Dagverslagen

ZONDAG 9 AUGUSTUS

De finaledag, de dag der dagen voor sommigen die nog nooit eerder een tennisfinale hebben gespeeld. De broekies zo gezegd, zij zullen de kriebels voelen en nog even extra het toilet bezoeken voor aanvang. Een finale spelen is toch weer wat nieuws voor hen, meer mensen langs de baan en als je zover bent gekomen wil je natuurlijk ook wel winnen. Anderen door de wol geverfde spelers trekken hun schouders op, lekker spelen joh en we zien wel.
Tijdens de eerste finaleronde werden de belangstellenden door de OTC verrast met een lekker waterijsje dat gretig aftrek vond en erg werd gewaardeerd. De eerste ronde zult u zeggen? Ja weer iets nieuws, want vanwege de hitte is besloten na de eerste ronde van zes partijen de finalisten te huldigen en een korte prijsuitreiking te doen zodat niet iedereen zou moeten wachten tot het einde van het toernooi om zijn of haar prijs in ontvangst te nemen.

Peter Castelein van Dekker Rokkeveen, een debutant op ons toernooi, had nog nooit van ons Hodenpijl gehoord en vanwaar die naam? Genoemd naar het Buurtschap Hodenpijl, Peter. Zijn kennismaking met ons toernooi is hem zeer goed bevallen niet alleen qua organisatie en entourage maar natuurlijk ook vanwege zijn prestaties. Peter won met Anja Wellner de GD7 en met Ralph van Vark de HD6. Deze HD6 had alles van een spektakel. De Schipluidense Jeroen Claus en Roland van Spengen verkochten hun huid zeer duur. Na twee uurtjes in de verzengende hitte stond de stand 4-6, 6-3 en 14-12 op het bord.
De langste partij van de dag kwam uit de HD8 en ook daar een tweevoudige winnaar. Rick van Dam. Deze HD8 partij samen met Bas de Joode tegen Jesse Bentvelsen/Mark Snijders kende een speeltijd van tweeënhalf uur. Wat een strijd en wat een ralleys, eindstand 7-6, 4-6 en 10-7. Rick weet zijn partners wel uit te kiezen, want hij koos iemand als partner voor de GD8 die ook twee onderdelen wist te winnen, namelijk Jessica Arts. Rick en Jessica deden Jos Vermeulen in de GD8 uit zijn droom ontwaken maar dat wel na een felle strijd, 7-5, 6-3.
In de DD8 gaven Jessica en Carlijn Arts aan Eva en Carlijn Lander niet het idee dat er ook maar enig resultaat te behalen was gezien de einduitslag van 6-2 en 6-1.
Dan de laatste veelvraat qua winnen, Anouk Witmer. Samen met de “boomlange” Karl van Paassen pakte zij de GD5 tegen Helen Nieuweboer/Wouter Kooyman Van Guldener,6-0, 3-6 en 10-5. En in de DD5 kwam FeCo-queen Saskia Vernooij samen met Annet Zorge duidelijk met 3-6, 1-6 tekort tegen Anita Ruijgt en Anouk.
Dan de HD7 35+ die gelijk omgedoopt werd in de HD7 65+. De als eerste geplaatsten Raymond van den Akker en Peter van Oyen gingen flitsend van start 6-2. De tegenstanders Petto Koop en Kees Bouman – samen net bekomen van de uitgevoerde eerste prijsuitreiking – hadden toch wel erg matig gespeeld deze eerste set en konden het tempo ook maar moeilijk volgen. Gek genoeg en eigenlijk onverwacht bleken de vijfenzestig plussers meer geconcentreerd, ook fitter in de tweede set en zij veranderden hun tactiek. Dat bij elkaar betaalde zich uit in hun winst van 6-3. Dan de super tie-break  deze werd met grote overmacht door de “ouwetjes” gewonnen met 10-3. Felicitaties, bewondering en respect viel hen ten deel. Want langs de baan zaten ze in de schaduw al te puffen, laat staan als je dan op de baan loopt te ballen…..
Gebruikelijk is het dat de heren winnaar van de hoogste categorie (dit jaar de HD5) als afsluiting van het toernooi het publiek nog toespreekt. Totaal verrast kreeg Coen Alewijnse de microfoon in zijn handen gedrukt want samen met Stan van der Gaag won hij de HD5. Een spetterende partij met flitsend netspel, volleys en mooi ralleys eindigde na 7-6, 2-6 in de super tie-break waarin Rick Siem en teammaat Wesley van Steekelenburg met 8-10 net tekort kwamen.

