Dagverslagen

ZONDAG 14 AUGUSTUS

Eindelijk is het zover, de laatste zonsopkomst van onze Safaritocht. Achter ons zien we een slagveld van verliezers, geblesseerden en moegestreden feestgangers. Nog drie rondjes te gaan op onze banen. De commissie is moe en voldaan, maar voor de einduitslag verwijzen wij u graag door naar de website.

Wat valt er nog wel te melden:

– 3 uur durende marathonpartij tussen Sophie Lander en Jessie Foet op baan 7.

– Kees Bouman weet het nu zeker; hij speelt geen wedstrijden meer op zijn eigen toernooi. Zijn groupies zullen dit wel gaan missen!

– De onvergetelijke prijsuitreiking van ranger Petto Koop en zijn assistente Jane, waarvoor vele mensen bleven zitten. Mooie potten, eh mooie partijen, mooie bloemen en mooie foto’s (waarbij de ranger inzicht heeft in de statistieken, welke foto’s in de top drie komen!)

– Bij een aantal wedstrijden was wel duidelijk wie het langst deze week in de kantine of op het terras had gezeten.

– Sommige spelers noemden het clubhuis “hun thuis”.

De OTC wil graag iedereen bedanken die mee heeft geholpen om deze week tot een succes te maken. Zonder jullie hulp was dit niet gelukt. Wij kijken weer vooruit naar 2023, waarbij hopelijk weer een zonnig thema gekozen kan worden. Fijne dag en tot volgend jaar. Het was ons weer een waar genoegen om dit te mogen organiseren.

Namens: Sylvia, Til, Esther, Kees, Stephen, Wouter en Michel

 

ZATERDAG 13 AUGUSTUS

Het einde van de rondreis door de savanne komt dichterbij, finaleweekend is aangebroken. Eén van de laatste mogelijkheden om the big five te spotten. In verband met de hitte wordt er vandaag in 2 shifts gespeeld, een ochtendprogramma en na de siësta volgt het avondprogramma.

Waar gisteren de heren Laguna en van Lent wel een ronde doorkwamen zonder punten, zijn ze nu weer een ronde door. Ze wonnen hun partij in een super tiebreak van het duo Robin Huisman en Ricardo Zeestraten. We gaan zien wat dat voor de rating van Ruben en Rick betekent. In de DD6 waren mooie rally’s te bewonderen. Veel bijna onmogelijk haalbare ballen werden toch over het netje geplaatst. Helaas kwam één bal net iets te ver buiten het bereik van Michaela van Bodegom en het racket overpakken naar haar linkerhand mocht niet baten. “Dit kan ik dus niet”, aldus Michaela. Er volgen nog mooie partijen op de banen. Tussendoor zoeken de spelers zoveel mogelijk de schaduw en soms is dat best even zoeken. Het dappere publiek dat de hitte trotseert wordt op de savanne getrakteerd op een verkoelend ijsje.

Tijd voor een korte siësta. Waar de één ervoor kiest om zijn of haar safaritent op te zoeken, blijft een ander op ons mooie terrein. Om 18.00 uur is iedereen weer wakker en ziet onze Arie de gorilla de spelers en het publiek weer langzaamaan het terrein opkomen. De temperatuur is nog niet gedaald, de emmers met koud water op de baan zorgen voor verkoeling voor de spelers.

Hoogtepunt was de HE4 partij tussen Michel Hoogduijn en Ricardo van Heyst. Ricardo had net in de middag met zijn voetbalelftal de Stad Delft Bokaal gewonnen en nam een groot deel van zijn team mee om aan te moedigen bij zijn wedstrijd. Alle trucs werden uit de hoge hoed getoverd, maar uiteindelijk wist Michel toch met 6-3 6-2 te winnen. Sommige deelnemers melden zich te laat aan voor hun wedstrijd omdat ze er vanuit gaan dat het toch wel uitloopt. Natuurlijk niet helemaal de bedoeling met als resultaat dat je als allerlaatste de baan op gaat en tot in de late uurtjes op de baan staat. Zonde natuurlijk, want wat als je wel op tijd was geweest?

