Hodenpijl Open 2019

En we zijn van start gegaan…… Wij hopen op een mooie week met veel gezelligheid en sportieve wedstrijden. Voor de diverse speelschema’s, wedstrijdoverzichten en uitslagen klik op Hodenpijl Open 2019

Zoals jullie in de uitnodiging voor de wedstrijden hebt gelezen, verloot onze hoofdsponsor, Somnox Slaaprobot, aan het einde van het toernooi een gratis slaaprobot. Wil je meedoen aan deze verloting, schrijf je dan in via Verloting gratis slaaprobot Maximaal 1 deelname per persoon.

Alle deelnemers veel succes!

Wedstrijdleiding Hodenpijl Open

FOTO’s ZONDAG 4 AUGUSTUS

FOTO’s MAANDAG 5 AUGUSTUS

FOTO’s DINSDAG 6 AUGUSTUS

FOTO’s WOENSDAG 7 AUGUSTUS

FOTO’s DONDERDAG 8 AUGUSTUS

FOTO’s VRIJDAG 9 AUGUSTUS

FOTO’s ZATERDAG 10 AUGUSTUS

FOTO’s ZONDAG 11 AUGUSTUS

 

DAGVERSLAGEN

 

Zondag 11 augustus 2019

En dan is het alweer de laatste dag van ons prachtige toernooi. Wat is de week weer voorbij gevlogen. En wat was het een feestje! Maar voordat de laatste deelnemer het park verlaten, gaan we nog even genieten van alle finales. Gelukkig is de wind een stuk minder dan gisteren en schijnt er een heerlijk zonnetje. Het belooft een mooie dag te worden.

Traditioneel wordt er bij ons toernooi op de finaledag door de wedstrijdleiding gesleept voor de finalisten. De eersten die hier gebruik van konden maken, waren Marianne Eijgenraam en Esther Jansen. Esther Jansen heeft gewonnen met 6-3, 6-3 en was verbaasd dat wij voor haar gingen slepen. Dit had ze nog nooit op een toernooi meegemaakt. Wat een luxe! Op baan 1 was het een mooie strijd tussen Bianca van Heijst (die voor het eerst sinds jaren weer mee deed aan ons toernooi; welkom terug!) en Joey de Wit tegen Karl van Paassen en Anouk Witmer. Karl en Anouk kwamen als winnaars uit te strijd met 6-4 en 6-3 en mogen later vandaag de finale spelen. Lars Ammerlaan en Ricardo van der Zijden tegen Rob Lindeman en Lennard Renaud maakten er een pot van om je vingers bij af te likken. Over het hele park was de overwinningskreet van Lennard goed te horen toen hij en Rob met 6-3, 5-7, 6-2 wonnen. Gracia Witenberg gaf bij de wedstrijdleiding aan dat dit de zevende finale is die zij dit seizoen speelt en dat ze tot nu toe al 6 keer tweede is geworden. Helaas voor Gracia en dubbelpartner Marjan van de Mheen zijn ze ook dit toernooi op de tweede plek geëindigd. Op de eerste plaats zijn geëindigd Sabine van Campenhout en Marije Posthumus Meijjes met 6-2, 6-1.

Op baan 1 was de finale heren enkel 5 er een die gezien mocht worden. Sebastien Deneux had aan clubgenoot Jeroen van Adrichem beloofd zijn best te doen om de jonge Denzel Pothoff wat moe te maken voor diens dubbel, maar of zo’n tactiek werkt tegen zo’n fitte jongen is maar de vraag. De single is in ieder geval door Denzel gewonnen met 5-7, 6-2, 7-5. Later op de dag wonnen Lennart Eijgenraam en Jeroen van Adrichem van de broertjes Denzel en Jarrel Pothoff met 7-6, 6-1. Zou het dan toch geholpen hebben? De partij was in ieder geval heerlijk om naar te kijken. Saskia Vernooij heeft samen met Annet Zorge haar zegetoer nog even voortgezet. In de finale van de damesdubbel 6 hebben zij gewonnen van Mariette van Driel en Pauline Simons met 2-6, 6-4, 6-4. Later op de dag mocht Saskia aan haar tweede finale beginnen samen met Tessa Kalkman tegen Caelicia Bart en Charlotte de With. Ook deze finale wist Saskia met Tessa op haar naam te zetten in 6-3, 6-4.

Ook Samantha Ammerlaan en Evelien Saathof hebben de smaak van het winnen goed te pakken. Naast vorige week het toernooi van Naaldwijk op hun naam te zetten, winnen ze vandaag ook dit toernooi. De tegenstanders waren Lotte de Back en Lilian Keijzer met setstanden 6-4, 2-6, 6-1. Bij Yvonne Flikweert moest de dieselmotor even op gang komen in de enkel finale tegen Vivienne de Sonneville. Ze won deze pot met 3-6, 6-4, 6-2. Joey de Wit wist in zijn tweede pot van vandaag met John Blikman wel met de winst naar huis te gaan. Ze wonnen met 6-4,6-4 van Michel Prins en Stef van Vliet. De heren waren zeer aan elkaar gewaagd. Ook voor Mark Boot bleek Youri Bakker een onneembare vesting. Menig tegenstander had deze week al aangegeven dat Youri een moeilijke tegenstander is om van te kunnen winnen, daar Youri op ieder gespeelde soort bal een antwoord lijkt te hebben. Youri won de single met 6-0,6-4. Net als vorig jaar speelden de heren Luc Helleman en Karl van Paassen weer een lange spannende herendubbel. Deze keer tegen Dung Nguyen en Remco Ossendrijver. Luc en Karl wisten ook dit jaar de finale te winnen met 4-6, 7-5, 6-2. Daarna mochten Karl en Luc nog aantreden in de gemengd dubbel finales. Luc met Sabine van den Engel-Hoogendoorn tegen Reggy Lobry en Shira Mes werd een ware slooppartij, waarbij beide partijen tot het uiterste gingen om te winnen. Volgens Sabine zat Luc er eind derde set een beetje doorheen. Hij werd steeds stiller, maar hij heeft op zijn tandvlees doorgespeeld en met succes; eindstand 6-4, 4-6, 6-4 voor Luc en Sabine. En Karl met Anouk Witmer tegen Rick Siem en Lydia Vellekoop werd 6-1, 7-5 voor Karl en Anouk.