Zo is er een einde gekomen aan een memorabel Hodenpijl open 2020, anders dan andere jaren. Geen feestavonden, minder wedstrijden en minder mensen op het park. Ook minder mensen in onze commissie en dit kleine groepje heeft het een ieder naar de zin trachten te maken daar waar mogelijk. Gelet op de vele complimenten lijkt het erop dat dat in de meeste gevallen wel is gelukt. We wensen iedereen veel gezondheid toe in de hoop u volgend jaar weer te treffen. Tot dan !

 

ZATERDAG 8 AUGUSTUS

De gereedstaande emmertjes water voor de spelers en speelsters vonden gretig aftrek vanmorgen. Veertien wedstrijden hadden we gepland voor deze ochtend en de rest van het programma pas later in de avond wanneer het hopelijk iets koeler zal zijn.
Na het nodige sproeiwerk om de banen maar zo goed als mogelijk was aan de spelers en speelsters op te leveren, kon de OTC genieten van een heerlijk ontbijt op terras. Dank je wel Til van Beek, er was meer dan voldoende keuze en ook erg goed voor de teamgeest.

“Dat jullie telkens al die banen ook tussentijds sproeien vind ik zo bijzonder. Bij andere toernooien doen ze dat vooraf een beetje en de rest van de dag kijken ze er soms niet meer naar om. Wil je iedereen van jouw commissie daarvoor bedanken?” Natuurlijk Mariëtte van Driel. De immer vrolijke mixpartner van Arjan Kamminga ondervond de klasse van Miriam Verbeij en Peter Driebergen 1-6, 3-6. Laatstgenoemde heeft zoveel kwaliteiten voor deze 6 categorie dat hij immer rustig zijn slagen kan maken en uiterst effectief is. Ook vanavond is Peter te bewonderen maar dan samen met zijn zoon.
Toch wel een paar verrassinkjes in mijn ogen. In de GD5 gingen Saskia Vernooij en Joey Keijzer ruim ten onder 3-6, 2-6 tegen het koppel Helen Nieuweboer en Wouter Kooyman van Guldener. De laatsten spelen voor het eerst samen een toernooi en dan al in de finale, knap gedaan hoor.
Jos Vermeulen kon bij de inschrijving alleen maar dromen van zo’n resultaat, een finaleplaats samen met zijn dochter Lisanne. Dit na een letterlijke en figuurlijke zinderende super tie-break 10-8 tegen de gedoodverfde favorieten van de GD8 Tahera van Dam-Aziz en Peter van Dam.
De Landertjes Carlijn en Eva maakten qua eindstand toch wel korte metten met Romy Stolk en Celine van de Berg 6-1, 6-3. Waar waren alle supporters van gisteravond gebleven ? Gelukkig krijgen zij morgen alsnog een herkansing door de dames in de finale te komen ondersteunen.
“Nee dit is niet mijn weer. Ik wist het van te voren” zo liet Walter van Pernis na afloop weten met een glimlach van een boer met kiespijn. Walter heeft vannacht nog geprobeerd de wedstrijd alsnog naar de avond te verzetten. De WL echter vond dat tijdstip te laat om de tegenstanders  – die natuurlijk al op een oor lagen om goed voorbereid aan de start te verschijnen – nog lastig te vallen met een telefoontje. Tessa Russeler en Thijs Muskens denderden na hun verrassende winst gisteravond op de eersten geplaatsten, nu met 6-1, 6-0 door naar de finale. De beslissing om de verdere wedstrijden naar de avond te verplaatsen was zeker een goed idee, want de OTC heeft dankbaar gebruik gemaakt van deze siësta. Om 19 uur weer herstart van de wedstrijden, waarbij de omstandigheden in ieder geval beter waren i.v.m overdag. Maar desondanks moest Peter Driebergen door de hitte in de tweede set opzeggen. Dat deed Wouter van Nunspeet ook op matchpoint, maar dat kwam door zijn vakantieplannen van morgen. Gelukkig waren er ook echte winnaars: Rick Siem en Wesley van Steekelenburg wonnen van Marin Bouman en Sander Koop (6-4 6-3). Jessica en Carlijn Arts wonnen van Pauline Frerichs en Gracia Wittenberg (6-0 6-3). De zussen denderen door het toernooi heen.

