Dagverslagen

ZONDAG 15 AUGUSTUS

De laatste dag van ons toernooi daar was ie dan. Gedurende de gehele week is het weer alsmaar beter geworden en dat blijft toch hangen in de gedachte van een ieder. Een fantastische dag qua warmte met een heerlijk zonnetje. Terugkijkend kunnen we trots zijn op wat er weer door ons vereniging is neergezet. Dat het wat afstemming en evaluatie behoefde gedurende de week  was duidelijk en dat werd door diverse commissie- en bestuursleden ook aangegrepen om nog wat “na te vergaderen”. Steeds meer zonnebrillen verschenen er de dagen erna op het terras en of het met het weer te maken had of met de late uurtjes laat zich raden.

De zondag kwam langzaam op gang, met een lekker bakkie en een gratis stroopwafeltje op het terras kwamen de bezoekers al aardig aan hun trekken bij de om 10:00 uur gestarte partijen.

“We kwamen er niet lekker in, het was ook een vreemde partij” wist Martijn Poot na zijn winst in de HD7+ samen met Kees van Bommel te melden. “De eerste winnen we vrij eenvoudig met 6-2 en daar gaan we er dik vanaf met 0-6”. De STB bracht hen gelukkig uitkomst met 10-7.

De gezusters Tessa de Groot en Karin Hoogenes tennisten dit jaar pas voor het eerst samen gezellig een toernootje omdat het er in het verleden (kinderen gekregen en zo, je weet hoe dat gaat zei Tessa) nooit van was gekomen. En dan in de finale van de DD8 staan dat hadden ze van te voren niet kunnen bedenken. Annick Brouw en Pascal Engelen waren na een gelijk opgaande spannende partij echter net iets sterker.

Bij aankomst op het park vroeg Joey de Wit de WL of het gelet op de felle zon en de warmte mogelijk was om een parasol bij zijn bankje te krijgen. Natuurlijk waren we als WL daartoe altijd bereid. Of het enige bijdrage kan hebben geleverd in zijn partij tegen Sebastien Deneux valt te betwijfelen. Enerzijds omdat Sebas won met 6-2 en 6-4 en anderzijds omdat de parasols op baan 1 geen schaduw geven op het bankje maar wel op het pad er achter. Wellicht beter om volgend jaar daar het bankje neer te zetten Joey, we waren overigens erg blij je weer zo goed te zien spelen.

Na zijn partij in de HD8 vroeg Leo van Leeuwen of hij weer in het dagverslag kon komen dit gelet op zijn overwinning samen met Jeroen Verboom na alweer een STB nu van 11-9. Nou Leo zoals je weet “Mensen die vragen, die worden overgeslagen” dus daar zien we maar vanaf.

Op deze finaledag ook een gemeen spannende ontknoping in de DD5. Er bleken in de poule van 5 koppels er 3 gelijk geëindigd te zijn. Anita Ruijgt en Anouk Witmer bleken net één set meer binnengehaald te hebben dan hun concurrenten.

Onze nieuwe gast Duco Drijfhout  – die zo liet hij tijdens de prijsuitreiking weten “sfeer” van ons toernooi was komen opsnuiven voor zijn toernooi bij Kralingen – was onder indruk geraakt van hoe het bij ons was aangekleed en georganiseerd. Door samen met zijn maat Ruben Timmermans te winnen in de HD5 ziet hij zich genoodzaakt om gezellig volgend jaar hun verdiende titel te komen verdedigen. En daar kijkt hij nu al naar uit !

De prijsuitreiking door Petto geleid in weer een zeer eigentijdse maar erg warme outfit  was zoals ook vorig jaar niet op baan 1 maar weer op baan 7. De entourage ( nu met de strobalen, huisjes, koetjes en kalfjes en varens) toch altijd wel een sterk punt van ons opentoernooi, gaf een knusheid die door velen als “speciaal” werd ervaren. De foto’s van de finalisten zullen voor zich spreken waarbij het Delfts Blauwe meisje Lisa Goossen meer dan een figurante was.

Dit was het weer, wij als OTC hopen u volgend jaar weer te mogen begroeten, tot dan!

