FOTO’S WOENSDAG 8 AUGUSTUS

IVM REGEN GEEN FOTO’S VAN DE DONDERDAG

FOTO’S VRIJDAG 10 AUGUSTUS

FOTO’S ZATERDAG 11 AUGUSTUS

FOTO’S ZONDAG 12 AUGUSTUS

 

 

Klik hier voor de schema’s

email: hodenpijlopen@hotmail.com

 

Dagverslag zondag 12 augustus

Na een enerverende avond waarin de alcoholische versnaperingen over de toonbank vlogen, maakt deze ochtend de koffiemachine overuren. Om tien uur staan de eerste wedstrijden al gepland en voor sommigen is dat best een opgave. Maar er wordt niet geklaagd, er wordt hard gewerkt op de banen! Er ligt natuurlijk ook een mooie prijs in het verschiet en niet te vergeten eeuwige roem. Alhoewel, eeuwig…laten we het erop houden dat je in ieder geval tot aan het open toernooi van 2019 gelauwerd wordt om jouw prestaties. Daarna begint het feest gewoon weer opnieuw!

De hutten van alle passagiers worden vandaag geüpgraded naar all inclusive. Normaal gesproken worden de passagiers geacht zelf hun hutten opgeruimd achter te laten, maar deze finaledag worden de finalisten extra in het zonnetje gezet en zal de wedstrijdleiding vegen, de lijntjes keurig boenen én alles met nat afnemen.

In de damesdubbel moesten Sophie en Britt even wakker worden en werden al snel geconfronteerd met een 5-0 achterstand. Maar eenmaal bij de tijd trokken ze alsnog heel knap de set naar zich toe met 7-5. Sophie gooide alles in de strijd om te winnen, zelfs haar racket, maar helaas moesten zij en haar partner hun meerdere erkennen in Esther Keemink en Saskia Roessen in de laatste twee sets 6-1 6-2. John Blikman en Joey de Wit trakteerden samen met Michel Prins en Mick Wolf het toegestroomde publiek op een aantrekkelijke 3-setter. 6-2 2-6 6-3 waren de setstanden in het voordeel van de 2 J’s. Joke Snelders mat haar krachten met Amy Kragt. Met 7-5 en 6-3 winst trok zij de deur van haar hut achter zich dicht.

Harm Jan en tegenstander Patrick hadden een zware pot. Beide heren waren kapot, maar volgens Harm Jan was Patrick de terechte winnaar van hun duel. De dames die deze week de dames dubbel 7 35+ cruise hadden geboekt, hebben het de toernooileiding knap lastiggemaakt. Zij leverden deze week vele 3-setters af waardoor de planning flink onder druk kwam te staan. Ook de finale werd gespeeld in 3 sets. Harriet van Dijk en Inge van Driel sloten dit toernooi winnend af tegen Madelon de Vet en Leonie Middelkoop. Onze eigen Kees Bouman verloor in drie sets met zijn scheepsmaat Aad van Geest van John Mulder en Walter Pernis. Onze voorzitter Michel Baggerman troostte Kees met de woorden: ook de beste schepen knallen wel eens op rotsen.

Ook bij Yorrick van den Engel en Dennis van der Zalm lijkt de bodem van de schatkist te zijn bereikt. Ze hebben hun finale verloren van Bert Bentvelsen en Gerard Mijnarends met 6-3 6-1. Het motto deze cruise was: geen drank laten staan de avond voor de wedstrijd. Deze dagverslaggever werd ingefluisterd dat Marin Bouman en Sophie Janssen zich daar niet aan hadden gehouden de avond ervoor. En dit kwam Tessa Kalkman en Michel Baggerman duur te staan Met 6-7 4-6 werden ze geklopt. Uiteindelijk waren er nog 3 herenpotten die streden om de eer om als laatste van de baan te komen en het toernooi dus af te sluiten. De herendubbel 3, de herendubbel 4 en de herendubbel 6. Michel Prins en Stef van Vliet speelden tegen Bas Muysson en Michiel van der Windt. De vier heren waren aan elkaar gewaagd en de explosieve rally’s waren een ware lust voor het oog. Uiteindelijk werden Michel en Stef de winnaars. De herendubbel 3 was de een na laatste die van de baan af kwam. Ook deze heren hebben er een mooie driesetter van gemaakt 6-2 3-6 6-2. De laatsten die uitcheckten waren Benny Bolleboom en Leon Braat tegen Luc Helleman en Karl van Paassen in de HD 6. Beide koppels gingen vol voor de winst en gaven het publiek waar voor hun geld. De eindstand was 4-6 6-3 en 6-2 voor ons eigen Hodenpijlse duo Luc en Karl.