Toppers Anouk Witmer en Anita Ruijgt winnen overtuigend van Caecilia Bart en Charlotte de With en schakelen daarmee de nummers 1 geplaatst uit (6-3 6-2).

Uitsmijter van de avond was onze ‘eigen’ Petto Koop met Kees Bouman tegen geroutineerde krachten en zwagers Kees van Nus en Cock Kuipers. Na een spannende wedstrijd weten Petto en Kees de overwinning binnen te slepen, waardoor om 23:45 uur de laatste wedstrijd gespeeld is.

Als wedstrijdleiding kunnen we zeggen dat deze wedstrijddag verdeeld in een ochtend- en een avondprogramma erg goed bevallen is. Nu rest ons nog 1 dag. En niet de minste! De enige echte finaledag.

Wij hopen uiteraard weer op fantastisch tennis en goede weersomstandigheden. Alle finales worden vanwege de hitte in de ochtend gespeeld, dus wees er op tijd bij!

We danken u weer voor uw aanwezigheid en zien u graag terug op de finaledag!

 

VRIJDAG 7 AUGUSTUS

De temperatuur is nog verder opgelopen tot boven de 30C, als om 18.30 uur de eerste deelnemers zich melden. De een ziet er tegenop en de ander heeft er zin in. Met emmertjes water naar de baan om te proberen de volgende ronde te halen. Voordat we dit weten, moeten we nog even aandacht geven aan de sponsors van dit toernooi:

Agrofair Barendrecht: Verzorgt al jaren voor ons de lekkere biologische bananen.

TennisDirect: Heeft dit jaar de gripjes en de kortingsbonnen verzorgd

Groen Agro Control: De bananenplanten op het  terras van baan 7 en de limoentjes voor de “Corona’s” zijn door dit bedrijf beschikbaar gesteld.

Vervolgens moeten we terugkomen op onze prijsvraag m.b.t. het totaal aantal bezoekers aan het park op 6 augustus. Helaas heeft niemand de tijd genomen om een antwoord  in te sturen, waardoor de diner bon voor twee personen in een leuk restaurant in Delft beschikbaar blijft voor de toernooicommissie. Dank hiervoor, het zal ons zeker smaken.

Terug naar waar het allemaal om draait: tennis.  De eerste partij van de dag werd vanaf 18:30 uur gespeeld door Tahera van Dam en Christa Gorissen tegen Saskia Ruigrok en Esther Vermeulen. Na een verhitte strijd werd de wedstrijd gewonnen door Tahera en Christa met 6-2 6-4. Waar Saskia en Esther dachten voordeel te halen uit de warmte, wist Tahera doodleuk te vertellen dat ze de hitte eigenlijk wel lekker vond!

Op Centre Court waren Richard Bechthum en Remco Ossendrijver een maatje te groot voor Local Heroes Joey Keijzer en Wout van Reeuwijk: 6-0 7-5. Niels en Daphne van Luijk wisten met 7-6 en 6-1 van Vikko en Sascha te winnen. Waarna Vikko nog opmerkten dat ze voor deze wedstrijd in totaal 2 blikken ballen nodig hadden. 3 ballen zijn over het hek in de heg beland. In een wedstrijd die alle kanten op ging, wisten Liza en Claudia te winnen van Ron en Deborah: 6-2, 2-6 en 10-5. Tahera van Dam mocht zowaar ook nog aantreden voor haar tweede wedstrijd van de avond. En dat in deze hitte! Het werd een succesvolle avond, want samen met haar partner Peter van Dam wist ze ook deze wedstrijd winnend af te sluiten: 7-5 6-4. Op Centre Court werd de herendubbel tussen Coen Alewijnse en Stan van der Gaag tegen Luc Helleman en Karl van Paassen gespeeld. Coen en Stan wisten in een titanenstrijd uiteindelijk te winnen van de nummers 2 van de plaatsingslijst: 6-7 6-3 10-6. Het publiek werd hier op fantastische rally’s getrakteerd. Helaas viel op deze avond het doek voor het duo Aad van Geest en Jos Vermeulen. Bij een stand van 6-4 en 2-1 voor Cock Kuijpers en Kees van Nus moest Aad helaas geblesseerd opgeven.

