FOTO’S VAN HET TOERNOOI
Klik hier voor de schema’s

email: hodenpijlopen@hodenpijl.nl / tel. 06-11177454

 

DAGVERSLAGEN HODENPIJL OPEN 2017

Dag 8, zondag 13 augustus 2017

Na een week lang strijd, waarbij de toeschouwers zijn getrakteerd op prachtige wedstrijden, bijzondere en soms onmogelijk gehaalde punten, is de finaledag toch weer aangebroken. Wat gaat zo’n week toch snel en wat was het weer gezellig. Het park lag er vanmorgen prachtig bij in het ochtendzonnetje en alle wedstrijden stonden er om 10 uur op. Sommige kampeerders hadden last van kleine oogjes, veroorzaakt door het wederom gezellige feest, met DJ Layon Nais en Danny Froger, dat duurde tot in de kleine uurtjes. Wat een heerlijk begin van een mooie finaledag.

Bert Bentvelsen heeft dit jaar de eerste finale van de dag afgerond. Mooi weetje: 25 jaar geleden was hij ook de allereerste Hodenpijl Open kampioen in zijn klasse. Vader Marius Keijzer met aan zijn zijde dochter Lilian won de GD8 van de titelverdedigers Marlous Witmer en Mark Boot met 7-5 6-3. Wel zo sportief van Marlous en Mark om niet al te inhalig te willen zijn om elk jaar de titel te pakken. Marloes was voor de 2de dag op rij een handdoekje vergeten voor op de baan. Haar moeder ging maar weer even een theedoek halen. Waar zou ze toch zijn zonder de goede zorgen van haar moeder. De Feyenoord supporters Minte Kortenhorst en Inge Redeker namen geen enkel risico om te laat in Rotterdam aan te komen. Ze maakten helaas korte metten met oud OTC-ster Anita Ruijgt en Anouk Witmer 6-3 6-3.

Om 10 uur begon ook de wedstrijd van Janick en Lennart tegen Rick en Lydia. Lydia had de avond ervoor nog een vrijgezellenfeest gehad tot half vijf in de ochtend. Daar was op de baan niets van te merken, maar toch moesten zij hun meerdere erkennen in Janick en Lennart, die later op de middag nog de finale mogen gaan spelen. Setstanden 6-3 6-2. Ed van Winden en Aad van Geest maakten er een ware finale pot van met de setstanden 7-5 5-7 6-1 was het een zwaar bevochten pot. John Blikman en Joey de Wit walsten over hun tegenstanders Erik Bouman en Eelco de Vink heen, met over en weer veel mooie slagen en flitsend netspel. De beide koppels hadden geen medelijden met elkaar en gingen beiden vol voor de winst. Helaas voor Erik en Eelco, waren John en Joey te sterk, standen 6-1 6-2.

Amy Kragt won in een close call van Angela Renaud (6-4 7-6). De kampleiding sleept op deze speciale finaledag alle banen, maar Amy had wat anders in gedachten; ze wilde graag haar eigen kampeerplek schoon achterlaten en liep daarbij meteen haar partij uit de benen. Hulde aan deze verantwoordelijke kampeerder!

Wat leuk om deze week Annet Zorge en Kees van Bommel samen op de baan te zien staan! Dat het raskampeerders zijn, blijkt wel uit hun welverdiende finaleplek. Kamperen zit hen in het bloed! Ook nu hebben ze alles gegeven maar tegenstanders Evelien Saathof en Harm Jan de Jong waren te sterk met 6-2 6-3. Evelien kwam deze uitslag vol trots melden. Stijgende lijn Eef!

Tussen de wedstrijden door werd Sven Hogenvorst gespot naast zijn caravan met koptelefoon op het hoofd en pen en papier in de aanslag. De kampleiding vermoedt dat zijn scriptiedeadline angstvallig dichtbij kwam.

De kampleiding werd bij de receptie getrakteerd op twee hele blije en opgeluchte gezichten behorende bij Mariette van Driel en Pauline Simons; zij kwamen met winst de baan af; 6-3 6-2 tegen Lotte de Back en Lilian Keijzer. Wij zien uiteraard wel vaker blije gezichten maar zij spanden toch wel de kroon. Navraag leerde dat hun winst toch echt te danken was aan hun gelijke shirtjes. Er was midden in de nacht nog een gestreept shirtje gewassen voor dit doel. De winst is dit volhardende duo van harte gegund, zeker nadat ze naar eigen zeggen tot drie keer toe de eerste ronde eruit hadden gelegen.

Helaas kregen we te horen dat het Aquajoggen van 4 uur niet door kon gaan; maar niet getreurd, aan calorieverbruik geen gebrek; de tennispartijen zorgden voor vele zweetdruppels op de baan en ook klotsende oksels van de spanning en sensatie buiten de baan. Het warme weer kwam voor sommigen als een verrassing. De gekleurde slippertjes die eerst nog ter versiering langs de banen hingen, versieren nu menig voet. Het is een vrolijk flipflopperend geheel.

Kampeerterrein De Koelbox was de arena van een berenpartij tussen Stefan Harmsen en Jurren van Vondelen tegen Nik van den Berg en zijn partner Xavier van der Heijden. In de tweede set verzuchtte Jurren dat hij op zoek ging op Marktplaats naar een nieuwe (of eigenlijk tweedehands) forehand. Volgens de kampleiding is dat helemaal niet nodig gezien de winst die hij en zijn partner er nog uit hebben gesleept: 5-7 7-6 6-4.

Deze editie van Hodenpijl Open deed good old Sander Westerduin deelnemer van het eerste uur wederom mee en had verjonging ingeschakeld in de vorm van Alyssa van Heyst. In de finale verloren zij van Luco Overvoorde en Jeanine Grabe met 6-4 6-4. Het publiek heeft genoten van het machtige loopvermogen en dynamisch netspel van deze spelers. Het was een waar spektakel op de baan.

Als een na laatste partij kwam de heren dubbel 2 van de baan. Deze wedstrijd ging tussen Reinier Luijkx en Sebastiaan Schijf tegen Michel van der Goes en Jasper van der Zwan. Het eerste duo ging er met de prijs vandoor in 6-1 6-3. Voor Jasper een kleine troost; zijn voetbalclub is vandaag in ieder geval wel met de zege vandoor gegaan.