Voor Stephen van der Putten werd het ook de tweede plaats na een zware wedstrijd tegen Jan van den Berg in 5-7, 6-2, 6-2. Als slotpartij op baan 1 werd het publiek getrakteerd op de herendubbel 3 tussen Ziyed Badreddine met Rajanvir Dharni en Stefan Harmsen met Stefan Kooima. De heren Ziyed en Rajanvir speelden alles of niets volgens hun tegenstanders en dit pakte voor hun zeer goed uit. Eindscore 6-3, 6-3.

De prijsuitreiking werd weer gepresenteerd door Petto Koop volledig in zijn woodstock outfit. Menig lachsalvo klonk weer over het park, ook de prijsuitreiking is ieder jaar een feestje. Bedankt aan iedereen dat jullie zijn gebleven; dit waarderen wij zeer.

Helaas zit het toernooi er weer op en moeten we weer een jaar wachten. Iedereen bedankt weer voor een super gezellige en sportieve week met prachtige wedstrijden en heerlijke humor. Dit toernooi is de wedstrijdleiding superblij met onze extra handjes aan de tafel : Stephen van der Putten, Peter Pothof, Ruud Berden, Anita Ruijgt, Angele van Veen, Roderick Oe, Sanne Nelissen en Jeff Vermeulen. Zonder jullie was het voor ons een stuk zwaarder geweest. Daarnaast ook nog een extra bedankje voor onze fotografen die alles op de gevoelige plaat hebben weten vast te leggen: Marco van Elst, Marsha van Beek, Ivonne Ruijgt en Carry van Soest. Ook een speciale dank aan Niels Doomernik voor de planning van de eerste zondag.

Niet te vergeten: Edith Koop, die regelde dat iedere ochtend de kantine er weer spik en span uitzag voor de volgende toernooidag en Wim Duijndam voor het baanonderhoud en het opruimen van het park met hulp en ondersteuning van Peter van Leeuwen en Sjors van Paassen. Ook de inwendige mens werd weer goed verzorgd door Frans en Ingrid. Bedankt weer voor de heerlijke maaltijden.

Als laatste nog een grote dank aan de Feestcommissie, zonder deze commissies zou het park er niet zo super uitzien en zouden er niet van die geweldige feesten zijn. En niet te vergeten, de Barcommissie die alle vrijwilligers voor achter de bar hebben geregeld, maar natuurlijk ook alle vrijwilligers achter de bar, die voor de dorstige mens hebben gezorgd.

We hopen iedereen volgend jaar weer te mogen verwelkomen voor een nieuwe toernooi week op nieuwe banen met een nieuw thema.

Tot volgend jaar!

 

Zaterdag 10 augustus 2019

“Wie wil er vroege dienst draaien?”, is de vraag binnen de OTC op de late vrijdagavond. “Doe mij maar, makkie wordt het, de weersvoorspellingen zijn goed”. Normaal rustig opstarten, bakkie doen, baantjes vol zetten en achterover leunen, want alles is al door Syl gepland. Aldus de woorden van Kees B. De werkelijkheid is dan net even anders als je vroeg bent opgestaan en als eerste even naar buiten kijkt om te zien wat voor weer het is. Het blijkt te regenen. Zo dan, dat valt tegen. Gauw buienradar bekijken en dan blijkt het nog even aan te houden. Snel naar de club en dan maar hopen dat het meevalt. Helaas, het valt niet mee. Plassen op de banen. Dat wordt voorlopig niet buiten spelen. Noodscenario wordt uit de kast getrokken. De Allround hal wordt ingezet, dus daar worden alvast vier partijen van 10:00 uur neergezet. Andere wedstrijden worden qua tijd even later gezet wat natuurlijk wel vervelend is voor de mensen die ook al op tijd zijn komen opdraven en nu in de wacht zijn gezet. Sorry, daarvoor namens de WL. In de tussentijd zijn er al een paar vrijwilligers onder leiding van Wim begonnen aan het traditionele “Hodenpijlse dweilfestival” dat elk jaar wel wordt gehouden tijdens onze week. De ergste plassen worden weggewerkt en daarna is “geduld hebben” het motto. En zowaar is de eerste baan om 10:30 uur alweer bespeelbaar. Daarna is alleen de wind een spelbreker, maar een kniesoor die daar op let.

Hoewel een groot gedeelte van het festivalmateriaal verwijderd moest worden om ongelukken te voorkomen. Vanuit Tuinderij Vers uit Brielle kreeg de WL drie dozen met appelschijfjes aangeboden, met toepasselijk etiket. Tot en met morgen zijn ze beschikbaar zolang de voorraad dat toelaat. In ieder geval dank voor deze geste.

“Het ging buiten verwachting eigenlijk erg gemakkelijk, had ik niet verwacht. En het was wel lekker nu om binnen te spelen” liet Arno van Marrewijk weten nadat hij samen met Mirjam Lammerts had gewonnen in de GD6 van Tessa van der Valk en Bryan Alkemade. Denzel Pothoff begon de dag voortvarend, in een moeilijke maar goede partij in de HE5 won hij knap van “Lefty” Gert-Jan Kooyman Van Guldener met 4-6,6-1 en 6-1. Nog twee te gaan voor hem vandaag….
“Het was niet normaal man, er was een hoge bal die stuiterde en door de sterke wind ging ie gewoon over het hoge hek”. Stephen van der Putten maakte er wel een lange wedstrijd van tegen Laurens Boone met 6-1,4-6 en 7-5 en mag vanmiddag weer opdraven voor de halve finale.
Martijn “Het Postkantoor” Poot speelde niet als een postbode, maar sloeg gewoon lekker door de windvlagen heen. Zijn compaan Barend Schippers – op het allerlaatste moment nog als invaller door Martijn geregeld – was hem daar zeer behulpzaam bij. Voor de WL een lekker snel potje met 6-4,6-2.