 

ZATERDAG 14 AUGUSTUS

Alarmfase één gisteravond: niet alleen vanwege de grote tijdsuitloop bij de wedstrijden maar ook vanwege de niet verwachte maar wel gehoopte grote toeloop op ons park. Uit alle hoeken en gaten van Den Hoorn waren ze tevoorschijn gekomen om ook maar niets van de gezelligheid te hoeven missen. Gezelligheid staat dan heel erg vaak gelijk aan alcoholinname en daar zat nu juist het probleem. Niet alleen de pitchers waren op, maar ook nog eens de glazen. In allerijl werden er maatregelen getroffen om het probleem op te lossen en kon de flauwe grap “Jullie zijn een bar met banen erom” in stand worden gehouden.
En dan vandaag de zaterdag , een ideale dag voor de OTC, alles was al door onze OTC-directeur  Sylvia gepland – niet tot ieders tevredenheid maar dat kan en mag je ook niet verwachten – en wat is het een fantastische dag geworden. De mindere weersvoorspellingen bleken onjuist en de zon straalde volop met veel minder wind dan de afgelopen dagen. Het was goed vertoeven bij Hodenpijl  op een stoel of op een bankje met een drankje naast je, al kijkend naar een ieders favorieten.

Op zo’n warme dag lopen de OTC-ers  van hot naar her om na afloop van een partij de baan lekker nat te maken zodat de ondergrond voldoende nat blijft. Maar als je dan naast de baan even staat bij te komen en er komt na een gespeelde game een deelnemer op je af dan denk je dat er wat problemen zijn . En die had deze speler ook. Hij drukte mij een nummertje van de Franse Bingo in mijn handen en vroeg “Kun jij even mijn tosti halen die ligt nog te wachten, hij is al klaar…..”  Ik vroeg  “Geintje zeker ? “. “Nee echt niet,  geloof me ”, antwoordde hij.  Ik naar de keuken en daar zeiden ze dat de tosti al was afgehaald wat natuurlijk niet het geval bleek. Ik kreeg er toch alsnog eentje mee. En geloof het of niet, Robert Heemskerk kreeg er zoveel energie van dat hij samen met  Ilse van Pagee  de halve finale GD7+ won via een STB met 10-4.

Om 23.15 uur einde van een mooie zonnige dag. Nog 1 finaledag te gaan. Tot morgen.

Ps. De OTC kreeg nog te horen dat vrijdagavond een Olympisch kampioen ons park heeft bezocht. Wij konden niet opmaken wie het was, aangezien het oranje shirt en de gouden medaille ontbrak bij hem of haar! Maar wat een mooi gebaar om van Tokyo rechtstreeks naar Hodenpijl Open te gaan. Ons Holland House heeft naam gemaakt.

 

VRIJDAG 13 AUGUSTUS

Bijgeloof of niet, we moesten er echt aan geloven op deze vrijdag de 13e. De ingehuurde onderhoudsploeg belde en wist te melden dat ze onderweg met pech stonden. Een klapband. Ze zouden “ietsjes” later komen. Op het moment dat de eerste deelnemers eigenlijk de banen op zouden moeten,  tufte de trekker met staalborstels en sleepnetje nog vrolijk rond. De lijntjes werden nog even gepoetst en het vuil afgevoerd. Klaar denk je dan maar nee dan moet er eerst nog volop gesproeid worden om de losgemaakte bovenlaag weer te laten hechten op de ondergrond. En dat duurt maar en dat duurt maar.  Uiteindelijk is het dan zover, we kunnen starten.
Overmacht en natuurlijk de Super Tiebreaks  –  wat zijn we blij dat we die hebben ingevoerd, je moet er toch niet aan denken dat er derde sets zouden zijn gespeeld – zorgen toch ook vanavond voor grote tijdsachterstand. Rond 23.30 uur gaan de laatste wedstrijden van start, gevolgd door heel veel publiek. Want gezellig is het zeker en dat is natuurlijk van groot belang. Door alle drukte geen specifieke uitslagen, maar die zijn te vinden op een andere pagina van de website. De OTC maakt zich op voor nog twee Hollandse dagen en hopelijk doet een ieder gezellig mee.