De damesdubbel 2 was de laatste partij van de dag om te eindigen. De ladies maakten er een mooie pot van waarbij zij lieten zien, dat ook in deze sport dames absoluut niet onderdoen voor heren als het om kwalitatief mooi tennis gaat. Met 5-7 6-3 6-1 verlieten Marlot en Yvette, alias Jut en Jul, als winnaars de baan en lieten Melissa en Kim beteuterd achter.

Het enige dat nu nog restte voordat de camping weer ging sluiten was de prijsuitreiking. Met verve en in camping outfit werd door animatieleider Petto het startschot gegeven. Onze oude voorzitster Wally deed nog eenmaal de speech waarin alle sponsoren, de vele vrijwilligers en commissieleden werden bedankt voor hun inzet.

De prijzen en bloemen zijn uitgereikt, de spelers zijn op de gevoelige plaat vastgelegd en het is tijd om de balans op te maken. Alle campinggasten en dagjesgasten worden bedankt voor hun aanwezigheid en gezelligheid.

De 25ste editie van Hodenpijl Open zit er weer op. De camping is weer leeg, de boel is aan kant en wij gaan nog even nagenieten van een geslaagd toernooi. Tot volgend jaar met een nieuwe thema, nieuwe feesten en vele mooie sportieve wedstrijden.

 

Dag 7, zaterdag 12 augustus

Goedemorgen allemaal op een helaas wat nat campingterrein. Om 9.30 uur hebben de eerste speelsters (de mannen moesten allemaal uitslapen blijkbaar) van deze dag zich met soms nog wat slaperige ogen al gemeld voor hun wedstrijd. Door het natte campingterrein moesten ze helaas de hal in. We kregen weinig klachten dus een, ondanks het mindere weer, toch goede start van de dag!

De wedstrijdleiding is ook druk bezig om het campingterrein weer gereed te krijgen. Met ouderwetse maar zeer nuttige middelen wordt het terrein langzaam droog gemaakt. De weergoden waren ons helaas niet goed gezind want ff later viel er toch weer een flinke bui. Hierna maar extra hulptroepen (mannen) ingeroepen om de banen alsnog droog te krijgen. Met wat extra aandacht voor de banen van ‘adoptieouder Kees’ lukte het toch om ze speelklaar te krijgen.

De banen waren echter niet op tijd klaar voor de spelers van de ’11 uur ronde’ dus die mochten ook nog naar binnen. De eerste overwinning van de dag was voor Marieke Bekenes-Dreves in haar DE7 tegen Carla de Graaff-Bekenes. Eindstand: 6-2, 6-1. Een uitslag met wisselende setstanden was die tussen Maaike Eikelenboom en Caroline van Steenbergen tegen Lotte de Back en Lilian Keijzer. Lotte en Lilian wonnen met 6-4, 3-6 en 6-0.

Om 12.15 uur was het dan zover, we konden weer buiten spelen! Onder een grijs wolkendek maar op een droge baan werden de slippers ingeruild voor tennisschoenen en werden de eerste 4 partijen de baan op gestuurd. Door de extra aandacht waren ‘de Kees-banen 3 en 4’ de eerste die klaar waren.

Sofie Korthout denkt ook aan de wedstrijdleiding door in sneltreinvaart haar wedstrijd te winnen. Emma Wisse dolf het onderspit met 6-0, 6-1.

De dames dubbel 8 eindigde met een bijzonder punt. Een van de dames Leonie sloeg een bal die zonder aanraking van de tegenstander terugkwam over het net en daar uitging. Maar voor wie was nou het punt. De dames lieten even de wedstrijdleiding erbij halen om te weten wat de regel nu eigenlijk was bij zo’n rare bal. Helaas voor Mieke en Saskia was dit toch echt het punt voor Astrid en Leonie die hiermee de wedstrijd hebben gewonnen met 7-5 1-6 6-2. Dit is een einde die de dames nog lang zal bijblijven. Het was in ieder geval een hele leuke en sportieve wedstrijd.

De psychologische oorlog voering voor de gemengd dubbel 8 is al begonnen. Mark Boot liet Erik de Geus schrikken door te vragen waarom zij een walk-over hadden gegeven. Erik schrok zich rot hij wist van niks. Dit bleek ook te kloppen, want Mark zoog dit uit zijn duim. Erik bleek hierdoor zo van slag dat zijn partij verloren ging 6-4, 4-6 en 6-3 voor Mark en Marlous Witmer.

Voor de organisatie werd het lastig met de planning want bijna allemaal driesetters gooiden roet in het eten. Gelukkig zaten er Hodenpijlers bij die de OTC gunstig gezind waren, door er snelle potten van te maken. We noemen natuurlijk geen namen, maar er is maar 1 iemand voorzitter! Kees Bouman en Petto Koop verloren hun partij, maar opmerkelijk feit was wel dat bij een hoge lob die uit zou gaan, Kees even snel als de bal terug was en deze pardoes op zijn hoofd kreeg en dus het punt naar de tegenstanders ging.

Opvallende partijen waren verder Tom Ravestein die wint van Jelte Braun met 4-6 7-5 en 6-4, Reinier Luijkx en Sebastiaan Schijf winnen met 2-6, 7-5 en 6-3 van Yannick Goossens en Bart Overbeek. Stefan Harmsen en Jurren van Vondelen winnen met 6-0 en 6-2 van Daniel Fouchier en Alex McCann.

Verder opvallend nieuws was dat onze huisfotograaf Marco liefst 1700 foto’s heeft gemaakt, en dat een collectie van de mooiste foto’s op de website komt. Verder zit de OTC te hopen dat de wedstrijden niet te lang duren, want niemand wil het halfuurtje van dhr Danny Froger missen. Hoeveel nummers zal hij van zijn vader of andere “tobbers” zingen ?.

Ondertussen gaat het toernooi verder. Tom Ravestein gaat erbij liggen op baan 1 in zijn dubbel. Na een lange enkeltoernooi eerder op de dag, schiet het nu in zijn bovenbeen. Na het eten van chips en het drinken van een zoutoplossing gaat hij weer verder. Opgeven zit niet in zijn aard. Helaas werd in drie sets alsnog verloren, maar voor de komende finaledag misschien wel beter.

De belangrijkste aktie in de partij van Erik Bouman samen met Eelco de Vink tegen Remco Ossendrijver en Dung Nguyen in deHD5 was die nadat Eelco zelf de ontvangen bal in zijn eigen gezicht deed belanden. De vondst van Eelco zijn weggeraakte contactlens zorgde er voor dat Eelco kon blijven spelen en met een winst van 6-3 6-4 een aantrekkelijke partij binnen haalde.