De gedoodverfde finalisten Karin Korporaal en Dick Doorn gingen er met 6-1,6-4 in de GD7+ vanaf tegen – de nog ouderen – Joke van Leeuwen en Erwin Stoelinga. Helaas voor het publiek werd de herendubbel 5 in de hal gespeeld, want de heren waren aan elkaar gewaagd, met mooie rally’s en flitsend netspel, af en toe een vliegend racketje van frustratie. De onderlinge strijd tussen Joey de Wit en John Blikman tegen Peter Carton en Casper Carton werd beslist in 5-7, 6-4, 6-3 voor Joey en John. Ivonne Ruijgt was erg blij dat het geen derde set werd. Ze wist niet of ze dat nog vol had gehouden, want zij en Carla hadden hele lange rally’s die het uithoudingsvermogen van beide dames goed heeft getest. Ivonne had uiteindelijk de langste adem en won met 7-6, 7-6. Anne van Stek heeft aangegeven volgend jaar weer mee te doen. Haar doelstelling is doorgaan tot ze een keer Hodenpijl open heeft gevonden met Joke Snelders. Deze editie was helaas geen succes, vandaag heeft ze heerlijk staan spelen, maar helaas verloren van Marsha van Beek en Bianca de Bruijn met 6-0. 6-2.

Volgens haar maatjes is Saskia Vernooij de mentale kracht achter de wedstrijden. Met drie potten op de planning als ze wint, was dit wel nodig. Met haar maatjes Annet Zorge heeft ze in 2-6, 6-4 en 6-2 gewonnen van Sandy van Dungen Gronovius en Peggy de Ket, vervolgens heeft ze met Tessa Kalkman, gewonnen van Gwendy de Bruijn en Minte Kortenhorst met 6-4, 6-4. In haar laatste wedstrijd van de dag streed Saskia met Annet tegen clubgenoten Maaike Eikelenboom en Joyce Wils en wonnen met 6-2 en 6-2 . Esther Jansen won met 6-2 en 6-1 van Carla de Graaf-Bekenes en lijkt wederom haar goede vorm te gaan verzilveren. Luc Helleman en Karl van Paasen wonnen onverwachts in een prachtige 3-setter met 6-3, 4-6 en 6-4 van Erik van Beek en Erik Bouman. Dat wordt morgen extra druk voor de mannen.

Om 23.05 uur was de laatste partij afgelopen en kon de feestvreugde starten.

Zo vlak voor de finaledag willen we toch graag aangeven wat er door sponsors, vrijwilligers etc gemaakt of weggegeven is voor dit open toernooi: 8 dozen bananen, 11 dozen limoenen!!, 3 dozen met appelschijfjes, 1500 bitterhapjes en meer dan 350 Flowerpower haarbandjes. Dank voor deze giften, een ieder heeft er van kunnen genieten.

 

Vrijdag 9 augustus 2019

Na onze eerste feestavond van dit toernooi achter de rug te hebben, gaan we ons nu opmaken voor de vrijdagavond. Een dag die begon met flink wat buien, waardoor het nog even spannend was of we het programma wel goed konden beginnen. Gelukkig was het om 16:00 uur droog, waardoor om 16:00 uur de eerste twee wedstrijden van de dag konden beginnen.

We begonnen de dag met de dubbel tussen Sabine van Campenhout en Marije Posthumus Meijjes tegen Pauline Frerichs-Ruijsbroek en Monique Kuntz. Na een goede wedstrijd wisten Sabine en Marije de wedstrijd overtuigend met 6-1 en 6-3 te winnen.
Daarnaast werd de wedstrijd tussen Ludie Bomer-Gerritse en Jose van Nus tegen Karin van Geest en Annet van Leeuwen gespeeld. Nadat Karin en Annet met 6-4 en 5-4 voor stonden, moesten ze helaas opgeven, waardoor Ludie en Jose doorgaan naar de halve finale.
In de gemengd dubbel 8 speelden vader en dochter Frank en Rowie Haring tegen Lex Rutgers en Simone Grooters. Helaas eindigde hier het toernooi voor Frank en Rowie, want het LTC Keenenburg koppel Lex en Simone waren met 6-2 en 6-3 te sterk.
Op baan 1 wisten Luc Helleman en Sabine van den Engel hun favorietenrol waar te maken tegen Martijn van Vugt en Doortje de Boer. Het werd 6-1 en 6-2 voor Luc en Sabine. De wedstrijdleiding begreep dat Doortje lid wil worden van onze mooie club, hopelijk heeft deze uitslag Doortje er niet van weerhouden om zich ook echt in te schrijven! Wij van de wedstrijdleiding zeggen alvast: welkom bij de club!
Op baan 2 wisten “onze eigen” Peter van Dam en Peter Kooyman het net niet tot een derde set te brengen. Johan Enthoven en Richard Moerman wisten knap met 6-2 en 7-5 te winnen.
In de dames enkel 8 was het vanavond de beurt aan de twee goede vriendinnen en dubbelpartners Sabrina van Kester en Shanna Némethy om het voor het eerst tegen elkaar op te nemen. “We hebben nog nooit eerder een echte wedstrijd tegen elkaar gespeeld” aldus Shanna. “We gokken op een lange wedstrijd met een mooie derde set”. De wedstrijdleiding hoopte ook op een avondvullend programma. Maar “helaas” wist Shanna korte metten te maken met Sabrina en won ze met 6-2 6-2.
In wat van te voren al bestempeld was als een lange wedstrijd, wisten Ed van Winden en Aad van Geest de verwachtingen volledig waar te maken. Net als twee jaar geleden namen de heren het op baan 3 tegen elkaar op. Met uiteindelijk Aad als winnaar. Nadat Aad de eerste set “traditioneel” cadeau gaf aan zijn tegenstander, wist hij de tweede en derde set wel te winnen. Uiteindelijk werd het 2-6 6-3 6-3 voor Aad.
In de gemengd dubbel 4 troffen “onze” Jeroen van Adrichem en Brigitte van Leeuwen het ervaren koppel Erik van Beek en Astrid Oudmaijer. Helaas waren Erik en Astrid te sterk en wonnen met 6-0 en 6-2.