Peter Castelein mocht vanavond ook weer aantreden en wist het te presteren om ook vandaag weer op baan 6 te spelen. Tot nu toe heeft Peter al zijn wedstrijden nog op deze baan gespeeld. Zou het geluk brengen? Zeker! Hij won met zijn partner Anja Wellner van het als eerste geplaatste koppel Ricardo Zeestraten en Lotte de Back: 6-4 6-3. In een spannende wedstrijd wisten vader en zoon Peter en Tim Driebergen af te rekenen met thuisspelers Arno van Marrewijk en Bert van Vliet: 5-7 6-1 10-4. OTC lid Kees Bouman liet wederom zien dit jaar goed ingekocht te hebben. Als 2e geplaatst koppel won hij samen met Petto Koop laat op de avond met 7-5 7-5 van onze hoffotograaf en ‘vriend van de show’ Marco van Elst en partner Chris Poetiray. De zussen Carlijn en Eva Lander hebben hun kansen op een debuuttitel weer vergroot. Ze wonnen van Idette van der Burgh en Anita v/d Windt, 6-3 6-2. Op baan 2 werd tevens een titanenstrijd uitgevochten tussen Ron en Wim van Aalst tegen het als eerste geplaatste koppel Raymond van den Akker en Peter van Oyen. Uiteindelijk wonnen Raymond en Peter in de supertiebreak: 6-3 2-6 10-8. De laatste partij van de avond werd gespeeld door de koppels Rick van Dam en Jessica Arts tegen Walter Vermeulen en Aine de Niet. Ruim na 01:00 uur werd deze wedstrijd beslist in het voordeel van Rick en Jessica. In een ware thriller werd uiteindelijk in de supertiebreak gewonnen: 7-5 4-6 10-7.

Na een zeer warme dag hebben we uiteindelijk alle wedstrijden goed af kunnen ronden en kunnen we terugkijken op een mooie dag. We zien u graag morgen terug tijdens het ochtendprogramma en/of het avondprogramma. Want door de hitte wordt er zaterdagmiddag niet gespeeld.

Tot morgen!

 

DONDERDAG 6 AUGUSTUS

Klagen heeft geen zin, het ene jaar wijk je twee keer uit naar een hal vanwege de vele regen en het andere jaar is het tropisch heet. Lekker belangrijk allemaal, gespeeld moet er worden want daar organiseren we een toernooi voor. En ja dat iemand op leeftijd, die ik hier natuurlijk niet zal noemen om vijf uur ’s middags gepland wordt en doodleuk haar vrouwtje meer dan staat, vind ik bewonderenswaardig. Chapeau Joke van Leeuwen, samen met natuurlijk een goede partner Miriam Verbeij, want ook daar is ze slim in; ze wonnen van Madelon van der Vet en Liesbeth de Wit.
Vader en dochter Jos en Lisanne Vermeulen toverden een “double bagel” op het bord, 6-0,6-0 tegen Chris Vermeer en Anne Ton. Onze speciale correspondente wist te melden dat dat knap van Jos is want en hij heeft de gehele dag gewerkt, daar is overigens niets bijzonders aan, maar ook dat hij wel erg laat thuis was gekomen…..
Ingrid van Velzen was erg blij dat haar wedstrijd samen met Ingrid Moor toch doorgang kon vinden. Vanwege allerlei verhinderingen aan eigen zijde en die van de verwachte tegenstandsters leek een “walk over” in de maak.  Echter het verwachte werd iets onverwachts. Jolanda Lokate en Judith van Soest  werden verslagen met 6-3,6-2.
Ineke Koch en Marianne Bouman verspeelden in beide sets een ruime marge in hun wedstrijd tegen Anke Holierhoek en Ineke van Beek 4-6, 7-6. De droomtocht van Anke duurt voort daarin gesteund door de routine van Ineke.
“Taai en dynamisch” was een erg summiere samenvatting van een toeschouwer die had gekeken naar de uiterst vermakelijke partij Til van Beek/Mirjam Lammerts tegen Saskia Vernooij/Annet Zorge.  De eersten waren “taai”, vochten voor wat ze waard waren en kwamen knap terug in de wedstrijd en de jongeren hadden iets meer dat frivole “dynamische” in hun spel. En het zal wel toeval zijn maar het werd de tot nu toe langste wedstrijd van het toernooi.
Mirthe Flikweert was erg tevreden over de prestatie van haar vader Paul. Hij echter …. Onze trouwe deelnemer Dave van Haaster samen met vaste Hodenpijl Open partner Anita Ruijgt had het de eerste set toch wel lastig tegen hen maar na de tie-break ging het vrij vlotjes naar 6-1.
“Wat een zandbak” begon Anneke de Wilde lekker positief na afloop van haar wedstrijd met Fenneke van Doorninck  tegen Fleur van de Meide en Manon Kouwenhoven (twee maal op een avond een verlies partijtje is niet om te lachen hè Manon?). Ondanks het genegeerde advies van de WL om tussentijds na een set even een minuutje te slepen, werd er vrij eenvoudig gewonnen met  6-2 en 6-3.