Evelien Saathof is een waardige vertegenwoordigster van de FeCo op de finale dag, al ruim voor de prijsuitreiking gaat ze op in de GD7. Samen met Harm Jan de Jongh was er een moeizame winst van 5-7 6-1 en 6-4 tegen Manon Kouwenhoven en Charles Windmeijer.

Om 22.30 uur ging de laatste partij van de dag de baan op. “Ik wist niet dat ik dat nog kon. Heerlijk om weer zo te spelen. Lekker vrij uit !” Joey de Wit was echt heel erg blij dat hij weer eens zo’n partij had gespeeld en het nog volle terras had kunnen vermaken samen met John”Hardhitter” Blikman. Met 1-6 en2-6 waren Marijn Abbenhuijs (“we willen erg graag op baan 1 spelen”) en Gianni Court redelijk kansloos. Dat wordt smullen morgen die HD5 finale.

Om 23:59 ging het licht letterlijk uit!!! Genieten van een drankje, bitterbal, loempiaatje en Heracles!!!

 

Dag 6, vrijdag 11 augustus

De laatste dag voor het finale weekend is alweer hier. Wat vliegt zo’n week toch voorbij. Na een avond met prachtig hoogstaand tennis en een top feestje door het geweldige optreden van de band Kink en de beats van DJ Jerome, staat om half vijf de eerste wedstrijd in een stralend zonnetje alweer op de baan. Welke spelers gaan het finaleweekend nog halen en welke gaan er op de valreep stranden? We gaan het vandaag meemaken. Het belooft weer een wonderschone avond te worden met fantastisch tennis en een vervolg feestje!!

In de HE7 mocht Kees van Nus eindelijk zijn eerste partij gaan spelen. Hij had hier de gehele week al met smart naar uitgekeken. Hij speelde tegen Maurice Smits en won dit met verve 6-3 6-1. Bij de HE3 maakte Guido van ’t Leven zijn debuut op dit park in de single, helaas voor hem wist hij de winst niet naar zich toe te trekken. De wedstrijd ging verloren in setstanden 6-2 7-6. Luco Overvoorde kan zich gaan opmaken voor de volgende ronde. De heren maakte er een mooie partij van. Het publiek heeft ervan genoten. Gelukkig staat er voor Guido morgen nog een mooie wedstrijd in de HD3 op het programma.

Ook Marsha van Beek speelde vandaag haar eerste partij van het toernooi in de dames enkel 4 en won van Anne de Maeyer. Zij deed dit in straight sets 6-3 6-0. Sebastien Deneux speelde in de HE4 tegen Sebastiaan van Dijk. De wedstrijdleiding was even in de war gebracht. Sebastien stond toch op de baan, maar hoe kan hij dan naast de baan zitten? Het bleek zijn tweelingbroer te zijn die bij zijn wedstrijd kwam kijken. Helaas heeft deze aanmoediging Sebastien niet kunnen redden, hij verloor met gelijke cijfers 6-4 6-4.

Rick Prins en Valentijn Dukker gingen met nieuwe ballen de baan op. Rick was hier erg blij mee, Valentijn had zo zijn twijfels. En uiteindelijk bleek dat de twijfel misschien wel gegrond was. Rick won deze onderlinge strijd met 6-3 6-4.

Bij de GD7 35+ waren de heren Hans Suiker en Erwin Stoelinga verrast door het feit dat ze voor hun geplande tijd de baan op mochten. De wedstrijdleiding gaf aan dat ze het erg fijn vonden dat ze voorliepen op de planning. Hans nam deze opmerking blijkbaar iets te serieus en moest helaas opgeven in de tweede set. Hij gaf aan nog wel rechtsaf, maar niet meer linksaf op de baan te kunnen draaien. Het werd daardoor niet echt meer een wedstrijd. Hierdoor gaan Joke van Leeuwen en Erwin Stoelinga door naar de halve finale en zal Ellen Suiker haar lieftallige Hans moeten verzorgen thuis.

Op de “Scheerlijn” maakten de mannen in de HD7 35+ er een spannende pot van. In een Hodenpijls onderonsje met vele dubbele en onnodige fouten trokken Erik Simons en Eric Berger uiteindelijk aan het langste eind en wonnen met 4-6 6-4 7-5 van Wim de Jong en Ron van der Merwe.

Jennifer Nemethy en Freddy van der Meijden hebben net als vorig jaar het finaleweekend gehaald. Zij wonnen in de GD7 van Vivienne de Sonneville en John Mulder met 6-4 6-3. Zouden zij de finale ook weer halen? De testperiode voor nieuwe rackets voor Petto Koop is met minimaal 1 wedstrijd uitgebreid. Hij won samen met Kees Bouman zijn wedstrijd in de HD7 35+ tegen Bas Berkhout en Ed van Winden met 6-2 6-3.

Het scheelde niet veel of de Caravan (baan 4) had in de revisie gemoeten. In de partij in de HD7 35+ tussen John Mulder en Walter van Pernis tegen Berry Bouter en Ruud Vermeulen hing Berry tot 2x toe in de hekken om een bijna onmogelijke bal te halen. Dat het loont om voor iedere bal te gaan blijkt uit de uitslag, Berry en Ruud wonnen de wedstrijd met 7-6 6-1.

Astrid van Dam en Leonie Middeldorp hebben in de DD8 de halve finale bereikt door een eenvoudige overwinning op Judith Dekker en Shirley Goedendorp, 6-1 6-3. Onze tennisleraar Tom Ravestein kan zich opmaken voor 2 halve finales morgen. Hij heeft zijn partij in de HE3 gewonnen van Reinier Luijkx met 7-6 1-6 6-1.

De afsluitende wedstrijd van de dag is die tussen Marin Bouman en Joeri Tober in de HE4. Om 0.20 uur kwam Marin als winnaar van de baan, 6-3 6-3. Sinds jaren heeft de OTC niet zo’n vroegertje gehad, voor sommigen OTC-ers maar goed ook na het late tijdstip waarop ook zij gisteren het clubgebouw verlieten.

De wind zorgde vanavond voor een koude avond op camping Hodenpijl. Helaas konden we aan de verschillende verzoeken voor dekentjes geen gehoor geven. Wellicht kan deze wind er wel voor zorgen dat de voorspelde buien van vannacht en morgenochtend over gaan waaien.