Samantha Ammerlaan en Evelien Saathof blijven hun zegereeks nog even voortzetten, vandaag moesten Julia Doomernik en Loes Meurs hun meerdere in de dames herkennen met 6-1, 6-1. Ook Marin Bouman blijft lekker doorgaan in zijn single deze ronde werd het 6-3, 7-5 tegen Joost Veenendaal. In de categorie lange potten spande vandaag de damesenkel van Yvonne Flikweert tegen Marinka van de Bos de kroon, de dames deden er 3,5 uur over. Marinka trok aan het langste eind met 6-3, 5-7, 7-5. Toen Jorrick Wubs de uitslag kwam doorgeven van zijn wedstrijd met Myrthe Berkhoff tegen Rick van Dam en Jessica Arts, kreeg hij te horen dat hij morgen om 18:45 uur op zaterdag weer mocht. Jorrick schok zich een hoedje beginnen jullie zo vroeg? Eh, nee je mag ’s avonds, dat was een betere tijd. Jorrick en Mythe hebben deze wedstrijd gewonnen met 6-3, 6-4. Na een zware strijd moesten onze OTC-ers Kees Bouman en Michel Witmer hun meerdere erkennen in John van Beek en Nico Wolve met 6-3, 3-6, 6-4. Op baan 1 werd het publiek getrakteerd op een heerlijk potje tennis in de heren enkel 3 gespeeld door Tim van Leeuwen en Ziyed Badreddine. Tim won deze pot met 7-5, 6-2.

Marjan van de Mheen en Gracia Wittenberg tegen Carmen van Geest met Monique Kool- Hoeven hebben waarschijnlijk de game met het meeste aantal keer deuce op hun naam staan. Volgens de telling was dit 15 keer in de game. Marjan en Gracia kwamen als overwinnaars uit de strijd met 6-4, 7-5. Lennard Renaud kwam al dansend de wedstrijdleiding kamer in. Hij heeft samen met Rob Lindeman de herendubbel gewonnen van Youri Bakker en Mike Treffers met 6-3,6-2.

Het finaleweekend dient zich aan en nadat de laatste wedstrijd van de baan kwam gingen binnen de voetjes al lekker van de vloer en kon er heerlijk gedanst worden op de beats van de DJ.

 

Donderdag 8 augustus 2019

Een licht briesje, volop zon en lekkere banen om op te spelen; wat wil een wedstrijdleiding nog meer aan onze gasten aanbieden?
In ieder geval minder driesetters en zeker niet op het verkeerde been gezet worden door baan slepende en vegende dames die doodleuk daarna aan de derde set begonnen. Ja de zussen Ludie Bomer en José van Nus maakten er een spannende wedstrijd van in de DD7+ tegen Caroline Slingerland en Ellen Suiker. Eerstgenoemden wonnen na een enerverende partij met 6-4,4-6 en 7-5.
Doortje de Boer was bijna ten einde raad, wie o wie kon er nog even een gripje op haar racket aan-brengen. Gelukkig is de WL van alle markten thuis en Wouter was zo vriendelijk om haar te helpen. Niet dat het echt heeft geholpen in haar DD5 partij samen met Elise van Essen maar ok dat weet je van te voren nooit natuurlijk. Britt van Halem en Sofie Korthout wonnen ook deze wedstrijd en vervolgen hun zegetocht met 6-3,6-1. Waar gaat dit naar toe leiden ?
Eentje waar later nog van wordt gezegd “Waar was u op 8 augustus 2019 om 20:00 uur ?”. Sensationeel in de HE8. Na 6-2 en 2-6 staat in de 3e set Erik van Paassen zeer comfortabel voor met 5-0. Vervolgens voltrekt zich een drama eerste klas. Erik bleef lekker aanvallend tennissen zoals hij dat de gehele wedstrijd al had gedaan maar zijn tegenstander Jesse Bentvelsen kreeg steeds meer grip en lobte nauwkeuriger en nauwkeuriger over Erik heen. Het ene punt na het andere punt ging nu richting Jesse. 5-0 werd 5-2, “Zal wel” dacht Erik ongetwijfeld , dat kan gebeuren. Daarna werd het 5-4 en er kwam enige twijfel in het spel van Erik en je zag Jesse groeien, “Het zal toch niet ?”. Jawel Erik had het echt niet meer en Jesse zegevierde totaal onverwacht met 5-7.
Op aanraden van de ons wel bekende Astrid Oudmaijer doet Eline Keur voor het eerst mee op ons park. Of het haar bevallen is in de DD3 na de nederlaag met 2-6, 2-6 tegen Jill van Doorn en Lizz van de Kruk weet ik niet maar ik kan het me bijna niet voorstellen. Gelukkig voor haar en Astrid spelen ze in een poule waar ze in hun tweede wedstrijd revanche kunnen nemen op deze valse start.
Enige wedstrijdspanning is natuurlijk niet ongebruikelijk maar bij Nico Vink leek deze echt te hoog te zijn. Bij de aanmelding van zijn wedstrijd samen met Rene Smits in de HD7+ wist hij Rene’s naam nog wel maar die van hemzelf was ie even kwijt. Ook ging zijn partij nog verloren, het werd een prooi voor het duo Dennis Blom en Michel Colijn met 6-3,6-2.
De jeugdige Pothoffjes uit Pijnacker zijn naam aan het maken op het Hodenpijl Open. Denzel won verrassend van “good old” Peter van der Gaag in de HE5 na een urenlange pot met 6-4,4-6 en 6-3. Zijn tweeling broer Jarrel speelde met zijn tante Diana Zandbergen-Verhoef de GD5 tegen Michel Baggerman en Tessa Kalkman, vanwege opgave van laatstgenoemden zien we Jarrel en Diana terug in de volgende ronde. En toen kwam er nog een dubbeltje aan voor de beide broers in de HD6. Bas Holstein en Ben Wolf vochten voor wat ze waard waren, echter ware klasse verloochent zich niet maar het kostten Denzel en Jarrel wel veel moeite , 6-4,1-6 en 6-4. Hoe zwaar alles was geweest voor Denzel bleek wel bij het doorgeven van de uitslag. Hij wist van vermoeidheid even niets meer, noch zijn naam, noch de setstanden te noemen. Maar hij wist wel dat ie gewonnen had en daar gaat het uiteindelijk om!
Als allerlaatsten kwamen om 01:15 uur de erg blije winnaars Mirjam Lammerts en Arno van Marrewijk van de baan. Een van de vele driesetters. Xavier van Riet en Willemijn Blom dolven met 6-7,6-3 en 1-6 het onderspit.