Met onze loveboat captain Petto werd het laatste deel van deze week ingezet: de huldiging van de kampioenen. Met weer prachtige verhalen en speeches was dit weer een waardige afsluiting van een mooie week.

De OTC gaat genieten van een welverdiende rust. En met dank aan alle deelnemers en vrijwilligers die deze prachtige week weer mogelijk hebben gemaakt!

Tot volgend jaar!

 

Dagverslag zaterdag 11 augustus

We worden wakker met een stralende zon en een blauwe lucht met hier en daar een vriendelijke stapelwolk; na twee dagen in woelig water verkeerd te hebben, is dit een verademing. Een lekker windje heeft vannacht door de hutten kunnen waaien, dus alles ligt er weer fris bij.

De oogjes van de spelers die zich komen melden, worden naarmate de week vordert steeds kleiner. Maar de goede zin en de wil om te strijden voor de winst blijven onverminderd groot. We worden vandaag wederom getrakteerd op toppartijen. Ilse Kersten en Anne Mayer namen op indrukwekkende wijze de wind uit de zeilen van de zusjes Platell. Met twee keer 6-0 maakten ze korte metten met de zusjes. Dit zorgde voor een snelle doorloop van de wedstrijden. Onverwacht snel konden Brigitte van Leeuwen samen met Annechien Strijbis en hun tegenstanders Gwendy de Bruijn en Inge Redeker de hut overnemen. Met koffie en al werden ze door de wedstrijdleiding naar de baan gestuurd. Onverbiddelijk, want een soepele voortgang van de wedstrijden staat vandaag hoog op de agenda.

Fenneke van Doorninck heeft haar marathonpartij van de avond ervoor nog even overdacht en is tot de conclusie gekomen dat het roer om moest. Geen driesetters meer! En zo geschiedde. Samen met Karin stuurde ze tegenstanders Greet van den Ende en Esther de Wilde naar huis met 6-0 en 7-6. Om vervolgens weer verder te cruisen, nu met maatje Anneke de Wilde maar hier toch weer een driesetter te spelen tegen Astrid Beentjes en Eline Post met 6-4, 4-6 en 6-4. Door de winst met Karin speelde Fenneke nog een derde pot tegen Ludie Bomer-Gerritse en Jose van Nus in 7-5 6-4. De mannen Bas van Holstein en Robin van Vliet zijn goed bezig vandaag! Niet alleen winnen ze van Bjorn van Lingen en Steven van der Meer met 6-4 6-0, maar vandaag gaan ze ook 2 kilometer zwemmen in de Lee voor Stichting ALS Westland.

Dat een wedstrijd niet beslist is totdat het laatste punt gespeeld is, bewezen Sebastien Deneux en Jaco Hoogerbrugge op het Centre Court. Sebastien had een matchpoint, maar moest toch buigen voor Jaco met 6-3 2-6 7-5. Karl van Paasen bleek nog niet helemaal wakker vanmorgen. Hij realiseerde zich rijkelijk laat dat zijn racketbespanning ontbeerde. Die had hij de avond ervoor eruit geslagen. Paul Flikweert vierde met het spelen van luchtgitaar dat ze de tiebreak in de tweede set wonnen, zodat ze konden beginnen aan de derde set. Dit leverde een daverend applaus op van het publiek. De tegenstanders Wally Keijzer en Raymond Bierens lieten zich niet van de wijs brengen en pakten de derde set. Hiervoor mochten zij later op de dag nog een wedstrijd spelen die zij verloren van Barend Colijn en Sandy van den Dungen Gronovius met 6-0 6-2.

Met de laatste wedstrijden nog op de baan ging de derde feestavond van start en een spetterend optreden van Barry Badpak. En met DJ Marvinski gaan we voor het laatste dag het ruime sop kiezen.

 

Dagverslag vrijdag 10 augustus

De twee cruiseschepen Hodenpijl en DTB begeven zich nog steeds in woelige wateren. Waar we ook heen varen, dikke grijze wolken pakken zich samen boven het dek. Vanaf 17.00 uur staan de eerste partijen al op de baan. Bert Bentvelzen en Gerard Mijnarends gaan voortvarend van start en slaan Mario Balvers en Ron Smits overboord met 6-1 6-0. Na het eerste rondje gaan de verkeerde sluizen open en wordt ons cruiseschip overspoeld met regenwater. Uitwijken naar de Rhijenhof kan gelukkig nog en daar kunnen 11 wedstrijden gespeeld worden. Onderweg naar Rhijenhof kwam onze crew Erik Wassenaar tegen. Braaf stopten zij en vroegen waar hij naar toe onderweg was. Hij gaf aan dat hij ging wandelen naar Rhijenhof. De crew was met stomheid geslagen. Dat kon hij niet menen, toch? Behulpzaam als onze crew is, boden zij hem een lift aan. Erik moest hard lachen, daar hij de crew in het ootje nam. Zijn maat Cock Kuipers kwam hem met de auto ophalen. De crew kon dit geintje wel waarderen en reden lachend verder. Met dit weer kun je maar beter je gevoel voor humor bewaren. Het is voor niemand leuk, al helemaal niet voor de mensen die zoveel van hun vrije tijd in de organisatie hebben gestoken. Helaas is een hoop te regelen en in de hand te houden, maar op het weer kunnen zij helaas geen invloed uitoefenen. Het vermoeden is nu wel dat er mogelijk een aantal mensen zijn die gisteren op het feest een regendans hebben gedaan. Laten we hopen dat dit het laatste van het regenachtige weer is en we verder in zonnig weer onze reis kunnen vervolgen.