We sluiten een mooie zaterdag af met nog een klein drankje dat voor de nodige verkoeling zorgt. Als wedstrijdleiding kijken we al uit naar morgen, DE finaledag met de leukste prijsuitreiking van de regio. Zorg dat je er bij bent, want dit wil je niet missen!

Fijne avond en tot morgen!

 

VRIJDAG 12 AUGUSTUS

Het is vrijdag en dat betekent vaak bijltjesdag tijdens ons toernooi! Want haal je wel of niet het finaleweekend? Ga je voor de laatste dagen ook mee op safari of sla je de laatste dagen over om lekker langs de kant van het zwembad te liggen? We gaan het vandaag allemaal zien.

Wat is het weer warm! Niet alleen het toernooi nadert zijn kookpunt, maar ook de temperatuur op het park wordt iedere dag warmer! Hou vol, drink genoeg en zoek waar nodig de schaduw op of hou overdag een siësta! Over een siësta gesproken, aangezien het zaterdag nog warmer gaat worden, hebben we hier onze planning op aangepast, tussen 15:30 en 18:00 staan er geen wedstrijden gepland. Hou de toernooiwebsite eveneens goed in de gaten!

Maar voor nu, laat die vrijdag maar komen! Welke leeuwen en leeuwinnen zien we ook in het finaleweekend op onze banen jagen op hun volgende prooi? Om vijf uur moeten starten is al geen pretje en dan ook nog tegen een nummer 1 geplaatste. Maar Mark Snijders verweerde zich buitengewoon in de HE7 tegen Frank Koole. Mark pakte de 1e met 6-3. “Ik sloeg werkelijk geen bal goed in de 1e , het was dramatisch. Toen ben ik maar alles terug gaan spelen en dwong zodoende een hele, hele lelijke overwinning af. En daar gaat het uiteindelijk toch om hoor” aldus Frank , via 3-6 en 5-10 won hij alsnog. Jammer Mark, je had je prooi te pakken maar wel doorbijten de volgende keer.

Rond 17.30 uur werden Ruben Laguna en Rick van Lent omgeroepen. Helaas niet om de baan op te gaan, maar om te horen dat de helft van hun tegenstanders aanwezig was en de andere helft niet. Een walkover dus. “Krijgen we hier wel punten voor?” Helaas mannen, zo werkt het niet. Iedereen die ze spraken, vertelden ze dat ze wel door zijn, maar geen punten verdienen. De mannen denken erover om een klacht in te gaan dienen bij de KNLTB. “Joode, Joode” het had zo maar uit volle borst geroepen kunnen worden als steun en toejuiching vanaf de baan 6-tribune maar de bewondering en het enthousiasme was er niet minder om, een knap staaltje tennis van de broers Bas en Willem die de TVR-mannen Patrick van Beusekom en Rick van der Knaap met 6-3 en 7-6 het nakijken gaven.

Dat Sjors Brouwer echt lelijk kan kijken, was hem af te zien tegen het einde van de STB samen met zijn maat Rob van Hagen. In een lange rally maakte Rob de beweging om de bal te gaan onderscheppen maar maakte hij zijn actie niet af. Sjors reageerde daardoor te laat, het punt ging verloren en zijn gezicht sprak boekdelen ter grootte van een encyclopedie. “Ja, joh als je dan in zo’n STB zit is er zoveel spanning en dan laat je je weleens gaan” aldus Sjors. Maar we zien Sjors wel terug in de halve finale HD7. “Ongelooflijk, we zijn weer een rondje door, we kunnen er niets van! “ zo lachte  Jesse Bentvelsen vrolijk alweer een zege weg. Samen met Mark Snijders in de HD7 die nu wel wist door te bijten, snel geleerd Mark.

Dat mixen soms een heel andere sport lijkt daar kwam Rik Schouten vanavond achter. Hij speelde rond zessen een lekkere pot 6-0,6-3 in de HE8 volgens zijn eigen zeggen met heerlijke ballen, leuke rally’s en kwam dus met een goed gevoel van de baan om later op de avond te gaan mixen. Dat goede gevoel werden hem en zijn partner Marlies van Mil op harde wijze ontnomen door Rijnse Onland en Carlijn Arts. Een ontnuchterende nederlaag met 1-6,2-6 waarbij de relatie van Rik en Marlies danig op de proef werd gesteld. Misschien maar beter niet meer samen mixen Rik?

