Freddy van der Meijden werd een lange driesetter met een waardig einde. De laatste rally was lang met bijzondere slagen van beide kanten. Bij een hoge bal van Nancy was Freddy er al van overtuigd dat hij uitging. “Yes”: riep hij al om het winnend punt te vieren en daarna verbaasd geschokt; “Oh nee, hij is nog in”. Zich snel weer omdraaiend aan het net om de rally uit te spelen. Jennifer en Freddy wonnen met 5-7, 6-2 en 7-6.

Het eerste Hodenpijls onderonsje van vandaag was tussen Sander Koop en Luc Helleman. Beide heren legden elkaar het vuur na aan de schenen en gaven geen duimbreed toe. Het gaf het publiek een prachtige pot waardig voor baan 1. Uiteindelijk trok Sander aan het langste eind en won met 6-3, 4-6 en 6-4. Luc kan zich nu gaan voorbereiden op de heren dubbel later vandaag.

Op de baan naast hen werd er nog een Hodenpijls onderonsje gespeeld. Samantha Ammerlaan met Maurice Smits tegen Marloes Witmer met Mark Boot. In de eerste set sloeg Marloes haar bespanning kapot, maar ze had helaas geen ander racket meer bij zich. Saskia Ruigrok was zo vriendelijk om haar racket aan Marloes uit te lenen. Met dit geleende racket bleek Marloes heerlijk te kunnen tennissen. Ze wonnen met 5-7, 6-3 en 6-2. Waardoor ze morgen tegen Saskia Ruigrok mogen spelen. Saskia gaf aan uit te kijken naar deze wedstrijd. Dit gaat vast een mooie strijd worden. Samantha Ammerlaan kan zich nu volledig gaan richten op haar finale in de dames dubbel 8.

Rene Baggerman met drie potten op de planning ging er vol voor. Hij begon samen met Marije Poot tegen Jose Postma en Martin de Hoog. Dit werd een zware driesetter met een uitslag van 6-1, 4-6, 6-4. Daarna ging Rene met zijn maat Roland van Spengen de strijd aan tegen Luc Helleman en Karl van Paassen. Een volgend Hodenpijls onderonsje. Deze wedstrijd werd een ware titanenstrijd op baan 1. Wederom een driesetter met setstanden 4-6, 6-2 en 7-5. Tot slot mochten de heren Rene en Roland in de gemengd dubbel uitvechten wie van beiden zondag nog een finale zou gaan spelen. Roland met zijn partner Saskia Roessen gingen er uiteindelijk met de winst van door 7-5 6-2.

OTC-er Wouter van Leeuwen zorgde voor een nog verder oponthoud qua banenbeslag, op 4-6 en 4-5 wilde Wouter er nog geen einde aan hebben en zette nog een keertje aan en dat resulteerde via de tie break (een van de vele van vandaag) in een derde set. Hoe jong je dan ook bent na zo’n week raak je toch wat vermoeid en ook bij hem ging het kaarsje langzaam uit. Robin Brabers maakte het vakkundig met 6-1 af.

Op baan 2 werd ook een mooie wedstrijd uitgevochten tussen Eveline Vogels met haar broer Albert tegen Tessa Kalkman en Lennart Eijgenraam. Derde set tie break bepaalde dat Eveline en Albert morgen de finale mogen spelen.

Yvonne Flikweert gaf aan dat ze nog best een setje had willen spelen na haar single tegen Britt van Halem. Helaas voor Yvonne eindigde de single in 6-3, 6-2 winst voor Britt.

Zo is er weer een dag voorbij en er blijft er nog eentje over, maar wel de mooiste van allemaal, de finaledag. Het belooft weer een bijzonder mooie dag te worden waarin de emoties hoog kunnen oplopen, met als het goed is een heerlijk zonnetje en sportieve en superspannende wedstrijden.

Tot morgen!!!

Dag 6, Vrijdag 12 augustus 2016

Na regen komt wel degelijk zonneschijn: eerste kerstdag begint stralend. Op het terras alleen maar zonnebrillen en her en der zelfs blote benen onder een korte broek. Een zomerse kerstdag!

Wout van Reeuwijk is lekker op dreef dit toernooi. Deze Gamma-joker (hij heeft op het laatste moment nog een wildcard gekregen via John van Beek) wint van Kevin Thierry (3-6, 6-4, 6-2) en weet zich verzekerd van 2 halve finale-plekken. Respect Wout !