 

Dag 5, donderdag 10 augustus

Na een aantal mooie dagen met veel goed tennis, is vandaag op camping Hodenpijl de dag aangebroken dat ons animatieteam het heft in handen zal nemen. Zij zijn wekenlang bezig geweest om alle spelers en bezoekers een animatieprogramma van jewelste voor te schotelen. Vanaf 14:00 uur is het animatieteam bezig geweest om in de bar het podium op te bouwen en zijn alle voorbereidingen getroffen om er de komende dagen een groot feest van te maken.

Alsof de kampleiding het niet beter kon plannen, werd de dag op baan 1 afgetrapt met 2 ras-entertainers. Aad van Geest en Jeff Vermeulen namen het hier tegen elkaar op. Aad is er dit toernooi op gebrand om een goed resultaat te halen en met de hoofdprijs “thuis” te komen. Dat “thuis” is bij Aad nog wel een dingetje… Hij gaat binnenkort het mooie Den Hoorn verlaten voor een avontuur in Valencia. We mogen dus wel zeggen dat Aad met zijn “afscheidstournee” bezig is! Aangezien hij toch nog niet naar Valencia gaat, heeft Aad zijn campingplaats weer met een dag kunnen verlengen. Hij wist vrij eenvoudig met 6-2, 6-1 te winnen.

Dat het trouwens gisteravond een gezellige avond geweest is, dat stond al vast. Maar of iedereen ook goed thuis is gekomen, dat vragen wij ons af. In plaats van de kantinesleutels, vond onze parkbeheerder vanochtend een onbekende sleutelbos op zijn deurmat.

Door files begon de wedstrijd van Shira en John tegen Kim en Ron wat later. Geen probleem, want Shira en John trokken de wedstrijd vlotjes met 6-0 en 6-2 naar zich toe. De opgelopen vertraging werd dus netjes weer ingehaald. In een onderonsje tussen vaste campingbewoners Anne-Sophie en Dennis en Tonnie en Cock, werd er een flinke strijd uitgevochten om het beste plekje op de camping. Uiteindelijk wisten Tonnie en Cock met 6-4 en 7-5 te winnen. Inmiddels had ook Anneroos Blok zich gemeld bij de kampleiding voor haar wedstrijd. In de wandelgangen wordt zij inmiddels al Anneroos “van de nacht” genoemd. Dit omdat ze gisteravond om 01:30 uur van de baan kwam en ook bij Aeronauten midden in de nacht van de baan kwam. Gelukkig kon ze vanavond al rond 19:15 uur de baan op. De kampleiding wilde er in dit geval dan ook zeker van zijn dat het vandaag geen nachtwerk voor haar werd, zodat iedereen haar bijnaam weer snel zal vergeten.

Joke en Erwin moesten duidelijk nog even op gang komen in hun wedstrijd tegen Gelske en Raymond. Na een verloren eerste set, werden de tweede en derde set wel gewonnen, waardoor Joke en Erwin langer op Camping Hodenpijl kunnen verblijven. Uitslag 4-6, 6-4, 6-2. Mieke, Saskia, Alexandra en Esther hebben er om 17:30 uur een echte marathonpartij van gemaakt. Rond 20:00 uur kwamen zij de baan af. Mieke en Saskia wisten dit uiteindelijk te winnen met 5-7 6-1 en 7-5.

Na een spannende eerste set, stoomde Jeroen en Dennis door naar een goede overwinning op Marcel en Alan. 7-6 6-0. Mogelijk de langste partij kwam op naam van Brent van den Engel en Daan Bos. Pas in de derde set wist Brent de winst te pakken met 7-5. Morgen tegen Aad van Geest ziet hij de kansen minder gunstig in. Wij verwachten dat deze jonge god morgen weer fit is.In de wedstrijd tussen Ashley met Marin tegen Marijn en Gianni is mogelijk wel de meest lucky-shot van het toernooi gespeeld. Marijn volleerde een prachtige volley op de backhand kant van Ashley, die hem vervolgens met een zwaai achter rug om terugsloeg. Mooi detail dit was gelijk de 2de set, waardoor zij een derde set moesten.

Nog even terugkomend op de roddels van gisteravond. Opvallend was dat RTL Boulevard het gerucht bevestigde en dat daarna Albert Verlinde aangaf te stoppen. Deze soap wordt nog voortgezet. Onze speciale reporter houdt u op de hoogte.

De beste campingplaats was deze avond vooral voor de toppers in de HD2 en de DD2. In de HD2 wonnen Yannick Goossens en Bart Overbeek van Yorick Simonis en Ronald Tijvelijn met 6-3 6-3. Voor het vele publiek aan de andere kant van het greppeltje tussen de scheerlijnen een leuke wedstrijd om te zien. Na bekomen te zijn van dit mannelijke geweld was het tijd voor vrouwelijk geweld. Marlot van ’t Hof en Yvette Vlaar, alias Jut en Jul, speelden tegen Florentine Molkenboer-Schneider en Mirjam Swarte. Jut en Jul hebben het naar hun zin op de camping dus ze blijven nog een nachtje. Ze pakten de winst met 6-3 en 7-6.

Volgens “onze Syl” speelde Sven Dijkshoorn een goede wedstrijd. Ondanks deze veelbelovende woorden moest hij wel het onderspit delven tegen Luc Helleman met de duidelijke cijfers 6-1, 6-2. Vanavond hadden we wederom een ‘gevecht der stellen’. Deze keer waren het Michelle en Yorick van den Engel tegen Annet Zorge en Kees van Bommel. Deze laatste wonnen in een spannende pot met 7-6, 7-5.

Leuk detail in de wedstrijd tussen Ed van Winden en Mark Boot: Mark vertelde dat hij en Ed 10 jaar lang samen in het 1e van SV Den Hoorn hebben gespeeld. Nu hebben zij op de baan onderling een titanenstrijd geleverd. Door twee spelers met dezelfde speelstijl leverde dit een mooie pot op met lange rally’s waarbij regelmatig iedere hoek van de baan werd gebruikt. Ed ging er uiteindelijk met de winst vandoor, 6-3 en 6-1.

De laatste wedstrijd kwam om 0:50 uur van de baan. Voor de afwisselingen een keer een wedstrijd in de HD2. Patrick Cogenbach en Robert Scholtes wisten in een spannende en vermakelijke wedstrijd te winnen van Marc Kuijpers en Tim van Leeuwen. Eindstand: 7-6, 4-6 en 7-6.

De lichten op de baan gingen uit maar de (disco)lichten in de kantine bleven nog lang branden…..