Mick Wolf en Michel Prins regelden op Rhijenhof dat er geen uitloop was voor de volgende partij. Zij maakten hun begonnen wedstrijd vlot af met 6-1 6-1 tegen Erik Bouman en Eelco de Vink. John Mulder met scheepsmaat Walter Pernis maakte ook korte metten met zijn tegenstanders Cock Kuipers en Erik Wassenaar. Cock kwam gedesillusioneerd uit zijn hut. John gaf aan dat hij de ondergrond bij Rhijenhof heel erg lekker vond spelen en dat bleek ook wel met setstanden 6-0 6-1.

Marin Bouman ondervond echter het nadeel van het afspelen op een andere ondergrond. Volgens Marin kwam het spel van zijn tegenstander Stefan Harmsen in de tweede hut beter tot zijn recht. Vooral diens service kwam veel beter door op de andere vloer, maar Marin was wel tevreden over zijn eigen spel. Hij had heerlijk gespeeld. Mark Boot en Laurens Coenen waren hard op weg om een derde set te kunnen spelen tegen Peter Kooyman van Guldener en Wouter Kooyman van Guldener. In de tweede set stonden zij 4-0 voor maar verloren die uiteindelijk met 7-5. Volgens Laurens waren ze te traag en gingen ze te snel voor de winnaar. Volgens de toeschouwers stonden de beide heren bij sommige punten juist te voorzichtig te spelen. Peter en Wouter gaven aan dat zij alles op alles hadden gezet om geen derde set te hoeven spelen. Dus wie zal zeggen wat het geweest is. Uiteindelijk was de eindstand 6-2 7-5 voor Peter en Wouter.

Ook de herendubbel 7 werd spannend met een super tiebreak in de derde set waarbij Renze en Martijn 8-1 voorstonden. De heren bleken om ijzeren zenuwen te beschikken nadat het 8-8 werd wonnen zij hem net 10-8 tegen Bart Reef en Robin Schaareman. In de binnenhal in Den Hoorn werd gelukkig doorgespeeld en werden de meest spannende partijen uitgevochten. In een noodzakelijke super tiebreak wonnen Michel Baggerman en Tessa Kalkman van Rick Siem en Lydia Vellekoop. Burenruzie op baan 1. Maurice Smits gaf van te voren aan dat de partij in 2 sets beslist zou worden tegen buur Petto Koop. Maar de ervarenheid overwon het. In de supertiebreak won Petto met 10-8. Hij zal de komende tijd nog vaak lachend bij de buren voorbij lopen.

De crew hoopt dat de weergoden morgen naar ons zullen lachen en wij u allen weer op onze kade kunnen verwelkomen in de zon. Voor nu gaan wij na een enerverende avond ons bed opzoeken, maar in het clubhuis bleef het nog lang onrustig op de klanken van de DJ en zanger Marco Kraats. Op naar het finaleweekend. Wie mag zich uiteindelijk kampioen noemen? Nog twee dagen en dan zal de beslissing vallen. Er zal nog hard gestreden moeten worden om de eindstreep te kunnen halen.

 

Dagverslag donderdag 9 augustus

Doordat er noodweer op komst is waarbij code oranje wordt afgegeven, is besloten om een tweede cruiseschip in te schakelen gelegen bij TV De Delftse Hout, zodat onze passagiers prettig en tijdig naar hun hutten kunnen en vertraging te voorkomen. Met man en macht wordt er gelijktijdig op ons cruiseschip hard gewerkt om alle hutten weer droog te krijgen nadat er aardig wat water over het voor- en achterdek de hutten in is gelopen vandaag.

Onze sponsoren worden droog overgebracht naar de eetzaal binnen en krijgen hier een heerlijk captainsdiner geserveerd.