Tot morgen!!!

 

DONDERDAG 12 AUGUSTUS

De Heineken-parasols kwamen goed van pas vandaag, niet vanwege de felle zonneschijn maar om te schuilen vanwege de niet voorspelde regen. Zo zie je maar vertrouwen op een app, niet doen.  Maar ach een klein buitje om de banen goed bespeelbaar te houden, kan natuurlijk  geen kwaad.

De donderdag is per definitie de avond waarop de Business club acte de présence geeft tijdens het open toernooi.  HET netwerk van Den Hoorn waar gelukkig een aantal bedrijven gebruik van maakt en waarvan de vereniging de vruchten plukt.  Waarvoor ook namens de OTC onze dank.

Zoals al eerder gezegd die super-tiebreaks die weten wat. “We hebben de kans gehad, 7-8 en dan mocht ikzelf serveren… “ Leo van Leeuwen was teleurgesteld dat de comeback die hij en Bianca Zwinkels hadden  ingezet tijdens de STB ( van 2-6 naar 7-8) niet kon worden doorgetrokken. Het sterke punt van Leo,  de service, zou normaal gesproken goed zijn voor twee punten maar het leverde niet alleen een dubbele fout op maar ook het andere  punt ging naar de tegenstanders.  De als tweede geplaatsten Marcella Nieuwenhuizen en Hans Bal kwamen met de schrik vrij.

“Ja zeg het maar. Ik wist het ook niet meer” Peter Castelein refereerde naar zijn drie en twee dubbele fouten in zijn laatste games van de tweede set. “Ik was het echt helemaal kwijt, tegen de zon in ook he”. Opgelucht stapte hij van de baan. Bijna was er weer sprake van een verrassing.
“Oh zijn ze van hier, sorry daarvoor, ik kende die jongens niet “, de verassende  HD6-winnaar van vorig jaar probeerde zich te verontschuldigen omdat hij samen met Ralph van Vark onze jonkies Stephen en Laurens  – ook weer in een STB 5-7, 6-4 en 10-4 – uitschakelden.

Populair bij Hodenpijl is niet alleen de drank tijdens het open toernooi maar ook de rondjes bitterballen vallen in de smaak. Reikhalzend wordt er naar uitgekeken rond een uurtje of tien.  Wie dan toch wel vaker buiten de boot vallen zijn de supporters aan de haagkant tegenover  ons clubgebouw, maar de attente bezorger die daar oog voor heeft,  wordt bedolven onder de bedankjes wanneer deze langs komt. De trek in zo’n balletje werd vanavond luidkeels ten gehore gebracht vanaf het  baan 7-terras. “Hierzo!”, aangezien ik de rotste niet ben loop ik met mijn schaal die net leeg was gegraaid naar het  betreffende tafeltje. De uitverkorenen vonden het prachtig dat juist zij er nog eentje gingen krijgen. Onderweg daar naartoe werd ik al verheerlijkt toegelachen. Ik heb nog nooit zulke teleurgestelde gezichten gezien toen ik de lege schaal presenteerde. Sorry Til !!

We liepen ondanks de vele STB-jes  toch meer dan een uur uit voordat de laatste spelers  en speelsters de baan op konden, onze welgemeende excuses daarvoor maar we kunnen het helaas niet voor jullie beïnvloeden.

En dan de dag van morgen, de vrijdag waar de partijen nog spannender gaan worden omdat de krachtsverschillen steeds geringer worden, we kijken er naar uit en u hopelijk ook.

Tot dan !

 

WOENSDAG 11 AUGUSTUS

16:00 uur: zonnebrand: check, veel water: check, vers banaantje: check, banen gesproeid: check.
En ja hoor, we kunnen weer starten! En wat een fantastisch weer is het! Deze dag kan nu al niet meer stuk. Na vandaag zitten we alweer op de helft van ons toernooi. Dan hebben we de eerste 4 dagen er alweer op zitten. En wat een mooie 4 dagen waren het! Ondanks wind en regen zijn alle geplande wedstrijden op ons park gespeeld.