 

Dag 4, woensdag 9 augustus

Welkom terug op de camping. De regenlaarzen zijn weer ingeruild voor de slippertjes, en de zonnebrillen kunnen weer op. Marcel Karlas kwam net terug van vakantie, maar voordat hij het in de gaten had was het campingverblijf al voorbij. Runner-up Wout van Reeuwijk was te sterk met 6-4 en 6-2. Marjolein Kreuk had gisteravond de damesdubbel van o.a. Sophie Korthout verloren, en was in de enkel nu ook minder kansrijk: 7-5 en 6-2. Cathy en Wim van Aalst begonnen enthousiast met het dubbelspel, maar ondanks de publieke belangstelling gingen ze onderuit tegen Jacqueline van Leeuwen en Bert Bentvelsen.

Kees Bouman heeft zich weer goed ingekocht door met Petto Koop te spelen, wat resulteerde in een 7-5, 6-4 overwinning op Raymond van den Akker en Peter van Oyen. Op het terras hoor je soms nog wel eens de verhalen van de avond ervoor. Volgens betrouwbare bron (J.M. Vermeulen) was het erg gezellig geweest achter de bar tussen bepaalde familieleden. Zoals u gewend bent van ons, zullen wij dit nog verder navragen. Speciale aandacht voor ons barpersoneel van vanavond, zoveel jaren ervaring en plezier, dat zien we graag.

Barry Buis zat net lekker in zijn gemengd dubbelpartij met Sophie de Bruin, toen een voetbal van SV Den Hoorn over de heg kwam. Barry schopte de bal met veel curve netjes terug, waarop menig omstander riep: “Die man kan beter voetballen dan…..”. De einduitslag bevestigde deze uitspraak: 6-3, 6-3 voor tegenstanders Saskia Roessen en Jeroen Claus. Een ander tennislid dhr. E de Geus was speciaal voor zijn partij in de hal gepland. De organisatie verwachtte namelijk anders veel overlast voor de andere banen en Zestienhoven. Dat de organisatie er goed naast zat, bleek wel uit het feit dat Erik samen met Brenda van der Ster met tweemaal 7-6 wonnen van Lieke Broekhuizen en Bart Veenings. De volgende partij proberen we buiten te plannen!

De technische staf doet er alles aan om het campingterrein spik en span te houden. Maar toch lag op de Jubileumbaan de netband los; de baanploeg was snel ter plaatse en repareerde in rap tempo, zodat de herendubbel 2 verder kon. Zo af en toe leek Rolf Fouchier wat afwezig; nader onderzoek leert dat het subject van zijn lichte staat van afwezigheid zoonlief Daniel Fouchier was die op de naastgelegen baan rake klappen uitdeelde. Helaas kon Daniel het toch niet bolwerken tegen Nik van den Berg (6-4, 7-5). Er werd op het Centre Court werkelijk voor elke bal gestreden; dat ging zelfs zo ver dat Alex McCann in het heetst van de strijd een racket het publiek in lanceerde. Gelukkig raakte niemand gewond. Reinier Luijkx en Sebastiaan Schijf gingen er uiteindelijk met de winst vandoor (7-6, 6-2).

Het viertal Larissa Lodewijk & Pascal Rappailles tegen Anita Ruijgt & Dave van Haaster zorgde voor verwarring bij de kampleiding; hun campingplaats De Scheerlijn was netjes opgeleverd door de voorgaande kampeerders, maar ze pakten alsnog de veegnetten om de boel extra aan te harken. Waardoor het leek alsof hun plekkie al weer te vergeven was aan de volgende spelers. Gelukkig werd hun preventieve schoonmaak op tijd doorzien en was een dubbele boeking net op tijd voorkomen.

De terrassen stonden deze avond gezellig vol; het was duidelijk dat er na de regen van de avond ervoor grote behoefte bestond aan zicht op mooie partijen, veel gezelligheid en bitterballen. De oh’s en ah’s waren niet van de lucht toen de bitterballen de hoek om kwamen. Erik Bouman liet zich zelfs ontvallen dat de bitterballen de enige reden waren om mee te doen aan dit toernooi. Dit snapt de kampleiding maar al te goed. De bestelling voor volgend jaar is al weer ingepland. Op de Barbecue baan namen de pupillen van Birgit van Rij, Hidde Bloemsma en Stan van der Gaag, het op tegen Ron van Aalst en Jeroen van Fessem. De oudjes trokken aan het langste eind (3-6, 6-4, 6-2). Na afloop evalueerden de protegés nog even met Birgit, die voor de gelegenheid mascotte Wisper zonder H had meegenomen.

De laatste partijen gingen rond 11 uur de baan op. Het Centre Court was speciaal vrijgemaakt voor het kwartet Peter Pothof / Nils Algera en Jeroen Claus / Alwin Kersbergen. Maar Peter weigerde pertinent. Hij was niet te vermurwen. Zijn voorgevoel bleek terecht; het alternatieve campingveld ‘De Koelbox’ bleek hen goedgezind. Met 6-3, 7-6 trokken ze de partij naar zich toe. De laatste wedstrijd op het Centre Court werd waardig met een driesetter afgesloten. De winst was voor Bas Berkhout met partner Ed van Winden die het op hadden genomen tegen Michael Swarte en Ralf Verschoor (6-3, 3-6, 6-2).

Camping Hodenpijl is een natuurcamping puur sang; Anneroos, Gijs, Mariette en Steven genoten ten volle van de natuur, maar hierdoor liep hun partij behoorlijk uit. De aanstichter bleek een grote kever die meerdere malen met zachte hand en racket naar een plekje buiten de baan werd gedirigeerd. De kampleiding waardeert deze liefde voor de natuur en liet de daarom de verlichting nog even aan zodat de natuurliefhebbers nog de partij tot een einde konden brengen. Om 01.15 uur kwam het duo Anneroos en Gijs met 5-7, 6-4, 7-6 als winnaar van de baan af.

Al met al was de sfeer op Camping Hodenpijl op en top. De weersvoorspellingen voor donderdag zijn gelukkig ten goede bijgedraaid, dus we gaan ons opmaken voor een geweldige speeldag met een animatieprogramma dat tot in de late uurtjes zal voortduren.