Helaas voor de schoonmaakploeg sloeg er rond 20.00 uur wederom water de hutten binnen en moesten ze voor vandaag als verloren worden beschouwd. Om toch iedereen van een droge hut te voorzien, werd een derde cruiseschip ingeschakeld op Rhijenhof.

Alwin Kersbergen tegen Joeri Tober maakten er gelijk een lange driesetter van, die eindigde in 4-6 6-4 6-3 voor Joeri. Volgens Alwin is het een lekkere vloer, maar hadden ze beiden wel even twee sets nodig om aan de vloer te wennen. Het was in ieder geval beter als het tapijt. Robin van Vliet mocht tegen Laurens Boone die vooraf aan het personeel mededeelde dat hij met blaren kampte. Met bloed en zweet (gelukkig zonder tranen) werd het een lange pot. Volgens Robin was het super heet in de hut en heeft hij nog nooit zoveel zweet verloren. Hij was wel de uiteindelijke winnaar met 6-3, 2-6 en 6-2. Hij hoopte morgen in een koeler klimaat verder te mogen. Afhankelijk van waar wij aanmeren, zal zijn wens misschien in vervulling gaan.

De damesdubbel 7 35 plus ging tussen van Petra Batist met Jolanda van Es tegen Harriet van Dijk met Inge van Driel. Petra en Jolanda hebben uiteindelijk een reddingsboot naar de kust moeten nemen. Zij verloren met 6-1 6-4. Bij de damesdubbel 4 was het een genot om te kijken naar vele mooie rally’s. In de tweede set ging het echter wel heel hard. Brigitte van Leeuwen en Annechien Strijbis wonnen met 6-4, 6-0 van Kim van Ouwerkerk en Silvia Pruijsen-Dijk. Beide koppels zullen nogmaals in actie komen tegen een andere tegenstander. Zeker een aanrader om die te komen kijken.

Erik Berger wilde blijkbaar toch nog niet stoppen met tennissen of heeft hij gisteren de weergoden verzocht?? Vandaag moest hij met gelegenheidspartner Vivienne de Sonneville helaas in twee sets zijn meerdere herkennen in Harrie van Wijk en Esther Keemink met 6-1 6-4. Tegen Yorrick van den Engel en Dennis van der Zalm zal mogelijk een onderzoek wegens omkoping worden ingesteld. Het vermoeden is dat zij bij hun duikexcursie een schat op zee hebben gevonden en zij nu al hun tegenstanders met gouden muntstukken omkopen. De heren hebben wederom een dubbel gewonnen. Dit keer van Henry van den Berg en Ricardo Zeestraten met 6-3 6-2. Ook OTC-er Michel Witmer met partner Ysbrand de Boer besloten nog even met ons verder te varen en hebben Leo Bitter en Jan Klink overboord geslagen met 6-3 6-3 en zijn al drijvende met hun reddingsboeien aangetroffen door de kustwacht. Zij zijn veilig aan wal gebracht.

Ondanks het stormachtige weer is de feestzaal goed gevuld en genoten de gasten van de muzikale keuzes van DJ Thijs en Captain Midnight. Tot in de vroege uurtjes bleef het gezellig.

Wij gaan ons weer opmaken voor een nieuwe dag, met hopelijk rustigere wateren en weer zon.

 

Dagverslag woensdag 8 augustus

Na een nacht waarin de temperatuur daalde maar het aantal Hollandse Hits in aantal steeg, is ons schip op weg naar Cairo. De kleding van ons barpersoneel wisselt natuurlijk weer van kleur en vormgeving.

Met een lekkere zeebries ter verkoeling konden de eerste potten de baan op. Ron en Wim van Aalst hadden de wind mee en denderden over Hans Bouter en Jasper Zuidgeest heen met 6-1 en 6-2. Het was duidelijk dat Hans ondanks de vele vrije tijd nog niet in vorm was. Maurice Smits voelde zijn knieën nog van de partij van dinsdagavond, maar wist nog net voor de derde set toe te slaan met 6-2 en 7-5. John Mulder liet de afgelopen weken al zien dat hij in topvorm is. Nu met een nieuwe partner Walter Pernis, maar desondanks een snelle 6-1 en 6-1. De heren zijn op goed op weg…. Brent van den Engel kwam 3 minuten te laat aan maar gaf aan in een andere tijdzone te zitten, dan ons cruiseschip. Dat kon de wedstrijdleiding wel waarderen en mocht hij toch nog verder mee op reis.