Om 16:30 uur begonnen we vandaag met de eerste wedstrijden en wat zaten er weer pareltjes tussen. Zo wist bijvoorbeeld Lisa Goossen met 6-0 6-1 te winnen en ook Jos Morsi maakte er een snelle wedstrijd van, hij won met 6-1 en 6-2. Helaas kreeg Aad van Geest last van een blessure, waardoor hij geen partij kon bieden tegen de sterk spelende “sloper” Arwin van Adrichem, 6-1 6-0 voor Arwin. Dat was een snelle start van de woensdagavond! En toen moest Aad van Geest ook nog een herendubbel met Jos Vermeulen spelen. Ondanks goede adviezen van onze kant gingen ze toch de baan op. Helaas niet gewonnen van Barry Jansen/Richard Moerman, maar wat wil je met een onwillige kuitspier. Dirk van Mil had ook ergens last van: faalangst, hoe krijg ik het beslissende punt binnen. Een 5-0 voorsprong in de tweede set werd nog bijna weggegeven. Sjors Brouwer en Steven van der Meer wonnen wel hun wedstrijd in 2 sets, maar volgens Sjors had hij toch wel een set aan het schemerlicht moeten wennen. Ja, daar kunnen we niets aan veranderen. Volgende wedstrijd vroeg op de avond plannen.

Een noot van de wedstrijdleiding: we krijgen wel teveel verzoeken en/of afmeldingen voor het finaleweekend. Dat is jammer voor ons en de mogelijke tegenstanders. Of het nu om vakantie, werk of een ander feestje gaat, geef het duidelijk van tevoren aan dan kunnen we er als wedstrijdleiding rekening mee houden. Helaas is het doorgeven tijdens de toernooiweek voor ons als wedstrijdleiding onmogelijk om er dan nog rekening mee te houden. En wie wil er nou niet bij zijn tijdens het finaleweekend?

P.S. wie zijn eerste wedstrijd nog moet spelen: drop is OP!!!

 

DINSDAG 10 AUGUSTUS

En toen was het alweer dolle dinsdag! En wat worden we verwend zeg!
Waar het heel de ochtend regende, worden we nu getrakteerd op zon in overvloed en weinig wind. Heerlijk!

En wat is het dan een genot om over het park te wandelen. Veel goed tennis, veel blije gezichten, een gezellige drukte op het terras. En Frans roept weer nummertjes om alsof zijn leven er vanaf hangt. En nog geen enkele keer valse Bingo! Wat een feestje is het nu alweer. En dan is het ‘pas’ dinsdag.

We trappen de dinsdag weer af met een aantal mooie wedstrijden om 17:00 uur. Zo werd de wedstrijd tussen Nico Wolve en John van Beek tegen Martin Vellekoop en Ed van Winden een ware slijtageslag. Met uiteindelijk Nico en John als de winnaars, was ook het publiek op het terras langs baan 1 de grote winnaar. Want wat was het een vermakelijke pot om naar te kijken. “Nee joh moeten we  morgen weer, dat kan toch niet op onze leeftijd!” was John zijn reactie op de volgende ingeplande partij.

Zo begon de dag al goed met meerdere wedstrijden die met een super-tiebreak eindigden. Zo wisten Ron Rijgersberg en Christa Gorissen in een lange en spannende wedstrijd van Ysbrand de Boer en Esther Vermeulen te winnen. Het heeft toch wel iets die super-tiebreaks,  korter natuurlijk dan een derde set maar niet te kort. De spanning loopt dan toch aardig op en voordat je de tien hebt bereikt, is het best nog een lang stuk waar onderweg nog van alles mis kan gaan en de kansen zo maar  kunnen keren. Zeker op  de banen 5 en 6 was het een probleem wanneer je tegen de zon in stond te koekeloeren. “Ik zag niets met serveren, je gooit de bal op,  kijkt in de zon , slaat op gevoel en de return mis je vervolgens  omdat je nog verblind was “ Christa was niet blij zo te moeten spelen maar was wel content met de overwinning.
En toeval of niet, tegelijkertijd wonnen naast hen op baantje 6 ook in een super-tiebreak Jack van den Hark en Paul van IJzendoorn.