Qua weer was het een perfecte avond met natuurlijk gezellige mensen en leuk, spannend tennis. Het “zoemde“ als vanouds op het park daar waar we om bekend staan. Binnen galmt The Dancing Queen, het gereguleerde toelatingsbeleid zorgt voor een gezellige volle bak in ons paviljoen.

Als de voorspellingen kloppen dan regent het tot half in de middag, hoeft er niet extra gesproeid te worden en kunnen we met een erg vol programma om 16:00 uur van start gaan.

Dank vanavond voor onze “hulptroep” Sanne Nelissen. En natuurlijk niet te vergeten al onze fotografen die de gehele week hun vrije tijd opofferen om een avondje “plaatjes te schieten”; Marco van Elst, Carry van Soest, Ivonne Ruijgt en Marsha van Beek. Klasse!

 

Woensdag 7 augustus 2019

Op een bijna verlaten park hangen de kleurrijke vlaggen alweer vrolijk te wapperen in de wind in afwachting van de deelnemers die vandaag mogen strijden voor een plek in de volgende ronde. Nog even en we zijn alweer over de helft. Wat gaat de dag van vandaag ons brengen, we wachten in spanning af.

Bert Bentvelsen en Merlin Niesten hebben op baan 8 alles uit de kast gehaald, maar helaas hun meerderen moeten erkennen in Leo en Annet van Leeuwen. Zij gingen er met de winst vandoor in 3-6, 6-0 en 6-2. Frank van Paassen en Menno Rimmelzwaan (ingetogen spelend met een sluimerende hamstring blessure) tegen Ron Leidelmeijer en Walter van Pernis was aan het eind van de middag een heerlijke pot om naar te kijken, met mooie volley’s en leuke rally’s. Eindstand 7-5, 6-1 in het voordeel van Frank en Menno. Madelon van der Vet was alvast met een warming-up begonnen om 17 uur en dit wierp zijn vruchten af. Met haar maat Anita van der Roest won zij in 6-1, 6-2 van Carla de Graaff en Lilian Posthumus Meyjes. Op baan 7 was een driesetter van ruim 2 uur net te veel voor “ouwetje” Erwin Stoelinga, hij verloor zijn single van de jeugdige Stephan van der Putten. De nr 1 van de sheet is er helaas uit.
In het algemeen zie je dat de jeugd de overhand krijgt. Uitzonderingen daar gelaten. Voorbeeld van een “jonge” god Bauke Krop. Hij kon zijn tweede winstpartij niet binnenhalen met Wendy Arkesteijn.
Vader en dochter Haring waren in 3 sets met 5-7, 7-5 en 6-2 te sterk.

Veteraan Niek Wolve moest zelfs een medische time-out organiseren om de tegenstander te ontregelen. Zijn dochter Fenna moest thuis nog even zijn steunzolen halen voordat hij verder kon. Desondanks winst met John Beek 6-4, 2-6 en 6-3 op Bas Berkhout en Ed van Winden. Volle bak zon, wind en score bij de damespartij Annemarie van Bree en Gera Esser tegen Marjolein van Leeuwen en Jose Postma, de laatst genoemden gingen blij de baan af met 3-6,7-5 en 7-5. Wisselende kansen en ook volle bak bij de DD7+ Inge van Driel en Christa Gorissen tegen Diana Groot en Simone Grooters. Flitsend gingen Inge en Christa van start met 6-3 en 3-0, daarna kwam de ommekeer. Diana en Simone vochten zich terug , wonnen de 2e set met 5-7 en kwamen ruim aan de leiding in de 3e set met 2-5. Vervolgens kwamen Inge en Christa terug naar 5-5 maar verloren hun eigen kans om 6-5 voor te komen. Braken terug naar 6-6 en gingen uiteindelijk jammerlijk ten onder in de tie-break met 4-7.
“Ik was echt niet tevreden met mijn eigen spel” was de reactie recht uit het hart van Maaike Eikelenboom. Samen met Caroline van Steenbergen was ze kansloos tegen Julia Doomernik en Loes Meurs, 1-6 en 4-6.