De kerst-baan (baan 8) is de Hodenpijlers helaas niet goed gezind. Leonie Middeldorp en Madelon van der Vet treden aan tegen Joan Elmendorp en Yvonne van Schoonhoven. Helaas redden ze het niet en verlaten ze na een klein uurtje met 3-6, 2-6 de baan. Maar dat na dit verlies Leonie en Madelon elkaar nog steeds lief vinden, blijkt wel uit het feit dat Madelon een ‘special request’ doet aan de redacteur en graag in het dagverslag opgenomen wil zien dat Leonie een prachtige loopactie tentoon heeft gespreid en een werkelijk onmogelijk haalbare bal ‘gewoon’ nog aan de andere kant van het net wist neer te leggen. Bij deze, Madelon, de redacteur heeft bij deze graag gehoor gegeven aan jouw verzoek. Ook Esther Ammerlaan en Bianca van Breugel worden ‘weggemept’, zoals Esther het zelf omschrijft. Met 6-0 en 6-4 zijn Christianne van Gulik en Hester Hordijk te sterk. En ook Evelien Saathof en Carry van Soest moeten Kerst verder thuis gaan vieren omdat hun opponenten Lotte de Back en Fleur van de Meide de partij met 6-3, 6-3 naar zich toetrekken.

Ook de tennishal wordt nog gebruikt om alle partijen te kunnen spelen. Volgens Michel Witmer, die samen speelt met Pieter Kalkman, ”is de hal een sauna”. Zou die hitte hen parten hebben gespeeld ? In ieder geval waren de Van Antwerpentjes te sterk voor dit duo met 6-3, 6-1.

Op de Ezel-baan treden Marlous Witmer en Mark Boot aan tegen vader en dochter Haring. Met 6-1, 6-3 gaan Marlous en Mark er met de winst vandoor.

De Oliebol-baan is deze avond in handen van de Van Marrewijkjes. Helaas zijn ze deze kerstavond onfortuinlijk. Angela van Marrewijk komt samen met Mirjam Lammerts ietwat gedesillusioneerd de baan af. Janick van Adrichem en Chantal Platell zijn duidelijk te sterk en winnen met 6-0, 6-2. Broer Arno van Marrewijk kan het samen met Martin Vellekoop ook niet bolwerken. Aad van Geest en Patrick Pasman winnen met 6-0, 6-3.

Bianca Dijkshoorn en Jacqueline van Wandelen maken er een ouderwets lange pot van. Ze beslechten de titanenstrijd in een tiebreak tegen Carolina Slingerland en Ellen Suiker.

Tessa Kalkman en Lennart Eijgenraam maken er een mooie wedstrijd van tegen Anouk Witmer en Joey de Wit. Dit solide duo wint met 6-4, 6-3.

“Still going strong” Joke van Leeuwen maakte er samen met Erwin Stoelinga een snel partijtje van 6-1,6-4 tegen Thea en Sander van Haalen. De dochter van de laatsten deed het aanmerkelijk beter in een Pijnackers onderonsje met aardig wat fans langs de kant. Mandy won samen met Lenneke Willems met 6-3, 6-3 van Leonie Ammerlaan en Yvonne Hendriks.

Joke van der Klein en Michelle Samson werden met enige tegenzin de laatste partij op baan 1 tegen onze voorzitster Wally Keyzer en Carolien Platell. “Ja in het begin heb je wel last van het geluid en de herrie maar je moet je er ook voor af sluiten en dat lukte”. Joke en Michelle hadden er wel een tiebreak voor nodig om in de 2e set te winnen na een eerdere 6-2.

Deze avond wordt gekenmerkt door vele twee-set-partijen. En dat betekent dat de snelheid er goed in zit. Al om 22.40 uur gaat de laatste partij de baan op (baan 4). Het is bommetje vol op het terras. Je struikelt over de benen en tassen. En zo hoort het te zijn, de sfeer is weer fantastisch.

Aan het eind van deze kerstavond zorgt ‘kerstengel’ Dries Roelvink nog voor een fijn hoogtepunt in de kantine en gaan de voetjes van de vloer!

Het was weer een fijne Eerste Kerstdag. Op naar Oudjaarsdag!