Esther Ammerlaan en Til van Beek maakten er een monsterpot van tegen Fenneke van Doorninck en Anneke de Wilde. Fenneke stond bij de wedstrijdtafel te stuiteren van blijdschap dat zij uiteindelijk aan het langste eind trokken in de derde set, deze was super spannend volgens haar. Setstanden waren 6-4 2-6 7-5. Yorrick van den Engel en Dennis van der Zalm verwachten nu echt dat de KNLTB een onderzoek naar hen gaat instellen. Ze hebben wederom een wedstrijd gewonnen; ditmaal van Erwin van Luijk en Lambert Zwinkels met 6-3 1-6 6-4. Volgens Dennis was het kantje boord want in de derde set stonden ze 5-1 voor. Bijna was de winst door hun handen geglipt.

De heren van de Enkel 3 deden aan non verbale communicatie vanavond. Bij wederhoor waarom ze de stand niet doorgaven, antwoordde Gerard Korteling dat we toch wel aan zijn lichaamstaal hadden kunnen zien dat hij had verloren. Hij ging kopje onder tegen Jeffrey Paanakker (6-4 2-6 en 6-2). Winst voor de een betekent verlies voor de ander. In die gevallen komen de uitgedeelde reddingsboeien goed van pas om buiten de baan verder te dobberen; deze vrolijke kleurrijke bandjes vinden gretig aftrek bij de passagiers. Hebben ze het niet voor henzelf nodig, dan is er wel een klein nichtje of neefje die ‘em kan gebruiken.

In hut 4 hadden Brent van den Engel en Marloes Witmer verloren van Harrie van Wijk en Samantha Ammerlaan met 7-5 1-6 2-6. Brent gaf wel aan dat hij voortaan de voorkeur heeft voor hut 8 of 9, daar heeft hij al vaker verbleven met meer succes. Hut 6 was de place to be voor een super pot van de dames dubbel 3! De dames Sophie Janssen en Amy Kragt tegen Mascha Breedveld en Livia Cirhu konden rekenen op veel publiek die een geweldige pot kregen voorgeschoteld met vele mooie rally’s. Mascha en Livia trokken uiteindelijk aan het langste eind met 7-6 6-0.

Erik Berger kwam samen met zijn gelegenheidspartner Marc de Groot met een zege de baan af, 6-2 7-5. Erik zit in een geweldige flow. Het finaleweekend is in zicht! Als hij het toernooi met 2 finalezeges afsluit, dan stopt hij met tennissen, aldus Erik. Arwin van Adrichem, Hodenpijl rookie èn debutant op dit toernooi, won met 6-4 7-5 van Ronald Eijgenraam. Een hele knappe prestatie! Sabrina van Kester en Shanna Némethy hadden zo een genoeglijke avond met Denise van Oosten en Lisa Ruijgrok dat ze direct na hun pot het terras op gingen en totaal vergaten de stand door te geven. Maar dat zien we graag door de vingers. Gezelligheid voor alles tenslotte! De stand bleek uiteindelijk 6-0 6-2 voor Sabrina en Shanna .

De zusjes Chantal en Danielle Platell namen het op tegen de schoonzusjes Michelle en Sabine van den Engel op het centre court. Een ware zeeslag vond plaats: vele toeschouwers waren getuige van de langste rally van het toernooi die in het voordeel uitviel van de fanatieke schoonzusjes. Uiteindelijk trokken de even zo fanatieke zusjes Platell aan het langste eind met 7-6 en 7-6. Marcel Karlas ging rond 24.00 uur aan de derde set beginnen samen met zijn zus Ellen Schwencke. Hij vroeg zich af hoe lang ze nog hadden voordat de lichten uit gingen. Hij had zich geen zorgen hoeven maken; ze sloegen hard overboord in de derde set met 0-6 tegen Dennis van Es van Jolanda van Es. Verzoek aan de wedstrijdleiding om hem nooit meer rond bedtijd in te plannen voor een wedstrijd……..

Na de snikhete dinsdag was het koele zeebriesje van vanavond voor velen een verademing. De blote armen en benen werden ingeruild voor shirts en lange broeken; dat aanzicht was weer even wennen! Kijken wat de volgende dag brengt aan weersomstandigheden; het zal de wedstrijdleiding enige kopzorgen gaan kosten!

 