“Zijn service is enorm maar hij maakt dan toch net te veel fouten waar dan ook het wachten op is” was de simpele verklaring van Tim van Leeuwen als reactie op zijn overwinning in de HE3 op John Blikman.
De “Oldies” legden het af tegen de aanstormende jeugd. Til van Beek en Angela van Marrewijk verloren met 6-7, 3-6 van de TU-vertegenwoordigsters Mariëtte van Driel en Pauline Simons.
Het probeersel van Sofie Korthout (er was helaas geen sheet DE5) in de DE4 was van zeer korte duur, de wedstrijdleidster van het Pijnacker open, Lynn Kouwenhoven won met afgetekende cijfers, 6-0 en 6-0. Gelukkig spelen de dames in een poule en mag Sofie nog een keer terugkomen. Marlous Witmer en Brent van den Engel konden hun zuur verdiende voorsprong van 5-2 in de 3e set net niet over de finish trekken. In de GD6 tegen Tessa van der Valk en Bryan Alkemade werd het uiteindelijk 6-7 voor de laatstgenoemden die uitmuntend gekleed waren in ( zoals het volgens Tessa ook hoort) perfecte tenues. Vele complimenten voor deze erg leuke wedstrijd tussen jonge tennissers die plezier in het spelletje hadden en dat is zoals wij het als wedstrijdleiding graag zien.

Zou het aan het voetbalavondje van gisteren gelegen hebben dat het vanavond gezelliger was? Of aan onze “ingevlogen” wedstrijdleiding, Anita Ruijgt en Angele van Veen; dank je wel dames voor jullie inspanningen deze avond, het was weer erg “gezellig” aan de wedstrijdtafel. Drukte op het terras en langs de banen, een opwarmertje voor morgenavond want dan beginnen de echte feestavonden. De weergoden blijven ons in ieder geval nog even goed gezind en vrijdag zien we wel verder.

 

Dinsdag 6 augustus 2019

Dag drie van ons festival, waarbij je de liefde alleen maar ziet toenemen. Wat moet dat in de komende dagen wel niet worden!

Martijn Poot en Barend Schippers wonnen van Arjan Dijkshoorn en Dennis Hofstede met de snelle cijfers 6-2 en 6-0. Dat verliezen ook op de lachspieren kan werken, bleek wel bij Ingrid van Velzen die samen met Ingrid Moor, nog zo hard moest lachen na de wedstrijd dat de tranen van verdriet in de b….k schoten. De uiteindelijke lachers waren Karin van Geest en Annet van Leeuwen, want zij wonnen met 6-3 en 6-4. De dames met het mooiste setje redden het helaas niet op tennisgebied. Moeder en dochter Flikweert verloren van Maaike Eikelenboom en Joyce Wills in twee sets. De organisatie adviseert om bij de bekende sponsor een nieuwe outfit aan te vragen!

Barend Colijn kreeg vanmorgen al van zijn partner Sandy het codewoord “Quick” door. Wij dachten dat het om de snelheid van de partij ging, maar Barend legde uit dat het om zijn outfit ging. Ondanks alles werd de winst veilig gesteld door met 6-2 en 6-2 te winnen van Sjon Mulder en Nicolette Verbeek. De langste partij van de dag was wederom voor Mark Boot die in bijna 3 uur met 6-7, 6-3 en 6-1 won van Mike Treffers. Mark “Diesel” Boot had wat moeite om op gang te komen.

Verder willen wij als organisatie onze excuses aanbieden aan Saskia R en Esther V, aangezien zij niet op de fotoshoot van gisteren en bijbehorend dagverslag voorkwamen. We proberen natuurlijk aandacht aan een ieder te geven, maar deze dwaling van onze kant kan echt niet!!!

Lennard Renaud maakte de wedstrijdleiding blij met een snelle pot door 6-0, 6-0 te winnen van Dave den Haan. Mark Modderkolk gaf aan dat hij nu toch maar bleef tennissen. Na meerdere verliespotten te hebben meegemaakt, voelde de winst van vandaag met maatje Annet Zorge erg goed en dat smaakt uiteraard naar meer. Zij versloegen met 6-4, 6-2 Bas Berkhout en Fenneke van Doorninck. Jeroen van Adrichem deed dit jaar voor het eerst in zijn tenniscarrière mee in de gemengd dubbel 4 samen met Brigitte van Leeuwen. Jeroen gaf aan dat hij gekeken had naar de HD 2 bij DTB en met name het netspel van deze heren als inspiratie had gebruikt voor zijn eigen spel. Dit bleek inderdaad uit het af en toe vlammende netspel. Helaas had deze voorbereiding niet kunnen helpen om deze ervaring met winst te kunnen afsluiten. Zij verloren van Michel Prins en Lisa ten Have met 7-6, 6-4. Deze pot heeft tot nu toe wel het record inzake het nodig hebben van extra ballen. Menige bal is over de heg verdwenen.

Marin Bouman heeft naar eigen zeggen zijn beste pot tot nu toe van dit seizoen staan spelen en won van Rick Prins (“Ik had wel wat problemen met het licht hoor, slechts twee bakjes erboven ….”) met 7-6, 6-3. Vivienne de Sonneville was tevreden over de wedstrijd in de GD6 met Christiaan Oud, helaas niet gewonnen, want die heren in dit soort potten zijn ook overal aan dat net. Yannick Petersen (de Speedy Gonzales aan het net) heeft met Mariette van Driel de wedstrijd gewonnen met 6-1, 6-4. Michel Baggerman gaat al zijn pijlen zetten op de gemengd dubbel, na met Marvin Stokman te hebben verloren van het duo Dung Nguyen en Remco Ossendrijver met 6-4, 6-2.

De volgende tegenstander van Youri Bakker is alvast gewaarschuwd, volgens zijn laatste tegenstander Joeri Broekhart is het niet te doen tegen hem. Je kunt tegen Youri spelen wat je wilt hard, zacht, kort en diep, maar alles komt terug en praktisch alles is in. Dat klinkt als een mooie uitdaging voor zijn volgende tegenstander.