Dag 5, Donderdag 11 augustus 2016

Niet gehoopt maar toch gekregen, ons portie narigheid aan slecht weer dat wel kenmerkend is voor ons thema viel en niet zo’n beetje ook. Vandaag was het net zo koud als eind december vorig jaar. Echte kersttemperaturen, hoe toepasselijk! De gehele dag door regende het, dus het noodscenario werd van de plank gehaald. Uitwijken zoals gebruikelijk naar De Lier en DTB was niet mogelijk dus dan maar alles naar binnen. De All Round-hal en de Delftse Hout brachten uitkomst.

Locatie Hodenpijl

Samantha Ammerlaan en Brenda van der Ster startten deze tennisdag met een dikke winst op Carmen van Geest en Marian Keijzer. Met een 6-2, 6-0 op zak kwamen ze de baan weer af. Het cadeau werd door de jarige zelf uitgepakt, weer eens aan de zijde van haar vertrouwde Joke Snelders wist Anne van Stek in de DD2 knap met 6-1 en 6-2 te winnen van Joelle van Doorn en Ilse de Ruijt. Of het aan de nieuwe bespanning bij Marvin Stokman heeft gelegen dat de 1e set met 6-7 verloren ging kwam niet aan het licht maar daarna maakte hij met zijn partner Vincent Quack via een 6-2, 6-4 een einde aan de illusies van Stefan Gilbert en Victor Ham. Gestaag gaat Ellen Suiker door met winnen, zij en Carolina Slingerland, de eerstgeplaatsten in de DD7+, wonnen met 6-4,6-2 van de “onzen”, Annemarie Drop en Ingrid Moor.

Een zinderende partij vond plaats tussen Saskia Vernooij/Tessa Kalkman en Brigitte van Leeuwen/Wendy Scholtes. De eerste tiebreak werd op ‘love’ binnengehaald door het koppel Brigitte/Wendy. Tessa en Saskia dachten: “Dat kunnen wij ook” en gunden hun opponenten vervolgens geen punt in de tweede tiebreak. Er moest een derde tiebreak aan te pas komen om de strijd te beslechten. De donkere dagen voor kerst werden wel heel letterlijk genomen want op matchpoint viel de duisternis pardoes in. Consternatie alom. Het licht ging uiteindelijk schijnen voor Brigitte en Wendy. Een mooie pot dames, hulde!

Van onze verslaggever vanaf tennispark De Delftse Hout

Door de regen uitgeweken naar tennisvereniging Delftse Hout om hier in de hal een deel van de geplande wedstrijden te spelen. Binnen op het tapijt werd er gestreden om plaatsen in de kwart finale en halve finale.

Er zijn veel mooie potten en veel driesetters. Sommige met onverwachte uitslagen. De toeschouwers die toch in grote getale aanwezig waren werden niet teleurgesteld.

Sanne van Paassen en Fenneke van Doorninck kwamen met een snelle winst van 6-1 6-0 van de baan ten koste van Judith Maas en Jenny Yeh. Sanne gaf aan dat ze had gehoord dat het op prijs werd gesteld om snelle potten te spelen en daar hebben zij zich braaf aan gehouden. Mooie overwinning voor de meiden. Bedankt lady’s!

Willem de Jong denkt dat hij nu al gepiekt heeft in de herendubbel 735+. Volgens hem ging het bijna fout. Aan de setstanden is dat echter niet te merken. Willem en Harry hebben met 6-2 6-0 gewonnen van Leo Bitter en Henry Bruinen. Terwijl deze laatste heren het thuisvoordeel hadden.

Ons OTC lid Wouter van Leeuwen had geen medelijden met zijn tegenstander en vroegere teamgenoot Marco van Elst. In straightset 6-2 6-2 ging hij er met de winst vandoor.

De heren enkel tussen Bob Hoogduijn en Sebastien Deneux bleek een ware slijtageslag. Beide heren gaven naderhand aan het gevoel te hebben dat er weinig zuurstof in de lucht zat en na vrij lange rally’s even op adem moesten komen. Uiteindelijk bleek Sebastien de langste adem te hebben. Hij won met 6-1 7-6.

Ashley Goei en Roderick Oe moesten hun meerdere erkennen in Lennard van Eijsden en Koen Meerman. De einduitslag was 6-4 7-5

Ron van Geest en Erwin Toet wonnen met 6-1 4-6 7-5 van Jos Vermeulen en Walter Vermeulen. Ron van Geest had niet verwacht de halve finale te halen, maar gaat nu zijn uiterste best doen om de finale te halen.