 

Dag 3, dinsdag 8 augustus

Soms kunnen de weermannen en –vrouwen toch wel goed het weer voorspellen, helaas. Vanaf einde van de ochtend lichte en vanmiddag zwaardere buien waardoor de camping behoorlijk blank stond en we de wedstrijden hebben moeten verplaatsen naar binnen locaties. Er is vandaag gespeeld op de banen binnen bij Allround en bij de Delftse Hout zodat toch nagenoeg alle geplande wedstrijden gespeeld konden worden. Blijkbaar vinden onze gasten de binnenbanen lekker spelen, een groot deel van de wedstrijden wordt in 3 sets beslist. Onze parkbeheerder a.i. Ed Stift heeft wel eens een wedstrijd beter over de streep getrokken dan vandaag, 4-1 voor in de 3e en dan toch samen met John van den Berg net niet als eerste de eindstreep halen, een mooie comeback van Raymond van den Akker en Peter van Oyen deze wonnen met 6-3 6-7 7-6.

“Sorry , ik heb de uitslag verkeerd doorgegeven” zo kwam Daan Bos de OTC-kamer binnen. “Heb je verloren dan in plaats van gewonnen ? “. “Nee zo erg is het niet, alleen een setstand klopt niet.” Gelukkig maar, samen met Richard Moerman won Daan met 6-3 (en geen 6-1) 7-5 van Jannis Maljers en Mark Modderkolk. Een vrienden onderonsje van DTB-ers , Jelte Braun speelde onder het gebruikelijke toeziend oog van zijn moeder en Huib Hol en behaalde een reguliere simpele overwinning , Rick van Dijk werd met 6-1 6-2 verslagen.

“De wedstrijd van de gemiste kansen. Tot tweemaal toe hebben we de kans gehad om in zowel de 1e als de 2e set deze te pakken. Maar dat lieten we na. Ja dan weet je dat het moeilijk wordt en het was tegen de jeugd he”. Onze voormalige toernooileider Ronald Eijgenraam (die 11 maal het Hodenpijl Open organiseerde en dit jaar geëvenaard gaat worden) analyseerde onder het genot van een biertje zijn verliespartij samen met Roland van Spengen tegen de jeugdigen Jeroen van Adrichem en Dennis Makkus. Een hele leuke en echte dameswedstrijd naar zeggen, over en weer waren er winstkansen maar uiteindelijk was de 3e set voor Wally Keijzer en Carolien Platell tegen de DTB-sters Ellen Boom en Joke van Leeuwen. Een lange pot in de hal 2-6 7-6 6-3, “waar voor je geld” zo gezegd.

Toch niet voor niets geweest de inspanningen die de baanploeg pleegde om toch nog wat baantjes bespeelbaar te krijgen. Na de laatste druppels afgewacht te hebben met de overbekende schuimrubberen matjes en kruiwagen met de ouderwetse wringer erop gemonteerd de plassen te lijf gegaan. Gedisciplineerd de matjes op een rij op de natte plekken, met de voetjes in colonne er overheen en dan door de wringer, wel uitkijken voor je vingertjes. Het ziet er natuurlijk koddig uit maar het is wel effectief. Peter van Leeuwen en Brent van den Engel bedankt voor de hulp. Zodoende konden er toch nog 5 partijtjes heerlijk buiten gespeeld worden. Perfecte omstandigheden, windstil en een lekkere temperatuur en nog leuk voor het aanwezige publiek dat in de hal natuurlijk niet aan zijn trekken komt. Met de neuzen tegen de ruiten gedrukt probeert men dan nog wat mee te krijgen van de partijen, de punten wel maar van sfeer en emoties lukt dat niet, jammer hoor.

In de DD6 de bekende rivalenstrijd Schipluiden versus Den Hoorn gewonnen door Esther Keemink samen met Saskia Roessen met 7-5 6-1 waar de 2e set wel erg ruim verloren ging door Laura van Leeuwen en Angela van de Sande. Luco Overvoorde was erg blij dat er uiteindelijk toch nog buiten gespeeld kon worden , een vlotte 6-2 6-2 in de HE3 was zijn beloning voor het fraaie spel tegen Xavier van der Heijden. Een vreemde eend in de bijt was John Voogd in de HD3, samen met Paul Zwinkels werd het een vlotte verliespartij tegen Ziyed Badredinne en Tobias van Toledo 3-6 3-6. Een leuke en zeer spannende poulewedstrijd in de HD4, aardig wat belangstelling nog op de late avond voor onze voorzitter Michel Baggerman en Marvin Vermeer, maar helaas net niet. Jesse Gielisse en Jordi Vorderman bleken met 6-3 6-7 7-5 te sterk.

Rene Baggerman vertelde dat het een vergissing was dat ie ging enkelen, “Verkeerd ingeschreven joh. Ik wil wel graag buiten hoor, die hal is me veel te heet”. Wij als OTC zijn natuurlijk ook de rotsten niet dus baan 1 gegeven in de verwachting dat Rene zijn fysieke gesteldheid het wel snel voor gezien zou houden maar ja verliezen is ook zo wat. En ja hoor een vette driesetter werd het waarbij de jonge Bryan Lindeman bijna met kramp moest gaan opgeven (drie weken niet getennist) , zelfs het nicotine shotje op 3-4 in de 3e set mocht uiteindelijk niet baten, jammer Rene maar een fraaie uitslag hoor, 7-6 3-6 7-5 werd het voor Bryan.

Verslag locatie Delftse Hout

Arjan Dijkshoorn gaf aan dat de binnenbanen bij DDH duidelijk niet zijn ondergrond waren. Hij gaf aan dat hij volgend jaar buiten een beter resultaat verwacht te halen. Arno van Marrewijk en Harry van Wijk in de HD6 tegen Marcel van Eekelen met Alan de Nijs, waren niet tevreden met de hun toegewezen campingplaats en verplaatsten op eigen houtje van plek 4 naar plek 2. Helaas werden zij resoluut terugverwezen naar de oude locatie. Uiteindelijk heeft de locatie Marcel en Alan gelukt gebracht; zij wonnen met 6-2 6-2.

Helaas heeft de uitstekende voorbereiding op het minibaantje van de DDH Jacqueline en Astrid geen winst in de DD2 opgeleverd. Verloren van Jeanine en Jill met 6-3 6-4. Het publiek heeft in ieder geval genoten van de mooie slagen en het prachtige netwerk van de dames. Bij het publiek achter het glas gezeten, leefde de indruk dat de heren Maurice Smits en John Mesker in hun single vaak de onderlinge stand kwijt waren. Maar of dit werkelijk het geval was.. Bij navraag bij Maurice bleek dit inderdaad het geval en volgens hem ook logisch: ”een man kan ook geen twee dingen tegelijk”. Duidelijk verhaal dachten wij zo.

 

Dag 2, maandag 7 augustus

Onder wederom mooie omstandigheden begonnen we om 17 uur met de eerste partijen van de dag.