Als sluitstuk van de avond, u raadt het al, wederom een STB-tje.  Spanning ten top. De oeh’s en ah’s waren niet van de lucht , super strakke rally’s werden afgewisseld met dubbele fouten. En ja wat is het rendement  van een keiharde service wanneer het een laag percentage resultaat geeft.  Achteraf gemakkelijk praten maar wanneer je er een partij door verliest….  De “7-tjes “ zorgden voor een grote verrassing, gefeliciteerd Stephen en Laurens met jullie knappe overwinning in de HD6. Een zeer vermakelijke wedstrijd om naar te kijken

Het buitenterras op baan 7 werd goed bezocht waar het vele publiek ook een rustig zitplaatsje kon vinden.  Zeker met het mooie weer dat er nog aankomt is dit een Oud Hollands tafereel, waar het goed toeven is.

Het gaan nog warme avonden worden de komende dagen, we kijken er met u naar uit.

Tot morgen !

 

MAANDAG 9 AUGUSTUS

Spannend was het gisteravond laat nog op baan 7. Op baan 7 daar wordt toch niet gespeeld? Dat klopt maar het was een gevecht om de tenten te behouden, de zijstukken werden los gemaakt om maar niet teveel wind te vangen. In allerijl werden er houten klossen aangebracht om de klapperende deuren van onze huisjes te redden en als allerlaatste redmiddel werden alle vaten bier uit de koeling gehaald om als ballast te fungeren.

12:00 uur in de middag: ik ga toch eens naar het park om te kijken of alle tenten de storm van gisteravond overleefd hebben. Met een klein beetje regen op de achtergrond arriveer ik op onze mooie plek en na een klein rondje langs de banen en langs het terras op baan 7 zie ik het al: alles staat er nog goed bij, we kunnen weer aan de slag.

Om 16:00 uur zijn we er weer met de wedstrijdleiding en gaan we onze tent opnieuw opbouwen en aankleden. Hopende dat er vanavond geleidelijk minder wind zal zijn.

Om 17:00 uur starten de eerste wedstrijden en komt ook het zonnetje door. Het belooft nu al een mooie avond te worden. Uiteraard genieten we ook nog na van de zondag, want wat was het ondanks de wind een mooie eerste dag en wat was het alweer gezellig op het park. Danique van Lokven  en Karin Scholtes schoten uit de startblokken en wisten hun partij snel te winnen met 6-0 en 6-3 en ook Annick Brouw en Pascal Engelen wonden er geen doekjes om. Met 6-1,  6-0 waren zij dan ook snel klaar. Gefeliciteerd met deze vlotte overwinningen!

Elaine van Veen kwam zich aanmelden voor haar wedstrijd, maar was vroeg omdat ze eerst nog bij andere wedstrijden kwam kijken. Toen ze van de wedstrijdleiding begreep dat er nog geen tegenstanders en ook nog geen dubbelpartner op het park was, reageerde ze: ‘Oh, ik ben nooit ergens als eerste.’ Eens moet de eerste keer zijn!

“Die nummers die elke keer worden omgeroepen, is dat een loterij die door jullie wordt georganiseerd?“.  Verbaasd  kijken we elkaar aan van de OTC. En dan begrijpen we het misverstand. Een nieuweling op het park die nog niet eerder met de keuken van Frans en Ingrid te maken heeft gehad. “Nee mevrouw dat is de gereed melding van de bestelling gedaan bij de keuken“. We kijken nu al uit naar het weekend wanneer er extra troepen de bezetting van de keuken komen versterken.

“Graag een nieuwe bal voor baan 3, één van de ballen is op de heg beland”. Een van onze reserve ballen wordt gegeven. Even later “Heeft u nog een bal ?”  Zo dan, was de wind zo van invloed op baan 3?  En geloof het of niet, in totaal moesten er vier ballen extra worden gegeven bij een partijtje.  We hebben nog overwogen om een tassencontrole uit te voeren ….

Was het gezellig vanavond?  Zeker weten,  echt druk al voor een maandag  dat belooft wat voor de rest van de week wanneer vanaf morgen de temperatuur langzaam gaat stijgen en de wind zal minderen.
Tot morgen!