Dan de afsluiting. Als vanouds, ja hoe is het mogelijk in deze Corona-tijd, galmt de gebruikelijke late Hodenpijl-playlist uit de boxen. Gaan oude tijden herleven, kan het me bijna niet voorstellen maar ik voel me wel erg op mijn gemak zo met de deur open en een erg vrolijke boel op de achtergrond.
Oh ja de prijsvraag, de uitslag daarvan is bij het ter perse gaan van dit stukje helaas nog niet beschikbaar gesteld door de notaris, dus morgen meer daar over.

 

WOENSDAG 5 AUGUSTUS

Wederom staat ons een mooie dag te wachten. De zon schijnt lekker en de zomerse temperatuur gaat oplopen, mede door onze spannende partijen. Overdag zijn vele vrijwilligers al bezig om zowel de banen, maar ook de planten op ons grote buitenterras te besproeien. Het ziet er weer als een plaatje uit als om 16.30 uur de eerste deelnemers zich al melden. Anke Holierhoek speelde haar allereerste toernooiwedstrijd ooit met Ineke van Beek. Dit stond al lang op haar bucketlist, maar is vandaag in vervulling gegaan. Won gelijk haar wedstrijd tegen Denise van Oosten en Lisa Ruijgrok met 10-7 in de tie-break. Maar het mooiste van alles was dat Anke volgende keer op een betere baan wil spelen (vanwege de zon). Zo ambitieus is Anke wel!!

Sylvia Bolte en Ivonne Ruijgt winnen de pot van Miriam Mooij en Marianne Eijgenraam, maar wel door opgave van hun tegenstanders op matchpoint. In de GD7 35+ wordt het als eerste geplaatste koppel Petto Koop en  Petra van der Meer verslagen door  Erik en Maudie Fransen met 10-4 in de super tiebreak. Tumult op baan 1 want er is een lijn los gelaten, maar gelukkig is daar Kees B, die daar in korte tijd een einde aan maakt. Zodoende konden Anouk Witmer/Anita Ruijgt en Bianca van Breugel/Yvonne Flikweert  alsnog beginnen aan hun wedstrijd. Anouk en Anita wonnen met 6-2 en 7-5.

Dat de toegangscontrole steeds strenger wordt, blijkt wel als spelers gaan klagen dat ze 20 minuten eerder de baan op moeten en hun supporters er nog niet zijn! Gelukkig konden we de ouders goed traceren en hun alsnog toegang tot ons park verlenen. Sommige personen hebben ook de meest mooie smoezen: Wim de Jong heeft zijn KNLTB-pas weggegooid, omdat hij dacht dat er dit jaar wel een nieuwe zou komen. Helaas voor Wim, mocht er eerst niet in, maar later als “supporter” toch mee. Of mijn zoon speelt op baan 8!!! Ja, wie is uw zoon dan wel!! Morgen met ingehuurde beveiliger zal het zeker lastiger worden om zonder KNLTB-pas binnen te komen.