De eerste winst van de dag was er voor Daan Bos in zijn partij tegen Joost Preuninger. Daan zegevierde met 6-1 6-3. Het ‘duel der echtparen’ werd door Ellen en Hans Suiker gewonnen. Ze wonnen van Elma en Richard van den Engel met de duidelijke cijfers 6-1 6-3. Een spannende en goede wedstrijd was die tussen Erwin Zeestraten en Erik van Beek. Uiteindelijk trok Erwin met 7-5 3-6 en 7-6 aan het langste eind. Een andere mooie wedstrijd was die tussen Tom Ravestein en Tobias van Toledo. Onze tennisleraar Tom trok de wedstrijd met 6-3 6-4 over de streep.

Nootdorpse Andre Breve zal zich de volgende keer wel bedenken voor hij weer in de HD6 inschrijft; de Schipluidense Jeroen Claus en Alwin Kersbergen denderden over Andre en Arjan van Velden met een “double bagel” 6-0 6-0 heen. Partners voor het leven Annet Zorge en Kees van Bommel hadden het niet echt moeilijk tegen onze vaste toernooibezoekster Pauline Simons en Martijn Rentmeester: 6-2 6-1.

De Haagse Van Esjes Jolanda en Dennis wonnen uiterst moeizaam van het “Belgische” koppel Elles Drop en Gijs Eikelenboom 7-6 7-5. Volle bak bij de volgens Rienk Poot erg moeilijke partij tegen Caroline en ”good old” Henk de Wit die Rienk samen met Geraldine Liem binnensleepte, 7-5 5-7 6-3.

Ashley Goei pakte een close partijtje door met 7-5 7-5 te winnen van Joeri (geen zoon van ) Tober. Astrid van Dam trekt haar goede DTB-vorm door; samen met Madelon van der Vet won ze van Jose Hoogendijk en Tonnie (barvrouw van gisteren) Kuipers 6-2 6-2.

Het Pijnackerse deed weer van zich spreken, onze voormalige voorzitster Wally Keijzer kon het samen met Raymond Bierens niet bolwerken tegen het jongere koppel Mandy van Haalen en Maarten Kortenhorst 6-3 6-3.

Een ervaren toernooibezoeker verbaast zich over de maandagdrukte op Hodenpijl daar waar het op de andere toernooien nog niet eens op gang komt; gedurende de gehele week is het bij ons al erg gezellig vertoeven op het volle terras, langs de banen en op de “6-tribune”.

Een van onze hoffotografen van deze week, Marco van Elst, had de focus blijkbaar niet helemaal scherp in zijn partij tegen een van de onzen. “Hij had bijna alles terug, ook al dacht ik dat ik het punt had, gaf ie niet op. Jong en atletisch he“. Ach Marco na alle blessureleed is het toch fijn om weer op de baan te staan. En geloof me , tegenstanders worden alleen maar jonger waar je tegen speelt. De jeugdige Karl van Paassen won met 6-3 6-3.

Vaste klant Emile de Deckere was erg ontevreden over het niveau van zijn spel tegen Martijn Overdevest , “Ik kon niet doorslaan en het spel van de tegenstander lag me niet echt maar ja je moet wat he”, dan toch winnen met 6-1 6-4 is ook een kwaliteit Emile.

De in de 1e set weggespeelde Peter Pothof gooide het over een andere boeg in de 2e en dat hielp, de routine overwon alsnog met 2-6 6-2 en 7-6 van de piepjonge Joey Keijzer. Over jong gesproken, de 17-jarige talentvolle Daniel Fouchier speelde prima in de HD3 en had natuurlijk niet te klagen over zijn maat Alex McCann, vuurwerk van de bovenste plank met een lekkere driesetter voor het volle terras. De Delftse Houters Mark Kuijpers en Ron van der Vlist dolven het onderspit met 6-2 3-6 6-4.

In de GD7 had Andre van Paasen een probleempje, hij sloeg zijn bespanning eruit en had geen 2e racket. De tegenstander bracht gelukkig uitkomst en Andre vond dat ie met dat geleende racket beter speelde dan met dat van hemzelf. Bijna had de sportieve John Bijster ,samen met Shira Mes winnend , achteraf spijt maar gelukkig bracht de tie break hen de winst, 6-2 7-6. Winst weer eens voor onze voormalige OTC-ster Anita Ruijgt, samen met Anouk Witmer, won ze met 7-5 6-1 van Rianne Laan en Louise Rahardjo in de DD5. Een zure nederlaag maar wel strijdend ten onder , de onzen Marije Posthumus Meijjes en Pieter Vonk verloren van de Rhijenhoffers Cathy en Wim van Aalst 5-7 5-7.

Als laatste kwamen “onze kalen” Petto en Erik moe maar voldaan van de baan. Een leuke pot om te zien met een zeer spectaculaire rally waar Petto de meest onmogelijke ballen nog retourneerde . De waardig spelende oud Hodenpijler Peter Boelhouwer vergezeld door de rijzige maar zeer soepel bewegende gestalte van Aldo Westhof verloren toch met 6-7 6-3 en 3-6.

Een mooie avond kwam ten einde , niet al te laat maar met de vrees voor de weersverwachtingen voor morgen. De optie bij DDHout zal wel gelicht gaan worden. En als laatste, let bij het rond brengen van de hapjes op de nageltjes van de OTC- dames. Speciaal voor het paraderen met de schalen worden deze gelakt.

 

Dag 1, zondag 6 augustus

Het is 09.30 uur als de eerste campinggasten zich melden bij de balie om hun tent te mogen opzetten. De wc-rollen en bananen (gesponsord door Agrofair uit Barendrecht) worden uitgedeeld en de eerste partijen beginnen rond 10 uur. Vandaag staan er 47 partijen op het programma, iets minder dan gepland, maar door finalepartijen elders zijn er wat onverwachte verhinderingen. De eerste gasten die de camping al weer moesten verlaten waren Madelon van der Ven en Rick van der Knaap die met 6-3 en 6-2 verloren van Evelien Saathof en Harm Jan de Jongh. Tegen de middag brak de zon lekker door en liep het terras gezellig vol.  

Esther Ammerlaan kuste in de damesdubbel de grond in haar enthousiasme, maar gelukkig kon ze een beroep doen op de EHBO-doos bij de receptie. Helaas kon haar enthousiasme en die van Til van Beek niet zorgen voor een overwinning. Met 7-6 en 6-4 waren Michaela van Bodegom en Sandy van Dungen Grovinius te sterk.