Jeroen van Adrichem en Wouter van Leeuwen hadden gehoopt een halve finale te halen en hebben er vol voor gestreden, maar Wim Ponsteen en Thomas Wever waren toch te sterk. Einduitslag 6-4 2-6 6-2.

Het duo Ronald de Gruijter en Jeroen van der Cammen hadden de pech dat ze in de herendubbel wederom Luc Helleman tegenkwamen. Gisteren had Luc in de singel het spel van Jeroen al ontleed. In de dubbel met Karl van Paassen deed hij hier zijn voordeel mee, 6-4 1-6 6-2.

Ellen Suiker mocht in haar tweede wedstrijd van de avond afsluiten op de Delftse Hout. Samen met haar man Hans speelde ze tegen Claudia Ammerlaan en Liza van der Windt. Het werd een zwaarbevochten driesetter. Met lange rally’s en briljant netwerk en onmogelijke ballen die nog gehaald werden. Ellen en Hans gingen er met de winst vandoor 6-3 0-6 6-2.

Het was helaas een regenachtige dag, maar de vriendelijke service op Tennispark de Delftse Hout maakte een hoop goed. Op naar de vrijdag met hopelijk weer een stralend zonnetje!

Dag 4, Woensdag 10 augustus 2016

Daar zijn we weer! Dag 4 van HET toernooi. Ook deze dag, ondanks alle dramatische voorspellingen, weer gewoon stralend weer. Perfect weer voor een avondje leuke partijen.

Helaas voor Marjolein Kreuk maar haar toernooi zit er nu op. Ze verloor in de DE-A met 6-2, 3-6 en 6-2 van Yvonne Flikweert. Nu dus alle tijd om lekker biertjes te drinken! Moeder en zoon (José en Jim) van Nus gaan door na hun winst op Malou van der Leden en Walter Vermeulen (7-5, 6-3). John ‘hardhitter’ Blikman won met 6-2, 6-1 van John ‘hardhitter’ Colijn.

Over hardhitters gesproken, in de HE-A won Yannick Goossens van Sebastiaan Schijf met 6-1, 6-1. In de HE-C moest Sjors Grasman vanuit leidende positie opgeven vanwege kramp in zijn kuit. Hierdoor gaat Bas Muysson door naar de volgende ronde. Een toto uitslag hadden we in de DD5. Leontine Hilders en Mirella van Zuylen wonnen van José Postma en “onze eigen” Tjitske Versteeg met 6-2, 1-6 en 6-2.

In de hogere heren enkel categorieën waren er vele duidelijk overwinningen te zien. Michel van der Goes, eerst geplaats in de HE-A, won overtuigend met 6-1, 6-1 van Luco Overvoorde. In de HE-B won Bas Zwinkels met 6-0, 6-3 van Marin Bouman. In hetzelfde onderdeel won Reinier Luijkx met 6-2, 6-1 van Sjaak van den Berg. Net zo duidelijk was de overwinning van Arko Zoutendijk tegen Tom Ravestein in de HE-A: 6-3, 6-3.

Na hun ‘double-bagel’ van maandag dolven Peter Dijkhuizen en Andre Kleijweg het onderspit tegen Aad van Geest en Patrick Pasman (6-3, 6-2). Een spannende wedstrijd was die tussen Eveline Vogels en Albert Vogels tegen Chantal Platell en Sander Koop. Uiteindelijk wisten Eveline en Albert te winnen met 7-6, 3-6 en 6-3.

In de DD5 wonnen de zussen Vernooij na een zware driesetter met 7-5 4-6 6-2 van DDH spelers Annemiek de Buck en Lisette Smid. Ze waren graag de laatste op de baan, maar helaas waren er 2 andere partijen die het qua eindtijd nog bonter maakten.

In de GD8 won “de familie Haring” (Rowie en Frank) na een geweldige comeback met 1-6 6-3 7-6 van Nikki Kloet en Dave Kleihorst.

Nancy en Kees beleefden op baan 7 een barre en vooral winterse Kerstnacht. Na een 6-2 en 4-0 voorsprong, kwamen Fenny en Luuk nog fantastisch terug. Uiteindelijk wisten Nancy en Kees de wedstrijd toch naar zich toe te trekken met 6-2 5-7 en 6-4.