Tot ziens, tot morgen !

 

DONDERDAG 11 AUGUSTUS

We zijn de helft alweer gepasseerd en maken ons gereed voor de safari’s van de laatste dagen en die beloven gelet op de geringere krachtsverschillen spannender en spannender te worden. Het zal er heet aan toegaan en dat dus niet alleen door het weer waar we het verder maar niet over gaan hebben want veranderen kunnen we het niet, we ondergaan het slechts.

Een vol programma met prachtige partijen, spannende tiebreaks (16-14 in het voordeel van Michaela van Bodegom en Sandy van den Dungen Gronovius) en onverwachte wendingen zorgden ervoor dat hier en daar naar huis moest worden gebeld om te zeggen dat het wat later werd. Ook moest er op de valreep nog oppas geregeld worden. Gelukkig was dat geen probleem en kon Nathalie van de Voort  met Anita v/d Windt de baan op om tegen Kim van ‘t Hul en Miranda van Leeuwen te spelen.Dat sommige spelers last hebben van de warmte bleek wel weer uit het feit dat Bjorn van Lingen bij de start van de partij zijn racket kwijt was. Na lang zoeken bleek die in de tas van zijn maat Steven van der Meer te zitten. Gelukkig op tijd en genoeg om ook de partij te winnen van Martin Vellekoop en Ed van Winden. Good old Michel Hoogduijn vond na 3 jaar afwezigheid ons park weer en won ouderwets gemakkelijk van Sebastien Deneux met 6-1 en 6-1. Ook de aanwezigheid  van de businessclubleden mag natuurlijk niet ontbreken. In de feesttent hebben zij weer eens bij kunnen praten na twee jaar Coronaleed zonder onderlinge afspraken. Frans en Ingrid zorgden voor een heerlijke BBQ.

Mede omdat de safarireizen populair zijn voor zowel jong als oud  is er vanaf vandaag bij drukte in de avond controle op de KNLTB-pas. Let daar goed op om deze mee te nemen. Met pasje kunt u zo het safaritreintje in. Hilarisch slot aan het einde van de avond. Antonella Schenk mag eindelijk de baan op, maar komt er achter dat haar schoenen nog thuis liggen. Rondje langs terras levert de 2 maten grotere schoenen van Bauke Krop op. Zo kan ze toch de baan op! Resultaat een nipte nederlaag met Kim Lankester, in tiebreak met 12-10 verloren van Judith Kester en Joy Schouten

Kent u trouwens deze nog, nog, nog: in the jungle, the mighty jungle, the lion sleeps tonight….hij wel denk ik weleens jaloers. Hier op de savanne werd het echter weer een korte nacht, de laatste partij was rond 01.00 uur klaar. Tot ziens, tot morgen.

 

WOENSDAG 10 AUGUSTUS

Na een gezellige nacht tot in de kleine uurtjes gaat om 17 uur de tent weer open. Ik steek mijn hoofd naar buiten en zie al de zinderende warmte over de savanne heen trekken. Ik moet gelijk aan een nummer uit mijn jeugd denken: Africa van Toto met als deel van het refrein: I bless the rains down in Africa…. Nog steeds een hot item en niet alleen in Afrika! Wat kunnen we hier doen aan de droogte: banen sproeien en de dorst lessen met koud gerstenat. Onze “hoofdsponsor” heeft vandaag minimaal 1 tank weer gevuld. Maar voor nu: we gaan van start, we gaan los met z’n allen, los met z’n allen, we bouwen een mooi feestje!