Klapper van de avond was wel het matchpoint op baan 1 in de partij Coen Alewijnse/Stan van der Gaag tegen Michel Baggerman/Marvin Stokman. Bij 9-7 in het voordeel van Coen en Stan krijgt in de rally Marvin kramp in zijn kuit en kan vervolgens alleen de winnende bal nakijken. Hulde voor deze mooie pot waarbij de jonkies net iets beter waren.

Na deze enerverende partij wilde geen van de overblijvende koppels nog baan 1 betreden, dus het aanwezige publiek moest zich verdelen over baan 6 en 8. Ook daar was mooi tennis te zien, met Daphne/Rianne op 8 en op 6 Peter/ Ralph als winnaars.

Tenslotte nog de prijsvraag voor morgen: hoeveel bezoekers komen er donderdag in totaal op ons park. Mail naar hodenpijlopen@hotmail.com vóór 16 uur met je schatting en naam. Wie weet val je in de prijzen?

Tot morgen!

 

DINSDAG 4 AUGUSTUS

Prima weertje zou het gaan worden, werd er gezegd en dat is het zeker! Wij als OTC kunnen hier alleen maar van dromen dat dit blijft tot en met zondag.
De weg naar het park begint men steeds beter te vinden en zelfs de eerste mensen moesten helaas worden geweigerd.  Relaxen op baan 7 na een lekker potje begint voor sommigen al bijna een gewoonte te worden, althans die indruk krijg je als je de deelnemers daar zo lekker ontspannen ziet liggen en hangen.
De baanploeg van vrijwilligers is vanmiddag druk in de weer geweest om de lijnen er wat beter in te krijgen en alles een beetje glad te krijgen. Dat vlakken is wel een puntje van zorg, want hier een tip om het met elkaar beter te krijgen: houdt het hout van het sleepnet vlak op de baan, juist dat zorgt voor het egaliseren,  til het dus niet op bij het slepen.

Bas van Holstein “was not amused “ voor wat betreft de kwaliteit van de baan waarop hij had gespeeld, maar Martijn Poot daarentegen vond de baan prima . Wie zou er hebben gewonnen?  Eerstgenoemde en eerste geplaatste met aan zijn zijde Robin van Vliet legde het duidelijk af tegen Martijn en Mark Modderkolk met  6-2 en 6-4.
Hoe zuur is het wanneer je in de super tie-break met 7-2 voor staat  en dan met 8-10 ten onder gaat; dat overkwamen Ashley Goei en Roderick Oe tegen Peter (“Joh we zijn zo op elkaar ingespeeld door de jaren”)  en zoon Gert-Jan Kooyman Van Guldener. Sommigen zeggen dan “Daar slaap je slecht van”; ik zou niet eens naar bed gaan!
Een mannetje dat je ook overal op toernooien tegenkomt, is Wim van Aalst, fanatiek als de neten. Vanavond in de mix ging hij met zijn partner Cathy Fehling voortvarend van start 6-4 om daarna dramatisch in te kakken 0-6. Dus een super tie-break en weer eentje om van te smullen; Wim en Cathy kwamen voor en leken toch vrij eenvoudig te winnen. Een missertje hier, een wegspringend balletje daar, een verkeerde keuze en Bianca Dijkshoorn-Boks samen met Raymond van den Akker wonnen alsnog met 8-10.
Dan de jonkies even in de schijnwerpers; Walter Vermeulen en Jon Duifhuis (dat is een tennisser die echt naar een bal glijdt en daar is de baanploeg  helemaal niet blij mee !!); zij wonnen overtuigend van Wesley van Doorn en Rik Doppenberg met 6-0, 6-2.
Lange, soms hele lange ralleys op baan 1, het Hodenpijl onderonsje was geen straf om te volgen. Soms onnavolgbare reacties op ingrepen van een netspeler. Aad Korthout en Michel Witmer vochten voor wat ze waard waren en dat was bijna onoverkomelijk voor Kees van Nus en Cock Kuipers. De laatsten zegevierden echter toch met 3-6, 7-5 en 10-7. De opluchting was van je gezicht af te lezen Kees!
De oudjes tegen de jonkies dan, een van de vele partijen vanavond. Aad van Geest en Esther Ammerlaan-Ruiterman namen het op tegen het Pijnackerse duo. Frank Koole, de toverballenman van DIOS, met aan zijn zijde de uiterst geconcentreerd spelende Manon Kouwenhoven, liep bijkans de lijnen uit de banen om zoveel als mogelijk was terug te brengen met een topresultaat als gevolg, 3-6,6-4 en 10-8. Aad echter baalde niet alleen van het verlies, maar meer nog van de blessures die hij opliep. Kapotte knie en een hamstringetje.