Aan het eind van de partij was de temperatuur rond de baan gedaald naar het 0-punt. Zelfs het weer werkt dus mee aan het thema van dit jaar. Tot morgen, dan vieren we Kerstavond.

Dag 3, Dinsdag 9 augustus 2016

We beginnen onze derde dag met een stralend zonnetje op het park. De eerste wedstrijden zijn om 17:00 uur gelukkig weer de baan opgegaan, iets waar onze plansters erg blij van worden, want weg is weg . Op het terras kon men genieten van een partij in de GD6 op baan 1,waar Larissa Lodewijk en Sander de Lange vrij eenvoudig met 6-3,6-2 wonnen van Geraldine Liem en Bas de Boer en op baan 2 waar de schoonzusjes Michelle van den Engel en Sabine Hoogendoorn nu eens in de DD6 wonnen. Na een heerlijke maaltijd die we als OTC voorgeschoteld kregen van Frans en Ingrid was de stemming opperbest binnen de commissie, om er weer een heerlijke avond van te maken voor onze deelnemers en onze hondstrouwe bezoekers.

Veel Hodenpijlse onderonsjes vanavond , bijvoorbeeld in de HD7+ wonnen Eric Berger / Maurice Smits van Erik de Geus /Frank Haring met 6-3, 6-2. In hetzelfde onderdeel won in een vermakelijke wedstrijd het gelegenheidskoppel Pieter Kalkman/Michel Witmer van Fred Vos/ Nico van Dam. Nico zette(eigenlijk tegen beter weten in) te laat toch maar zijn bril op tijdens de wedstrijd en de eerstvolgende rechtop hem afkomende bal – die hij daarvoor miste – pakte hij zowaar. De vraag zal dus altijd blijven wat als Nico eerder …..

Evelien Saathof gaat door met waarmee ze geëindigd was in Naaldwijk , nl winnen, samen met Carry van Soest. Met 6-1 en 6-4 winst op Aranka van Driel en Susanne de Roode. De tactiek die Wally Keijzer en Carolien Platell bedachten werkte optimaal; na geserveerd te hebben stoomde Wally op naar het net en Carolien bewaakte de baseline. Resultaat, een zwaar bevochten winst met 7-5, 7-5. Kordaat optreden bij de DD7 35+ aan het net in de derde set gaf de beslissing; na 4-6 en 6-4 viel de derde set met 6-2 uit in het voordeel van Annemarie Drop/Ingrid Moor. Misschien dat Marlies van der Gaag en Denise Kras daar de volgende keer hun voordeel mee kunnen doen.

Het echtelijke probeersel van de “Belgische” Gijs Eikelenboom met zijn Elles Drop krijgt een vervolg in de mix. De 6-1,6-4 overwinning smaakt naar meer, maar wat als de resultaten straks gaan tegenvallen Gijs ?

Op kunstgras pak ik hem de volgende keer en ik heb toch best wel goed gespeeld” zei Jeroen van der Cammen, kort na zijn toch wel verrassend verloren partij in de single tegen Luc Helleman. Jeroen liet Luc in de eerste set alle hoeken van de baan zien tot de stand van (5-1 40-30) en een snel einde aanstaande leek. “Vertragen was het enige dat ik nog kon bedenken en het werkte, ongelooflijk !” vertelde Luc toch wel trots na afloop. 7-6 en 6-0; Luc gaf Jeroen iets om over na te denken voor de volgende keer.

Met het zweet dik op zijn voorhoofd en de druppels ervan aan zijn neus, stond “papa” Kees Nus in de deuropening. “Te groot leeftijdsverschil, dat werkt echt niet meer” , de”zoon” Joey Keijzer won met 6-3 en 6-4.

“Je weet toch dat diesels de tijd nodig hebben om op temperatuur te komen en zeker oude”, Wim Doomernik legde de schuld van het verlies in zijn geheel bij de wedstrijdleiding die in zijn wijsheid de inspeeltijd (waar iedereen baat bij heeft) op 5 minuten heeft gesteld. 6-0 in de 1e set was daar misschien wel het bewijs van of was het de pikstart van Arno van Marrewijk en Martin Vellekoop. De 2e set was misschien wel het gelijk van Wim, alhoewel ook deze verloren ging maar nu met slechts 5-7.