Eva en Carlijn Lander maakten er zeker een feestje van door te winnen van Lois van der Gaag en Floor Schotsman. Dat de warmte ook al toesloeg, bleek bij de partij van Ivonne Ruijgt en Brigith van den Bosch. De felicitaties voor de overwinning van Brigith waren al gegeven toen bleek dat de stand pas 6-5 in de tweede set was. Doorgaan dus! Brigith sleepte alsnog de overwinning binnen door de tiebreak te winnen. De meeste deelnemers waren zo onder de indruk van de natuur, dat de partijen nogal uitliepen. Pas tegen 23.30 uur ging de laatste partij de baan op. Ondertussen waren in een prachtige pot Wouter Kooyman van Guldener en Jorrit Rodenburg te sterk voor Luc Helleman en Karl van Paassen. De laatste twee konden hun ranking niet waarmaken helaas. Daarnaast waren er heel veel spannende super tiebreaks, waarbij de toeschouwers op het puntje van hun stoel zaten. Gelukkig was er niet één waarvan de score eindigde op 41-39, anders waren de lampen al eerder uit gegaan.

Tot ziens, tot morgen!

 

DINSDAG 9 AUGUSTUS

En toen was het alweer dinsdag! We vervolgen onze tocht over de savanne met weer een groot aantal geweldige wedstrijden onder de felle zon. Na een mooie eerste avond op maandag begonnen we op dinsdag weer stipt om 17:00 uur. We merken dat door de warmte veel mensen nog even siësta houden, maar vaak rond een uurtje of 19:00 ons park weer weten te vinden. We hebben de afgelopen 2 dagen inmiddels al de nodige leeuwen, leeuwinnen, tijgers, cheeta’s en antilopen (of was het anti-lopen?) gezien en ook her en der een verdwaalde olifant. We hopen de komende dagen nog meer fantastische dieren tegen te komen op onze safaritocht! Een welbekend fenomeen op de savanne is dat er bij hoge temperaturen kuddes dieren verzamelen rondom een bron in het midden van de savanne, zodat iedereen genoeg kan drinken. Zo ook deze avond. Deze kuddes weten als geen ander dat er bij Hodenpijl een onuitputbare bron is, waar zoveel als nodig uit gedronken kan worden.

De eerste partijen gaan de baan op! Direct maakt John Mulder er weer een marathonpartij van door in 2 uur 20 min te winnen van Mitchel Haanappel met 6-3 6-7 10-6. Twee heerlijke tiebreaks en super weer, aldus John. Cas Ammerlaan mocht spelen op baan 2, fijn een bankje in de schaduw. Wie weet heeft dit wel bijgedragen aan zijn winst.Naar de savanne vliegen vanuit Vietnam gaat je niet in de koude kleren zitten. Het voelde voor Sjors Brouwer alsof het 3 uur ’s nachts was. De winst van deze partij ging naar Florian Mulder. Gelukkig mag Sjors nog een keer opdraven voor een dubbelpartij. “Alles op mijn maat”. Op baan 2 staan de stropers Martijn van der Pot en Edwin Duijvenstijn tegen de tijgers Eric Berger en Erik Simons. Er wordt een tiebreak gespeeld. Het publiek denkt dat Eric en Erik conditioneel ietsjes minder zijn, maar hun ervaring wellicht er voor kan zorgen dat de tiebreak hun kant opvalt. Helaas, daar steken de tegenstanders een stokje voor. De tijgers worden geveld 6-7 3-6.

Er worden weer genoeg wedstrijden gespeeld met een super tiebreak. Het wedstrijdschema loopt iets uit. Het wachten op ons mooi aangeklede terras is gelukkig geen straf. Met enige vertraging gingen ook aan het begin van de avond Joey de Wit en Joeri Tober de baan op. Wat een heerlijk niveau en wat een mooie wedstrijd om te zien! Joey wist zijn plaatsing waar te maken en won nipt met 6-4 3-6 10-8. Albert Hoedemaker en Samantha Ammerlaan wonnen hun wedstrijd netjes met 6-3 en 6-1. Ondanks dat Albert menig moment lasogen had van de laagstaande zon. Regelmatig was hij heel de bal kwijt tijdens de rally.

Op baan 1 mochten ook publieksspelers Barry Buis en Marco ‘huisfotograaf’ van Elst tegen Martin Vellekoop en Ed van Winden aantreden. Het gerucht ging dat Barry al tijdens zijn vakantie met de voorbereidingen voor deze wedstrijd gestart was. Menig kilometer werd er hardlopend afgelegd op vakantie om hier tijdens het toernooi op baan 1 te kunnen schitteren. Helaas waren Martin en Ed net even iets vaster. Zij trokken dan ook aan het langste eind.