Ook voor vanavond had de organisatie extra “hulptroepen” ingeroepen; Ruud dank je wel voor de ondersteuning, was alsof je niet weggeweest was.

De laatste pot is weer gespeeld voor vandaag. In de kantine was het nog een tijdje gezellig vertoeven. Op naar weer een dag met nieuwe partijen, nieuwe tegenstanders en nieuwe kansen.

 

Maandag 5 augustus 2019

Rond vijf uur druppelt het festivalterrein weer langzaam vol. De haarbandjes worden uitgedeeld en de eerste wedstrijden gaan de baan op. De weersomstandigheden zijn goed, een lekker zonnetje en een licht briesje.

Om de dag voortvarend te starten, had Sylvia met Aad van Geest de afspraak dat hij binnen het uur klaar zou zijn. Eigenwijs als Aad is, had hij hier uiteraard andere ideeën bij. Zijn tegenstander Frank Damen pakte de eerste set met 6-3. Aad zei: “Frank raakte in de eerste set echt iedere bal goed. Ik wist niet hoe ik het had”. Gelukkig voor Aad vielen de punten hierna zijn kant op en sloot hij de wedstrijd af met 2 keer 6-1.
Bauke Krop kwam dolenthousiast van de baan af. Zijn partner Wendy Arkesteijn en hij hadden de mixdubbel gewonnen van Bram van Paassen en Angelique Herbert met 7-5 en 6-4. Zijn eerste wedstrijdzege in zijn carrière is een feit.
In de wedstrijd tussen het koppel Jos en Rob Vermeulen tegen Rob Lindeman en Lennard Renaud was in de tweede set de zon de ergste tegenstander. Beide kanten hadden last van de laaghangende zon waardoor de bal moeilijk te zien was. Na het opzetten van de lasbrillen wisten Rob en Lennard aan het langste eind te trekken met 6-0 en 7-5.

Luc Helleman en Karl van Paassen waren blij dat ze naar baan 7 mochten, “mooi baantje”, volgens de heren, waarna ze met 6-1 6-1 wonnen van Micha Bergman en Sjoerd Hengeveld.
Vivienne de Sonneville bood haar excuses aan dat ze zo lang over haar wedstrijd had gedaan. Volgens de wedstrijdleiding viel het echter wel mee, voor Vivienne voelde het als 3 uur, maar het bleek uiteindelijk maar 2 uur te zijn geweest. Uiteindelijk won ze wel van Marinka van den Bos met 6-4, 6-1.

In een pittig onderonsje tussen de dames Shanna Némethy en Sabrina van Kester tegen Pauline Frerichs-Ruijsbroek en Monique Kuntz, werd er voor ieder punt gestreden. Rally’s van meer dan 20 slagen kwamen regelmatig voor. De dames wisten er dan ook op baan 2 een avondvullend programma van te maken. Nadat de wedstrijd om 18:30 begon, werd omstreeks 21:30 het laatste punt gespeeld. Pauline en Monique waren de gelukkige winnaars, met 6-7 6-4 6-3. Als troost mogen Shanna en Sabrina het nu in de single tegen elkaar opnemen. Wederom zijn we dus verzekerd van een avondvullend programma.
De tegenstander van Wouter van Stralen en Lisanne Dommershuijsen, Sjors Brouwer, was helemaal beduusd. Nadat hij de wedstrijd had verloren, wilden zijn tegenstanders graag de baan slepen. Zo graag zelfs dat, volgens Sjors, het sleepnet uit zijn handen werd genomen. Uiteraard was dit erg lief bedoeld. Helaas voor Sjors en Elise Hendriks verloren zij met 6-0, 5-7 en 6-2.
In de strijd tussen de vader/zoon combinaties ging het tussen de vaders Peter van der Gaag en Peter Carton, die met hun strategisch geplaatste ballen de nodige ervaring meebrachten. En de zoons Stan van der Gaag en Casper Carton, die voor het betere knalwerk zorgden . Uiteindelijk trok de familie Carton aan het langste eind met de setstanden 6-3 en 6-4.
Onze OTC-ers Kees Bouman en Michel Witmer maakten er een snelle wedstrijd van door met 6-0 en 6-1 te winnen van Frank Aalbertsen en Joeri Broekhart. Het ging bij dit duo zo flitsend snel, dat de fotograaf moeite had om scherpe foto’s van deze wedstrijd te maken.

Samantha Ammerlaan en Evelien Saathof zetten hun winnaarsreeks voort. Na vorige week het toernooi van Naaldwijk te hebben gewonnen, hebben zij ook nu korte metten gemaakt met hun tegenstanders Tessa de Groot en Madelon van der Vet, 7-6, 6-1. Toch enige wedstrijddruk voor Samantha en Evelien in de eerste set, maar na die te hebben binnengehaald, viel de spanning bij deze dames weg.
Op baan 1 zorgden Tessa Kalkman en Saskia Vernooij tegen Sanne v.d. Berg en Jamie Bergwerff voor een prachtige wedstrijd waar het publiek van heeft genoten. Tessa en Saskia gaan door naar de volgende ronde met 6-2, 6-3.
In de heren enkel 3 mochten Ziyed Badreddine en John Blikman het op baan 6 met elkaar uitvechten. De harde service en slagen waar John “boem-boem” Blikman om bekend staat, hielpen hem helaas niet in deze wedstrijd. Ziyed ging er met de winst vandoor, 6-3, 6-3.
Deze avond kreeg de wedstrijdleiding hulp van het duo Roderick Oe en “good old” Peter Pothof. Na meermaals de show met de microfoon in de hand te stelen, was het aan het eind van de avond ook nog de beurt aan deze twee heren om baan 7 te betreden. Na een goed begin (6-4), werden ze in de tweede set compleet van de baan geslagen (1-6) door het duo Thi Bui en Dave van der Kaden. Dieseltje Pothof raapte in de derde set alle scherven nogmaals bij elkaar, om uiteindelijk deze set met 6-4 naar zich toe te trekken. Mannen, bedankt voor de inzet deze avond en succes tijdens de rest van het toernooi!
Baan 1, ons show court aan het terras, had aan het eind van de avond nog een mooie verrassing voor ons in petto. In de HE8 speelden Jesse Bentvelsen en Lars Ammerlaan een hoogstaande partij tegen elkaar. Na een wedstrijd die bol stond van de spectaculaire rally’s wist Jesse uiteindelijk het laatste punt te maken. Hij won met 7-5 6-1.
Na een mooie eerste avond, waarop we wederom veel toeschouwers op het park mochten verwelkomen en waarbij we prima weer hadden, kijken we uit naar de dinsdagavond. Tot morgen!