Voor volgend jaar heeft Annelien Morks haar dubbelpartner al vastgelegd. Het spelen met Femke Paap in de DD2 was haar zeer goed bevallen, “onwijs lekker gespeeld “, het verlies werd op de koop toegenomen. Aan de hand van Mirjam Swarte gaf Francoise Grindou soms tennisstaaltjes weg die bewondering wekten. Leuke partij dames, zeer vermakelijk voor het volle terras! Voor Francoise is het haar eerste wedstrijd op Hodenpijl Open en ze was zeer onder de indruk dat er zoveel publiek aanwezig was en de gezellige ambiance. Dit kende ze niet in Frankrijk. Ja, tegenwoordig worden gewoon internationale spelers ingevlogen.

Vier minuten voor een was de laatste pot klaar. De dames Astrid van Dam en Leonie Middeldorp tegen Mandy Binkhorst met Sabine Breed hadden de eer om de laatste wedstrijd te zijn. De dames hadden in de eerste set een tie-break van 11-9 met vrij lange rally’s. Tot op het eind was het spannend. Een waardige laatste partij.

Het was weer een mooie dag met bijzondere potten en waanzinnige punten.

Op naar de woensdag.

Dag 2, Maandag 8 augustus 2016

Om 16.30 uur waren de eerste fanatieke tennissers alweer op het park voor hun wedstrijd van 17.00 uur. Ze konden niet wachten tot ze eindelijk aan dit in de regio en ver daarbuiten beroemde toernooi mochten beginnen. Zo zien we het graag! Om 17.00 uur stonden dan ook alle partijen al op de baan.

Vandaag waren ook de eerste ‘double-bagels’ van het toernooi te zien. Karl van Paassen en het duo Peter Dijkhuizen en Andre Kleijweg zorgden hiervoor. Feest was het ook voor Joan Elmendorp en Yvonne van Schoonhoven, want in twee sets werden Ellen Schwencke en Linda van der Vlist zo vlak voor de Kerstdagen uitgeschakeld. Ook “lachebekkie” Sophie Korthout gaat met haar partner Wouter van Leeuwen door naar de volgende ronde, want met 6-4 en 6-3 werden Lotte de Back en Ricardo Zeestraten verslagen. Op de Oliebol-baan werd in een Hodenpijls onderonsje op het scherpst van de snede gespeeld. Met loeiende sirene wonnen Marco Middendorp en Bianca van Breugel met 6-3 en 7-5 van Brenda van der Ster en Erik de Geus. Dit voor een uitzinnig publiek dat massaal was toegestroomd. De OTC verwacht nog wel een nieuwe tennisbal van Erik, aangezien hij er een richting Schipluiden heeft geslagen!

De langste partij van de dag komt zeker op naam van Tessa Visser en Hadewig Halberg, want na drie uur op de baan te hebben gestaan besliste Tessa de partij in de tiebreak derde set.

Na jaren van afwezigheid konden de tennisliefhebbers weer genieten van de tenniskunsten van Fabian Stoelinga. Fabian bleek deze druk aan te voelen en is vooraf toch maar alvast gaan oefenen met Joeri Djojosoeparto. Deze training heeft zijn vruchten afgeworpen. Met 6-0 en 6-1 hebben zij gewonnen van Hielke (good old)Bakker en Wouter van Nunspeet. Een klein buitje rond 22 uur probeerde roet in het eten te gooien, maar gelukkig viel het mee. Alhoewel de familie Bouter met lichte drang weer richting tennisbaan geduwd moest worden omdat ze waren gaan schuilen. Daar aangekomen waren ze zich net weer bewust van de omstandigheden toen het wedstrijdpunt al was gevallen. Denise Kras en Erik van den Hoek waren te sterk met 6-2, 3-6 en 6-3. Onze vaste gast uit Amsterdam, Rick Fransen, liet er samen met zijn partner Bob Hoogduyn geen gras over groeien in de HD4, ze versloegen met 6-2 en 6-3 Sebastiaan van Dijk en Frank van der Linden. Alhoewel er in zijn algemeenheid nooit van “gezonde en fitte” mensen gewonnen wordt, was er voor Frank het excuus dat hij echt een schouderblessure heeft. Een verrassinkje in de GD6, waar de “7”tjes Sabine Hoogendoorn en Brent van den Engel met 6-3,7-5 te sterk waren voor Anoek Maan en David Verschoor. “Lekker hoor zo op baan 1, geeft een extra kick” en daarmee gaf Sabine aan dat ze echt lekker gespeeld had. Helaas was de DD8 vanavond de klos, vanwege de nu al vele driesetters liep hun aanvangstijd zodanig uit dat gelukkig de hal weer als redmiddel fungeerde. Carmen van Geest en Marian Keijzer waren de gelukkigen. Vreemd genoeg was dit niet de allerlaatste partij die klaar was. In de DD7 waren Maaike Eikelboom en Caroline van Steenbergen de erge late winnaars vlak voor de lichtsluitingstijd van 1:00 uur. “Echt jammer, ik had mijn game binnen moeten halen op 5-4 dan was het klaar geweest”, Mariette van Driel samen met Rowie Haring kon er niet over uit dat het haar nu alweer was overkomen zo een wedstrijd weg te geven. Morgen is er een revanchemogelijkheid voor haar in de DD6, niet te hopen dat ze op baan “de Ezel “moet spelen…..