Het bleef nog lang onrustig op de savanne. Tot ziens, tot morgen!

 

MAANDAG 8 AUGUSTUS

De tweede dag is weer van start! Het is 17:00 uur, het perfecte tijdstip om uit de schaduw vandaan te komen en op jacht te gaan naar de mogelijk eerste overwinning.

Om 18:00 uur zijn Frank Haring en Aad Korthout helaas ten prooi gevallen aan Hans Bal en Daan Bos. Laatstgenoemden wisten de partij in 1 uur 20 min met 6-4 6-3 te winnen. “Het zat er helaas niet in, maar het is er ook zeker niet uitgekomen”, aldus een teleurgestelde echtgenote. En vandaag was het dan eindelijk zo ver! Na een aantal jaren niet door de eerste ronde te zijn gekomen, is het vanmiddag gelukt! Bonny van Mierlo en Lisa Ruijgrok gingen als echte cheeta’s recht op hun doel af en wonnen de eerste DD8 partij met 6-2 6-3.

Beetje bij beetje stroomt het terras weer vol en geniet iedereen, onder het genot van een drankje, van de zon.  Wederom een mooie tennisdag, zonnig met 22 graden.Voor een vol terras zijn Carola Gleijm en Caroline Platell tegen Ivonne Ruijgt en Judith van Soest op baan 1 gestart en nog steeds in gevecht voor de overwinning.Na een ruime 2 uur en 11 minuten en in 2 TB-sets komen Carola en Caroline als winnaars van de baan. Wat een strijd hebben deze dames geleverd in deze marathonpartij! Slecht voor de planning dit soort partijen.  

Om 20:00 uur wendt zich veel publiek naar baan 6 waar Dennis van Werven en Birgit van Rij-Pardoel het op gaan nemen tegen Stef van Vliet en Lisa ten Have in het onderdeel GD3. De partij is nog maar net van start en de oeh’s en ah’s klinken van de banken. Waar men allemaal op hoopte werd ook tentoongesteld, een mooie wedstijd met goede punten over en weer. Stef van Vliet en Lisa ten Have trokken in een zenuwslopende STB, met een bijzonder eind, aan het langste eind, 6-4 3-6 11-9. Zonder racket in je handen is het lastig spelen!

De HD7 was het vandaag niet van plan laat te maken. Binnen iets meer dan een uur pakten Youri Bakker en Lars Ammerlaan de winst met maar liefst 6-0 6-0, de bekende double bagel. Bij de DD8 werd er flink gestreden om elk punt. “Altijd weer tegen die jonkies, ze hebben me flink laten lopen”, aldus Gracia. Uiteindelijk waren Marjan van de Mheen en Gracia Wittenberg met 6-3 7-5 te sterk voor Winny van Heijningen en Sharon Zuidgeest. Na wat vertraging mochten ook de mannen van de HD5 hun kunsten tentoonstellen op het center court. Een flinke strijd om elk punt, met hier en daar wat showtennis van Joey Keijzer. Een goeie 1 uur en 3 kwartier duurde de partij met Jeroen van Adrichem en Joey Keijzer als uiteindelijke winnaars: 7-6 3-6 10-7.

We kunnen weer terugkijken op een geslaagde tennisdag! Goed weer, volle terrassen en iedereen enthousiast om weer deel te mogen nemen aan het mooiste toernooi van de regio. Op naar weer zo’n mooie dag! Tot ziens, tot morgen!

ZONDAG 7 AUGUSTUS

Het is 8:00 uur, ik kom mijn tent uit en kijk over een verlaten savanne… Zou het dan echt waar zijn? Gaat het dan vandaag echt weer beginnen? Met mijn verrekijker in de hand kijk ik rond, zover als ik kan kijken. Hoor ik daar links wat ritselen in de bosjes? Ik kijk nog eens goed, wie houdt ons vanuit een schuilplaats aandachtig in de gaten? Iets voor 10:00 uur zie ik de eerste deelnemers aan onze safaritocht verschijnen en wat hebben ze er allemaal weer zin in!