Dagverslag dinsdag 7 augustus

Na een korte nacht stoomt ons cruiseschip alweer naar de volgende havenstad. Na het mooie Barcelona varen we nu richting Monaco voor een hopelijk vorstelijk onthaal. De temperaturen zijn nog steeds hoog en daarom krijgen de eerste starters van de dag speciale weerinstructies door de wedstrijdleiding. Moeder Yvonne Flikweert met dochter Mirthe leggen het af tegen Astrid Beentjes en Eline Post. Maar Mirthe heeft er veel van geleerd en zij komt nog wel terug op een andere tocht. De hutten van Martin van de Ruit en Lieke Mol kunnen worden schoongemaakt, want zij gingen van boord met 6-3 en 6-1 tegen Bryan Alkemade en Tessa van der Valk. Ook Frank en Rowie Haring gaan van boord; een haringkotter kwam langszij om ze aan land te brengen. Hoewel we na gisteren met al die driesetters wel wat gewend zijn, wil het vandaag ook niet echt vlotten. Iedereen geniet te veel van het mooie uitzicht, de hapjes en de spirituele drankjes. Extra vermelding voor Ron Broekhuizen die na 15 jaar niet gespeeld te hebben, samen met zijn dochter Lieke, in een spannende partij afrekende met Jamie Greeve en Sanne van der Ende 6-2, 6-7 en 6-3. Dat het druk is bij Hodenpijl, dat is bekend. Maar file tussen baan 7 en 8 door een kinderwagen, dat gebeurt zelden. Was ook wel een mooie baby die getoond mocht worden. Wonder-boven-wonder, om 22.25 uur gingen de laatste wedstrijden erop. Mooie potten, zoals op baan 8 het koppel Maurice Smits/Brenda van de Ster tegen Ron Rijgersberg/Christa Gorissen. Eerstgenoemden konden de vlag hoog in de mast hangen door een 6-3 6-4 winst. De smaakmakers Brent van den Engel en Jeff Vermeulen moesten op baan 1 tegen Sjoerd Hengeveld en Wouter Kooyman van Guldener. Nog nooit gewonnen op baan 1 zei Brent voordat hij de baan op stapte. Dat is niet zo gek ook, hij heeft nog nooit op baan 1 een wedstrijd mogen tennissen. Helaas kunnen Jeff en Brent nu ook van boord. In 2 setjes verloren zij van Sjoerd en Wouter, 6-4 6-1.

In een wedstrijd tussen hardhitters Amy en Brigitte wist Amy in 2 sets te winnen. Gelukkig voor Brigitte hoeft ze nog niet van boord omdat de dames in een poule spelen.

Bart Reef en Robin Schaareman lieten zien nog lang te willen genieten op deze tropische cruise! Zij deden hun naam als gevaarlijke outsiders eer aan door in de herendubbel 7 in 2 korte sets te winnen van Stephen van der Putten en Chris Vermeer. Het werd 6-2 6-1. In een “roller coaster-ride” op baan 6 wisten Wout Bouwman en Jeroen Claus te winnen van vaste passagiers Erik v/d Hoek en Ruud Moor. In deze verrassende partij werd het 2-6 6-0 6-1. Vaste gasten Erik en Ruud hebben hun eigen sloep voor de zekerheid meegenomen, waardoor zij zeker de komende dagen ook nog aan de bar van de feestzaal te vinden zijn! In de laatste wedstrijd van de dag wisten Arno, Martin, Eric en Marc er een ware thriller van te maken. Uiteindelijk wisten Eric en Marc te winnen met 6-2 3-6 7-6.

De laatste 2 wedstrijden werden in de regen afgespeeld waarna het schip het ruime sop koos om door te reizen naar de volgende bestemming. Rust lekker uit, zodat we woensdag iedereen weer fris en fruitig aan boord hebben voor de 2e helft van de cruise!

 

Dagverslag maandag 6 augustus

Hodenpijl on Cruise gaat haar tweede dag in. En het is wederom een zonovergoten dag! De passagiers worden getrakteerd op tropische temperaturen en de sfeer zit er meteen goed in. Het promenadedek is al goed gevuld; de tap maakt aloveruren en het scheepsrestaurant François serveert de heerlijkste frietjes, salades en mals vlees. Iedereen geniet!

De eerste passagiers houden van doorpakken. Petra van der Meer maakt korte metten met Esther van Paassen en stapt met 6-1 6-0 de baan af. Anneke Baggerman en Milly Kalders rekenen af met moeder en dochter Keijzer (6-1-6-3). Een voortvarende start van de dag! Yorrick van den Engel en Dennis van der Zalm zijn bezig met een unieke opmars. Zij winnen de partij tegen Marc de Groot en Leo van Leeuwen met 6-4 6-3, maar maken zich ernstige zorgen of de KNLTB deze setstanden wel accepteert. Ze verwachten een belletje van de KNLTB naar de wedstrijdleiding om te checken of er niet toevallig een foutje is gemaakt. Winst van deze boezemvrienden is namelijk erg zeldzaam.