En zo was een toch wel druk bezochte maandag tot een einde gekomen waar er veel strijd en spanning te zien waren geweest, op naar de hopelijk regenvrije dinsdag.

 

Dag 1, Zondag 7 augustus 2016

We zijn begonnen! Na een geweldige openingsspeech van Sylvia stonden de eerste 8 partijen om 10 uur op de baan. Het weer viel helaas wat tegen. De eerste miezerbuien vielen alweer. Dit waren we niet gewend na het droge toernooi van vorig jaar. Maar het mag de pret natuurlijk niet drukken. Voor alle deelnemers zijn er gedurende de gehele week Fairtrade bananen, geheel belangeloos verstrekt door de firma Agrofair uit Barendrecht. Dank voor deze geste.

De eerste ronde van dit toernooi waren allemaal dubbelpartijen. De eerste winst van deze dag was voor de OTC’ers Nancy Timmer en Kees Bouman tegen Carola Verbeek en Wim Ponsteen met 6-1, 7-6. Verder waren er in de eerste ronde al veel 3-setters te zien: 6 stuks! Daar waren wij als OTC natuurlijk erg blij mee ;-).

De partij op baan 1 was een ware slijtageslag van bijna 3 uur. Uiteindelijk trokken Jeroen Claus en David Verschoor in een hele leuke wedstrijd om te zien met 7-6, 6-7 en 6-4 in de HD6 tegen Arno van Marrewijk en Frank van Paassen aan het langste eind. Ook de damesdubbels op de Kerstbal-baan en de Proost-baan waren spannende partijen. Op de Kerstbal-baan wonnen Bianca Dijkshoorn en Jacqueline van Wandelen met 4-6, 6-1 en 6 -4 van José Hoogendijk en Tonnie Kuipers. Het Hodenpijl onderonsje op de Proost-baan 6 (niet voor niets een publieksbaan) werd gewonnen door Paula Bouter en Anneke Duijndam. Annelies van Beek en Monique van Druten werden verslagen met 7-5, 4-6 en 6-4. Dennis Stam had gisteravond doorgehaald wat niet in de 1e set te merken was (6-2 winst) maar daarna was de pijp echt leeg; Nils Algera schakelde de nummer 2 van de plaatsingslijst uit met 2-6, 6-0 en 6-1. De stemming van Petto Koop was evenals zijn kleding opmerkelijk, ook die van de andere heren op de baan: zwart. Hij verloor redelijk kansloos samen met zijn gelegenheidspartner Paul Tazelaar (DTB’er) van het DTB-koppel Huib Hol/Marinus Teerling met 3-6, 2-6. Een partij die ook zeker het aanzien waard was, was de GD5-partij Tessa Kalkman samen met Lennart Eijgenraam; zij waren met 5-7, 6-3 en 6-3 de meerderen over Roy Buis en Marjolein Kreuk. Meestal blijft laatstgenoemde wel hangen (zeker op feestavonden ) maar vandaag riepen zakelijke verplichtingen haar naar huis, jammer.

Na aardig wat 3-setters liepen we flink uit in de planning maar door een aantal snelle wedstrijden liepen we rond de middag weer prima op schema. Winnaars en verliezers van deze partijen: dank hiervoor J!