Als laatste opmerking en zeker te noemen is de bardienst van vanavond: “Meld je wel dat het tot nu toe de knapste bardienst was die er heeft gestaan?”. Zeker belangrijk alle vrijwilligers van onze vereniging maar of deze opmerking ook zo is Jeroen, dat oordeel laat ik liever aan anderen over.

Wellicht tot morgen!!

 

MAANDAG 3 AUGUSTUS

De investering in de nieuwe gravel plus banen heeft zich na vanmiddag nu al terugverdiend.
De kruiwagen met daarop de wringer gemonteerd  om de schuimrubbermatjes uit te wringen, kon gewoon in de loods blijven.  Na de stevige regenbuien hielden we ons hart vast, maar gelukkig hadden de banen het vele water gewoon kunnen verwerken en lagen de banen er rond vier uur als een zonnetje bij.  We hoefden alleen nog maar even lichtjes te slepen.
Na de inwijding van gisteren weten de gasten het nieuwe terras al beter te vinden en was er vanavond al een aardige drukte, nog net geen 250 personen dus de Corona-stop  behoefde niet ingevoerd te worden.
Dan de partijen.
8 van de 27 wedstrijden eindigden met een supertiebreak.
De zuurste was wel die van Claudia Ammerlaan “Ik heb het zelf verprutst in de tweede set, zo stom”, na de 1e set met een tie break gewonnen te hebben, verloor Claudia met Simone Jansen de 2e met liefst 0-6.  Christa Gorissen en Tahera van Dam-Aziz pakten de supertiebreak met 10-7.
“Jij, nee jij” en vervolgens was er een schaterend  gelach van Saskia Ruijgrok en Esther Vermeulen, een bal door het midden geslagen liet de één voor de ander waar de ander niet op rekende. Plezier hebben tijdens het spel, ook daar gaat het natuurlijk om naast het winnen. Sas en Es wonnen overtuigend in de DD7+ knap van Marian Keijzer-Holleman en Suzanne Kooima-Keijzer.
Onze hoffotograaf Marco van der Elst met aan zijn zijde Chris Poetiray walsten met 6-1, 6-1 over Gert van Wettum en Arnoud Renaud heen. “Jammer maar echt een maatje te groot” liet Gert enigszins teleurgesteld weten.
Na gisteren al gewonnen te hebben, pakten de dames Carlijn en Jessica Arts vandaag nog even door, met  6-4, 5-7 en 10-5 werden verrassend de als eerste geplaatsten Sabrina van Kester en Shanna Némethy verslagen.

Net over twaalven is de laatste partij afgerond en sluiten we af met de zekerheid dat het beter weer gaat worden, warmer mag maar niet te want dan wordt weer het hitteprotocol van toepassing en dat in de Corona-tijd.  Lekker dan, moeten we straks voor elke speler of speelster een aparte stoel op anderhalve meter met parasol gaan regelen en een emmer water neerzetten en deze weer gaan verversen na elke wedstrijd…..