Op deze dag zijn hutten 2, 3 en 9 zeer in trek. Jeff Vermeulen slaakt zelfs een vreugdekreet als hij hoort dat hij naar hut 9 mag, YES SCHADUW!! Helaas wordt hij bevangen door de hitte en kan hij het toch niet bolwerken tegen Marcel Karlas; 4-6 6-0 6-1. Lisette van der Lee en Joyce Wils tonen karakter door als verliezers de setstanden door te geven aan de wedstrijdleiding.  Sonja van den Berg en Mendy Gerrets bleken voor hen net te sterk met 5-7 6-4 en 6-4. Britt van Halem en Igor van Halem volgen het voorbeeld; ook zij hebben hun partij helaas met verlies moeten afsluiten maar geven wel de stand door. Zij moesten hun meerdere erkennen in Jeroen Claus en Saskia Roessen die er met de winst vandoor gingen, 6-4 6-4.

Het Centre Court wordt urenlang ingenomen door de duo’s Annet Zorge en Erik Simons en Rienk en Marije Poot. Naar eigen zeggen had de partij allicht wat korter kunnen zijn, ware het niet dat Erik de vorige avond het licht had uitgedaan in de gezelschapszaal. 5-7, 7-5 en 6-2 zijn de setstanden. Erik de Geus en Saskia Ruigrok hebben het zwaar in de eerste set tegen Sander en Thea van Haalen. Dieseltjes zijn het, aldus een van de vele supporters aan de kant. De diesel komt iets te laat op gang, met 6-0 6-4 verlaten zij de baan.

Deze avond is het echt topdrukte; er vormen zich wachtrijen voor de receptie, de passagiers trappelen van ongeduld om in te checken. Gelukkig is het een zwoele avond en het entertainment op de baan zorgt voor genoeg afleiding. Ook kan men tussendoor genieten van de vloerverwarming en knuffelmuur op het promenadedek. Sommigen vinden de uitloop van de wedstrijden geen probleem, zoals Ricardo Zeestraten, hij geeft aan “des te minder tijd is er straks om bier te nuttigen en des te blijer is de baas morgen op het werk”, want dan ben ik nog fit. Omdenken heet dat!

Het captainsdiner wordt ook warm ontvangen en met smaak genuttigd.

Je zou denken dat de passagiers met deze hitte graag snel aan een koele versnapering willen zitten, maar niets is minder waar. Vandaag een record aantal wedstrijden die in 3 sets beslecht worden. Zo ook in de HE4, wedstrijd tussen Rick Prins en Valentijn Dukker. Na ruim 2,5 uur trok Valentijn aan het langste eind. Dit is ook gelijk zo’n beetje de gemiddelde duur van vele wedstrijden vandaag.

23.30 uur is het als de laatste wedstrijden de baan op gaan. Een drukke tweede dag loopt op zijn eind.

 

VOORWOORD

Op vrijdag is de entertainmentcrew druk bezig geweest om ons schip gereed te maken voor vertrek. De creatieve geesten van de FeCo hebben weer voor een smaakvolle aankleding gezorgd die kenmerkend is voor onze vereniging. Daarnaast hebben vele vrijwilligers met tomeloze inzet ervoor gezorgd dat ons park er piekfijn uitziet, zodat ook het uitzicht uit uw hutten prachtig is. Daar waar andere toernooien helaas te kampen hebben met teruglopende belangstelling, was onze inschrijving net als vorig jaar na 36 uur alweer gesloten. Daar zijn wij trots op, maar begrijpen ook dat dit natuurlijk verwachtingen schept ;-). De OTC is er klaar voor om het een ieder , binnen redelijke grenzen uiteraard, naar de zin te maken. Evenals de FeCo als het gaat om uw entertainment.

Onze dank ook aan de sponsoren van de Business Club die voor de financiën zorgen om er een onvergetelijke week van te maken. En als laatste noemen we AgroFair die ons van bananen heeft voorzien.

Rest ons alleen nog alle deelnemers en belangstellenden “Welkom aan boord” te heten bij “Hodenpijl on Cruise”. Wij verwachten een behouden vaart en we wensen een ieder een mooi zonnig, gezellig, sportief toernooi toe.