WE ZIJN WEER BEGONNEN! Het Hodenpijl Open 2022 is dan echt weer van start gegaan! En wat kijken we weer uit naar een mooie week vol zonneschijn, plezier en mooi tennis! Zullen we deze week alle leden van de grote 5 dan ook daadwerkelijk gaan zien? Ons park is er in ieder geval weer helemaal klaar voor, onze feestcommissie heeft er weer alles aan gedaan om het park zo aan te kleden daar waar Hodenpijl om bekend staat en het kan weer gezegd worden: het ziet er fantastisch uit!

Het begint een traditie te worden dat er een vast koppel is dat steevast de eerste bardienst op de zondag draait in het voorweekend. En dat zij hun outfit perfect afstemmen op het thema van het toernooi. Ook dit jaar was het echt een genot om te zien zoals zij achter de bar de gasten ontvingen in hun kakikleurige safaripakken compleet met helmen. Jose en Cees Nus en Tonnie en Cock Kuipers, wij hopen dat jullie het nog jaren een uitdaging zullen vinden om een passende outfit te scoren.

Om 10:00 uur gaan de eerste 5 wedstrijden van het toernooi de baan op! Ben jij een van de gelukkigen die ons toernooi mochten openen? De presentjes voor het toernooi zijn dit jaar verzorgd door onze eigen Til van Beek en ook de welbekende bananen van firma Agrofair liggen weer klaar voor al onze spelers! Zijn we er weer klaar voor? Ik dacht het wel!

De eerste winnaar van Hodenpijl Open 2022 is onze eigen Aad van Geest. Ondanks de hitte liet hij er geen (savanne)gras over groeien en won hij met 6-3 6-0 van mede Hodenpijler Joeri Doomernik. ”Ik wist dat wanneer ik de rally’s lang zou houden, ik het punt meestal wel binnen zou gaan halen” zo liet Aad weten. In een kraker van een wedstrijd wonnen Nathalie van de Voort en Anita van de Windt van Katrien van der Mast en Shirley Molenaar met 3-6, 6-0 en 10-6. De langste partij van de ochtend werd gespeeld tussen Monique  Brehm en Vera Ruijgt tegen Doortje de Boer en Evi van Vondelen. De dames begonnen om 10:00 uur en kwamen ruim na 12:30 uur de baan af. De laatsten wonnen.

“Foutje, bedankt!”, daar was sprake van bij de 3e set tussen Mike Treffers en Arwin van Adrichem. 3e set?  Ja, wellicht door de warmte, waren ze vergeten om een super tiebreak te spelen. Arwin had de 1e game van de 3e al gewonnen maar gelukkig vonden de heren het geen probleem om dan toch maar die super tiebreak te spelen. Eind goed, al goed voor Arwin, hij won alsnog met 10-7. Aan het geklap van de toeschouwers hoorde de WL dat er weer een partij klaar was en dat betekent met deze warmte dat de erg droge baan van water wordt voorzien. Als WL zijn we natuurlijk niet te beroerd om dat te doen nadat er is gesleept, ware het niet dat de bespelers van deze baan 7 doodleuk de baan, de baan hadden gelaten. Dat was een nieuwe ervaring voor de WL. Dus op zoek naar deze deelnemers,  “Oh joh dat zijn we gewoon vergeten, dan doen we dat toch nog even”. Heel fijn. Geen probleem hoor, zeker niet wanneer een ieder gewoon doet wat gebruikelijk is.

Als laatsten vandaag kwamen van baan 1 Marin Bouman en Levi Bastiaanssen. Levi (hardhitter met zijn service en terug van weggeweest op ons toernooi) leverde samen met  Marin een leuke partij af in de HE5. Het volle terras zag een spannende 1e set met 7-6 Levi’s kant op vallen en na 6-3 in de 2e was het gedaan.

De eerste dag is alweer achter de rug, op naar de volgende met prima weersvoorspellingen in het vooruitzicht – niet al te warm hopen we voor alle deelnemers – maar wij als WL klagen zeker niet. We hebben het wel eens (of vaker) anders gehad, liever zelf sproeien dan dweilen!

Tot ziens , tot morgen

X