 

ZONDAG 2 AUGUSTUS

Na het vorige stukje is het moeilijk dit te overtreffen, maar de eerste toernooidag is soepel verlopen. Hoewel het aantal gespeelde wedstrijden qua aantal (18) tegen viel, was het gezellig en zonnig vertoeven langs de lijn of op ons super terras. Qua ingangscontrole waren we ook soepel, omdat er niet te veel mensen langs zijn gekomen. Let wel dat we de komende dagen wel scherp hierop zullen zijn. Zeker met de komende mooie zomeravonden in aantocht, zal het zeker drukker worden. Verzoek is dan ook aan de spelers om na de wedstrijd naar ons terras op baan 7 te gaan, zodat toeschouwers langs het paviljoen beter naar de wedstrijden kunnen kijken. Wat de maatregelen ook zijn die we als organisatie hebben genomen in het Corona-beleid, het blijft altijd de verantwoordelijkheid van alle aanwezigen om hierop te letten. Onze boodschap is dan ook: Blijf gezond, blijf sterk en maak er een mooie week van.

Om toch nog wat over de wedstijden te zeggen: de laatste wedstrijd eindigde om 17.00 uur. Pauline Frerichs en Gracia Wittenberg wonnen van Aine de Niet en Lisanne Vermeulen met  7-6 en 6-4.

Tot morgen… We gaan om 17.00  uur van start. Wij regelen het zonnetje…

 

WAT VOORAF GING

Wanneer je als commissielid van een open toernooi in de loop van maart in een intelligente lockdown komt, denk je niet direct aan het organiseren van het jaarlijkse open toernooi van jouw Hodenpijl later in het jaar.
Overleven en er maar het beste van maken met jouw gezin en familieleden is het devies.
Binnen een vereniging en op een sportpark is er altijd wel wat te doen, ook al zijn het dan maar een paar mensen die je telkens mag ontmoeten en over het open toernooi heb je het natuurlijk wel eens met elkaar. Nee, dat gaat het echt niet worden dit jaar, reken er maar niet op, jammer hoor en ook wel te verwachten.
Als dan na een paar maanden de donkere wolken zijn veranderd in lichte bewolking en Mark Rutte verkondigt dat we buiten weer mogen gaan sporten, helaas nog geen wedstrijden, dan komen de eerste lichte kriebels al weer naar boven. Het zal toch niet….??
Hoop doet leven en onze hoop bleek geen uitgestelde teleurstelling.
Woensdag 1 juni was onze eerste OTC-vergadering voor het nieuwe toernooi. Vrij laat natuurlijk maar een commissie met een bak aan ervaring is het dan toch wel toevertrouwd om wat te gaan bedenken, stel dat….
Gezondheidsafwegingen als uitgangspunt nemend, ga je met elkaar besluiten in welke vorm het dan verantwoord zou kunnen. Minder wedstrijden en daardoor dus minder mensen op het park werd het streven en zeker geen feestavonden. Een compromis was dan dat we alleen maar gaan dubbelen en geen hoogste categorie doen. Hoe de mensen te spreiden over het park is dan een volgend aandachtspuntje. Max 250 mensen op ons park terwijl we als we volle bak draaien op bijvoorbeeld een vrijdagavond er honderden mensen zijn die op Hodenpijl af komen. OK dan stellen we een toegangsbeleid vast en als we toch minder wedstrijden hebben, gooien we gewoon baan 7 eruit. Maken we daar een groot open terras van met de hoop dat we dan wel een beetje weer hebben, maar goed dat is van latere zorg.
Wat baan 7 is geworden, is het resultaat van waar onze vereniging groot in is. Een oproep via de mail aan alle leden leidde er toe, dat er afgelopen vrijdagavond in de hitte van 30 graden een metamorfose plaatsvond. Een peloton sjouwers, van mannen en vrouwen, jong en oud, onder de bezielende leiding van Petto zorgde ervoor dat aan de hand van een vooraf uitgedokterd plan er efficiënt binnen een uur baan 7 met kunststof platen was bekleed.
Van gravel Plus naar hard court, wie had dat gedacht. De aankleding ervan kon beginnen en laat dat maar aan de FeCo over. Het resultaat is werkelijk voortreffelijk te noemen. Iets afwijkends, iets Hodenpijl-achtigs, iets om trots op te zijn met elkaar.

Wij, de OTC, de BaCo en de Feco zijn er klaar voor om er onder andere omstandigheden toch weer een erg fijn en gezellig toernooi van te maken en hopen dat u het ondanks het gemis van een bitterballetje naar uw zin zult hebben.

 

 

X