Rond vieren kwam met de binnenkomst van John Mulder het zonnetje toch nog tevoorschijn, of het een met het ander te maken heeft weten we nog niet maar hij en zijn maat Eric Treling verloren helaas met 3-6, 6-3, 6-2.

De opmerking van de dag kwam van de 28-jarige Yorrick van den Engel, samen met zijn 25-jarige broer Brent ging hij er dik af (2-6,3-6) tegen de echte 15-jarige jonkies Joey Keizer/Wout van Reeuwijk: “Ze zijn bijna 16 jaar en tennissen al 15 jaar. Ze zijn echt heel erg goed, maar wel super lekker tegen hun staan tennissen”.

Zeer vereerd was het HD8-koppel Jamie Greeve en Marc Janssen tegen Arjan Dijkshoorn en Dennis Hofstede (ofwel Jopie) : “Mogen we echt op baan 1 spelen ? “. Het werd een zwaar bevochten driesetter. Uiteindelijk waren Arjan Dijkshoorn en Dennis Hofstede het meest bestand tegen de druk van het Care 4 Kidz-Centre Court. Zij wonnen met 6-1, 4-6 en 6-3.

De kerstversiering viel trouwens bij het jonge publiek in de smaak. We hoorden regelmatig: ”Wauw mama, een kerstboom met kadootjes” en “Kijk een hele grote kerstman”. Goed gedaan Feco!

Britt van Halem en Tessa Visser waren goed voorbereid voor hun wedstrijd tegen Claudia Ammerlaan en Esther Keemink. Met de haartjes goed in de vlecht trokken ze de eerste set met 7-5 naar zich toe. Helaas werd het daarna minder voor de dames, want met 6-2 en 6-1 kwamen Claudia en Esther als winnaars uit de bus.

Mieke Pasman en Saskia Ruigrok kregen geen tijd om gezellig neer te strijken op het terras. Een kwartier voor de officiële aanvangstijd werden ze opgeroepen en mochten ze ten strijde trekken tegen Jennifer Ammerlaan en Simone Jansen. Ook in de wedstrijd zelf hielden ze van opschieten. Met 6-0 en 6-1 winst kwamen ze snel de baan weer af.

Marije Vermaat en Erik Vermaat kroonden zichzelf als ‘Koning Ezel’ met hun winst tegen Ingrid Moor en Louis Olsthoorn met 7-5 en 6-3 op baan 5, de Ezel-baan.

Helaas moest Bas Boer in de tweede set opgeven tegen Michiel Hulst. Zijn rug speelde hem parten. Hopelijk zien we deze markante speler nog wel terug in de herendubbel.

Om 21.05 uur werd de eerste wedstrijddag afgesloten met een weergaloze winst voor Sander Koop. Hij rekende in 3 sets af met Bas van Dijk. Daarna werd er nog gezellig geborreld en werden de naderende Feestdagen alvast besproken.

“Care for Kids”Hodenpijl Open 2016

Het aftellen is begonnen. Zondag, 7 augustus a.s., gaat het gezelligste toernooi van de regio van start. Om 10.00 uur starten we met de eerste wedstrijden en we hopen er met z’n allen weer een gezellige en met name sportieve week van te maken. Ongeveer 480 spelers zullen in diverse onderdelen de strijd aangaan om het weekend van Oud&Nieuw te halen. Ja, u leest het goed, tijdens het open toernooi vieren we de Feestdagen. Donderdagavond vieren we Kerstavond, vrijdagavond vieren we Eerste Kerstdag en in het finaleweekend Oud&Nieuw. Meer nieuws hierover bij de “Nieuwsberichten”.

Niet onbelangrijk om te vermelden: het open toernooi draagt dit jaar het Ronald McDonald Huiskamer Delft een warm hart toe. Ieder jaar hebben wij als commissie een klein presentje voor de deelnemers. Dit jaar hebben we besloten een klein bedrag per speler te sponsoren aan dit goede doel.

Wij wensen alle spelers een leuke, gezellige maar vooral sportieve week toe en als commissie hopen wij op leuke wedstrijden, veel publiek en goed weer.

Voor schema’s en dagplanningen: klik hier

Wedstrijdleiding Hodenpijl Open

email: hodenpijlopen@hodenpijl.nl

tel. 06-11177454

 

X