 

ZONDAG 8 AUGUSTUS

De wekker gaat af om 08.30 uur, hup eruit want het gaat beginnen. Acht dagen Hollands festijn op onze banen. Ik kijk naar buiten: nee toch! Hollands weer. Het regent en het stormt. Hoe zou het met de huisjes van baan 7 gaan? Staat de Zaanse Schans nog (die door Erwin KeiJzer en Leen Huisman zo kunstig in elkaar is gezet). Gelukkig valt het mee, alles staat nog en de banen liggen er droog bij. Nog even alle lekkernijen voor onze deelnemers klaarleggen (Stroopwafels, suikerbrood, ontbijtkoek, zoute en zoete drop). Maar ook de heerlijke biologische bananen, gesponsord door de firma Agrofair uit Barendrecht, liggen klaar voor de deelnemers. Kortom we kunnen beginnen en behalve de wind valt het allemaal mee.

Om 10 uur start het eerste rondje en voor 11 uur is de eerst “verliezer” al bekend. Daphne Sanders verloor met 6-2 en 6-2 van Melissa van der Windt. Gelukkig spelen ze in een poule en kan Daphne nog een paar keer terugkomen. Om 11.30 en 13 uur op alle banen strijd en ook het publiek vindt langzaam de weg naar ons park.
Oude bekenden die al tijden niet zijn gezien vanwege Corona komen hun favorieten aanmoedigen en zo blijkt dat deze toernooien een echte sociale functie hebben. Onder de mensen zijn, daar gaat het om. Onze oud-voorzitter Bram Eijgenraam is uiteraard ook van de partij, het maakt hem helemaal niet uit wie er spelen, alleen het feit dat Hodenpijl gespeeld wordt is van belang. Zien en gezien worden, bijkletsen met een wijntje, een biertje of een watertje (ja die zijn er echt ook!). Een toernooi om verslaafd aan te geraken. “Van horen zeggen”, dat vinden wij als toernooileiding de mooiste reden wanneer voor ons nieuwe deelnemers op tijd zijn geweest met inschrijven. Of: wij organiseren ook jaarlijks het toernooi op onze vereniging en doen dit jaar hier mee, omdat we willen afkijken hoe het moet. Want het schijnt hier zo gezellig te zijn.

De eerste dag zit erop, met soms een paar kleine en gelukkig korte buitjes. Wel erg veel wind die deelnemers parten speelde , vooral bij het opgooien. Gewoon niet serveren als de bal niet lekker valt. Ja gemakkelijker gezegd vanaf de kant maar bij 15-40 of matchpoint tegen heb je het gewoon slecht op zo’n moment bij harde wind schuin over de baan, toch Mieke ?

En een unicum voor Hodenpijl, een deelnemer die niet op komt dagen; helaas was deze ook nog vergeten om zijn telefoonnummer op te geven bij het inschrijven dus nabellen door de OTC was geen optie.

De vooruitzichten voor de rest van de week lijken beter te worden, we gaan het zien!

Voor nu zit dag 1 er op en hebben we met elkaar al kunnen genieten van veel leuk tennis, veel leuke ontmoetingen op het park en een lekker drankje. Tot morgen!

 

ZATERDAG 7 AUGUSTUS

Beste deelnemers aan Hodenpijl Open 2021,

Welkom weer bij ons open toernooi dat ondanks de Corona-maatregelen toch weer door kan gaan. We hopen op dezelfde wijze als vorig jaar weer een onvergetelijke week voor jullie te kunnen organiseren. Met medewerking van Top Court Baanonderhoud, onze vrijwilligers van het baanonderhoud, Hoveniersbedrijf Noordhoorn, Tennis Direct, PLUS Supermarkt, de Sponsorcommissie, de Feestcommissie, de Barcommissie en de Open Toernooi Commissie zijn we klaar voor een week tennis, plezier en Hollandse verrassingen.

Hopelijk vallen de weersomstandigheden mee, maar dat is voor latere zorg.

Succes allemaal deze week.

Bestuur TC Hodenpijl

X