Op baan ‘De Scheerlijn’ was het de beurt aan twee paar schoonzusjes. Hodenpijlers Sabine Hoogendoorn en Michelle van de Engel lagen duidelijk op ramkoers; na een toernooioverwinning bij DTB stoomden ze ook hier soepeltjes door naar de volgende ronde. Het werd 6-4, 6-1 tegen Marieke Bekenes en Carla de Graaf.

Onderwijl voer het Varend Corso voorbij; het terras kon heerlijk meegenieten van de bijbehorende muziek. Gezelligheid ten top!

Een spannende pot was te zien op tennisbaan ‘de Camping’. Brenda van der Ster en Marlous Witmer namen het op tegen de zusjes Marit en Tessa van der Valk. Dat resulteerde in 3 mooie sets waarbij de Van der Valkjes aan het langste eind trokken met 6-1, 4-6, 7-5.

Aad van Geest won met 6-1, 6-3 van Martin Glimmerveen. Martin speelde met het idee om lid te worden van Hodenpijl, maar na zijn verlies liet hij zich ontvallen dat hij twijfelde over de baankwaliteit. Daar zal het wel aan gelegen hebben. Jammer, Aad heeft ons een nieuw lid door de neus geboord, maar toch onze welgemeende felicitaties!

Wim de jong speelde het klaar om al in de tweede game van de eerste set zijn kuitspier te verrekken. Hij speelde met Ron van de Merwe tegen Freek Baggerman en Willem Doomernik op het ‘Lekke luchtbed’. Maar in deze benarde situatie speelden Wim en Ron het alsnog klaar om als winnaars van de baan te komen met 7-5,4-6,6-1.

Erik van Paassen, bijnaam Hamburger, is afgelopen maandag getrouwd, vierde gisteren zijn trouwfeest en staat vandaag “gewoon” alweer zijn eerste ronde te spelen. En met succes! Hij won samen met Lisa Kleijweg van Natalja en Arjen Gideonse, 6-3 6-1. Hulde daarvoor!

Onze eigen Michel Witmer maakte er traditioneel weer een thriller van op baan 1. Ras-entertainer Witmer wist samen met Ysbrand de Boer in 3 spannende sets te winnen van Bart Reef en Robin Schaareman, 7-6 6-7 6-4.

Ed van Winden liet in zijn eerste wedstrijd gelijk zien dat er met hem rekening gehouden moet worden de komende week. Hij won overtuigend van Martijn de Vette, 6-0 6-0.

Helaas verloren Eric Berger en Maurice Smits hun wedstrijd in 3 sets van Ruud en Marco Vermeulen. 4-6, 6-2, 6-3. Helaas zien we dit koppel dit toernooi dus niet meer samen op de baan. Wij gaan er uiteraard vanuit dat wij beide mannen nog dagelijks aan de bar tegen zullen komen, om deze nederlaag te verwerken!

Hodenpijl Jonkies Joey Keijzer en Wout van Reeuwijk lieten gelijk zien dat zij dit jaar voor niets minder dan de titel gaan in de HD6. Zij wonnen met 6-1 6-2 van Raymond Bierens en Stef Weel.

In een echte titanenstrijd tussen Hodenpijl en Keenenburg, wisten Hodenpijlers Tonnie en Cock Kuipers uiteindelijk in 3 sets te winnen van Keenenburgers Arina van der Windt en Rinus van der Windt, 3-6 6-2 6-2. Beide koppels waren daarna nog lang op het terras te vinden.

Gaat het dit toernooi dan eindelijk gebeuren voor eeuwig talent Brent van den Engel? Brent lijkt dit jaar vastberaden om vol voor de titel in de HE7 te gaan. Hij won zijn eerste ronde overtuigend van Bart Veenings, 6-2 6-2.

ALTV-winnaar Norman Matser vergezeld door zijn maat Peter Jansen lieten er een geen gras over groeien in hun reguliere partij tegen Erik de Geus en Frank Haring 6-0 6-4 maar of ze ook het vervolg op het terras wonnen daar is op dit moment, al later op de avond, nog steeds niets over bekend…..

Mark Boot haalde in zijn wedstrijd alles uit de kast om te winnen. In een zware wedstrijd moest zijn tegenstander helaas in de 3e set geblesseerd opgeven. Zodoende wist Mark zijn plekje in de volgende ronde te bemachtigen: 3-6 6-4 3-1.

Ook Jeff Vermeulen is door naar de volgende ronde. In zijn wedstrijd tegen Koen Mulderij liet Jeff in de derde set van zich spreken, 7-6 3-6 6-0.

De langste wedstrijd van de dag werd gespeeld door Yorrick en Dennis tegen Mark en Jannis. In een ware thriller wisten Yorrick en Dennis net aan het langste eind te trekken. 7-6, 6-7, 6-4. Dit was echt een wedstrijd die beide kanten op kon gaan, aangezien Jannis en Mark in de 1e en 2e set een voorsprong hadden van 4-1 en 5-2 en in de derde set 3-0 achter kwamen en daarna 4-3 voor kwamen. Een echt dubbeltje op z’n kant dus voor Yorrick en Dennis.

Uiteindelijk was het 20:45 uur toen deze laatste wedstrijd van de baan kwam. We kunnen spreken van een succesvolle en zonnige eerste zondag van het toernooi. Uiteraard bleef het nog lang onrustig op camping Hodenpijl.

 

Voorwoord

Beste deelnemers en belangstellenden aan Hodenpijl Open 2017. Dit jaar organiseren wij voor de 25e keer dit open toernooi. Een jubileum voor een jaarlijks evenement, dat al vele jaren voor tennisplezier heeft gezorgd. Zowel op het oude park als op het huidige, is er door inzet van vele vrijwilligers een evenement ontstaan, dat door heel veel mensen gewaardeerd wordt. Dit jaar was de inschrijving na 36 uur weer gesloten. Ieder jaar wordt er een thema aan het toernooi verbonden. Dit jaar is het thema “camping”, en we hopen dat heel veel mensen onze camping bezoeken. Evelien Vogels en Wouter van Leeuwen zijn namens de OTC in het archief gedoken en hebben van vele oude foto’s een mooi overzicht gemaakt, dat langs de banen en in de hal van het clubhuis het bekijken waard is. De Feestcommissie heeft het clubhuis en buitengebeuren weer mooi aangekleed en voor een mooi animatieprogramma gezorgd. Met andere woorden; we zijn er klaar voor.

Namens de OTC wensen we een ieder een mooi zonnig, gezellig en sportief toernooi toe.

 

 

X