 

Zondag 4 augustus

Welkom weer bij ons jaarlijkse open toernooi, dat ditmaal in het teken staat van Woodstock “Love, Peace en Tennis”. Wij hopen er weer een gezellige en sportieve week van te maken. Met als hoofdsponsor Somnox Slaaprobot verwachten wij uitgeruste deelnemers op de baan. Mocht u nou toch slapeloze nachten hebben, wellicht een idee voor een goede nachtrust!

Ook dit jaar sponsort Agrofair uit Barendrecht de spelers met heerlijke biologische bananen. Daarnaast hebben vele vrijwilligers onder leiding van Til van Beek leuke kleurrijke haarbandjes gemaakt. Volledig in het teken van het Woodstock-thema. Ook ons bekende barpersoneel van de zondagochtend was weer volledig in stijl verkleed. Dit blijft toch een tijdloze mode. De “Koos Koets” en “Jemig de pemig“ waren veel gehoorde kreten voor de bar. Dank ook aan de FECO voor de sfeervolle versieringen in en rondom ons complex en de BACO voor een volledige barbezetting komende week.

Om 10 uur gingen de eerste partijen van start en met tegenzin moesten Wiek van Gilst en John van Holsteijn het festivalterrein al weer verlaten na een 6-2 en 6-1 nederlaag tegen René Smits en Nico Vink. Peter Kooyman van Guldener kon na zijn successen bij DTB het niet redden met maatje Vikko Smit tegen Yorrick van den Engel en Dennis van der Zalm met 3-6 en 2-6 (zelfs de wedstrijdleiding was van slag door deze winst en had de uitslag verkeerd ingevoerd). Eens kijken of deze heren hun succesreeks van vorig jaar op zijn minst kunnen evenaren. Mooi commentaar was er van de gezusters van der Ende, die de ballen na de wedstrijd kwamen inleveren en daarbij bleek dat ze verloren hadden. De organisatie had ze al gefeliciteerd, maar volgens de dames speelden de tegenstander steeds de bal waar zij “niet” stonden, dus helaas einde oefening. Ook de gebroeders Poot kwamen verder “Ze waren best goed die mannen, buiten verwachting”; ze wonnen moeizaam met 6-3, 6-4 van Sjors Brouwer en Steven van der Meer. De gezusters van der Valk moesten vroegtijdig het toernooi verlaten. De dames zijn van mening dat ze meer succes hadden gehad in hun nieuwe kledingsetjes, maar helaas voor ons zullen wij ze daarin niet op de baan aantreffen en zullen we nooit weten of dit meer geluk had gebracht. Sabine van den Engel en Marlous Witmer kwamen als sterksten uit de strijd in drie sets. Marlous zei na de wedstrijd: “Ik had ook niet verwacht dat we konden winnen. Zij sloegen echt goed.” Maar met alleen goed slaan, kom je er niet. We kijken uit naar de volgende pot van de dames. Grote sensatie op baan 3 toen bleek dat het bekende koppel “Haring en de Geus” nou eens niet in het voorweekend ten onder gingen. Hulde hiervoor. De organisatie verwacht ook de komende dagen veel van dit duo, op en naast de baan!! Spannend was het ook bij Fenneke van Doorninck en Anneke de Wilde die verloren van Chimene Lobry en Shira Mes. Op baan 1 maakten de dames er een ware strijd van. Op een andere baan werd alles uit de kast gehaald en met een uitslag van 7-6, 7-6 kwamen onze Petto Koop en Saskia Ruigrok met winst van de baan, maar Petto wel volledig buiten adem. Zo sprakeloos hebben we hem nog niet meegemaakt. Echter na een biertje waren de praatjes alweer terug. Vorig jaar in de halve finale kwamen Britt van Halem en Sophie Korthout hun tegenstanders Saskia Roessen en Esther Keemink tegen en werd het een zware driesetter die door Saskia en Esther werd gewonnen. Dit jaar deden de dames het dunnetjes over met wederom een driesetter, dit jaar in het voordeel van Sophie en Britt met 0-6, 6-3 en 6-2. Joke van Leeuwen gaf voor de wedstrijd aan een beetje zenuwachtig te zijn. Ze had haar partner Erwin Stoelinga al even niet gezien. Daar werd ze wat onrustig van. Maar ze hebben hun rol als geplaatste spelers kunnen waarmaken met een stand van 6-1 en 6-2. Na de wedstrijd meldde Joke dat de haarband had geholpen. Ze was er strijdlustig van geworden.

In het kader “jong geleerd oud gedaan” is de kleine Noah Boot al aan het helpen met sproeien. De slang netjes aan de kant leggen gaat de bijna vierjarige al prima af.

De eerste zonnige speeldag loopt weer op zijn einde en het festival terrein loopt langzaam leeg.

Op naar meer van dit soort prachtige dagen. We hopen dat de weergoden een beetje willen meewerken.

X