Schip Ahoi Matties

Dagverslag zondag 5 augustus

Alhoewel we pas om 10:00 uur zouden boarden, waren de eerste passagiers rond 9:00 uur op ons park, bang om te laat te boarden of zorgden de eerste wedstrijdkriebels al voor onrust bij Anett Kertesz ?  Haar wedstrijd samen met good old Beppie van den Dungen Gronovius tegen de Hodenpijlsters Tonnie Kuipers en Linda van der Vlist. Tussen de games door werd er ook voldoende “gebept” door de dames mede daardoor en door de lange games werd het een langdurig potje. Met een eindstand van 6-4, 6-7, 6-3 gaan Beppie en Anett door naar het volgende aanmeerpunt en zijn Tonnie en Linda van de boot af gegaan.
Alleraardigste damespartij in de DD6 op “hut” 1 tussen de Liersen Carli van Adrichem/Leonie Elshof-Kooij tegen Astrid van de Giessen-Post en Laura van Leeuwen werd 4-6,6-4 en 6-1. “We hebben net de boot gemist”, stelde Laura teleurgesteld vast. Carli en Leonie gaan vrolijk door naar de volgende haven.
Een vader (Peter Kooyman) en zoon (Wouter) speelden om hun verblijf op de boot tegen Kees van Bommel en Stefan van Doornik. Laatstegenoemde was vrijdagavond erg druk bezig om het uitstekende gedeelte van de serre om te toveren in een boeg van een schip met de bekende patrijspoorten. Het leek een zware dobber om dit voor elkaar te krijgen maar samen met Eveline Saathof en Marvin Vermeer bleven ze volhardend om er iets van te maken. En de aanhouder wint, want het eindresultaat is schitterend geworden, onze complimenten. De wedstrijd werd helaas door Kees en Stefan (uiteindelijk terecht toch mannen?) verloren met 6-2,2-6 en 1-6.
Toch wel ruim twee uur bezig geweest waren Yvonne Ruijgt en Carry van Soest. Met rode konen kwamen de dames hun hut uit en gaven aan een heerlijke pot te hebben gespeeld. Helaas voor Carry moest ze de hut prijsgeven aan Ivonne die nog even gezellig met ons verder gaat varen.

Bij het aanmelden hoorden Ron van Dijk en Dave Kleikorst dat zij om hun hut moesten strijden tegen Laurens Coenen en Mark Boot. Volgens de tegenstanders van Mark was het valspelen met zo’n achternaam. Blijkbaar hebben zij gelijk gekregen, want Mark en Laurens hebben gewonnen met 6-3/6-3. De nieuwe tegenstanders van Mark en Laurens zijn bij deze gewaarschuwd. Helaas heeft elke tocht wel wat opstartproblemen, weigerend internet en omroepsysteem. En Vivienne die miste John Mulder om de bardienst te draaien. Hij miste de boot vanwege een finale bij een ander toernooi, waardoor hij later aansloot bij de bardienst. Vivienne heeft de bardienst drijvende gehouden met de hulp van wat lieve vrijwilligers die de glazen buiten ophaalden. Met dank aan een ieder.

Matrozen Jeroen Verboom en Pieter Vonk hebben helaas in 3 sets verloren van matrozen Roald Bode en Matthijs van Bunnik met 6-4/4-6/2-6. Op baan 7 werd een spannende wedstrijd uiteindelijk gewonnen door Jamie Greeve en Sanne van der Ende. Setstanden waren 7-5 7-5. Verliezers Arwin van Adrichem en Esther van Paassen zullen we komende week vast nog wel op het park rond zien dobberen! In net zo’n spannende wedstrijd op baan 9 wist “familie Dekker” uiteindelijk na 2 tiebreaks te winnen. Met deze temperaturen was dat vast en zeker een verhit potje!

Op baan 1 wist Petto Koop samen met “ex-Hodenpijler” Wouter van Nunspeet in 3 sets te winnen van Jeroen van Adrichem en Erik Simons. Bij talenten Erik en Jeroen was na de 2e set de pijp redelijk leeg, aldus Erik. Grote kans dat zij wel net genoeg energie overhouden voor de openingsparty van vanavond! Op baan 6 wonnen Martijn Rentmeester en Astrid Wijtenburg van het doorgewinterde Schipluidense koppel Rinus en Arina van der Windt. 6-4 6-2. Op baan 7 speelden onze eigen Harm Jan de Jongh met Evelien Saathof tegen Michael de Vos en Vivienne Smith. Laatste 2 werden vandaag ingevlogen van een toernooiweek in Terneuzen. Ze waren dan ook gebrand om er een mooie wedstrijd van te maken. Na een ware slijtageslag waren het uiteindelijk Harm Jan en Evelien die met 7-5 6-7 7-5 wisten te winnen. Laatste wedstrijd op het park was de gemengd dubbel 8 tussen thuisspelers Bauke Krop en Lisanne Vermeulen tegen Lambert Zwinkels en Kim Vollebregt. Lambert en Kim wisten deze wedstrijd in 2 spannende sets naar zich toe te trekken met 7-6 7-5.

Na een heerlijke zonnige en sportieve dag met reeds een aangenaam drukke bezetting op de kade, waar de hapjes van Frans er weer als zoete koek in gingen, bleef het nog lang onrustig op de zonnige kade voor ons cruiseschip. Diverse onderwerpen kwamen dan ook ter sprake, van K3 en Kabouter Plop tot aan zonnige vakanties in Turkije. Hierna zorgden de barmannen van de zondagavond voor het nodige entertainment. Na een geweldige start van onze cruiseweek, gaan we ons opmaken voor de tweede dag. Tot morgen!

X