Aangescherpte coronamaatregelen

Aangescherpte coronamaatregelen

Zoals bekend zijn er opnieuw landelijke maatregelen getroffen om het coronavirus onder controle te krijgen. Maar wat betekent dit voor onze vereniging?

Het goede nieuws is dat we kunnen blijven tennissen, zolang het weer het toelaat. Ook in wedstrijdverband, alleen zonder publiek en het paviljoen is gesloten (met uitzondering van toiletten en kleedkamers).

Voor vrij spelen blijft gelden, reserveer vooraf online een baan, kom kort voor het gereserveerde tijdstip naar de baan en verlaat het park direct na afloop. In verband met het bron- en contactonderzoek is het bij het online reserveren belangrijk dat de namen van de spelers worden ingevoerd die ook daadwerkelijk gaan tennissen.

Het is ook niet toegestaan dat spelers na een tennistraining op het park blijven hangen, of dat ouders bij trainingen van hun kinderen komen kijken. Sportbeoefening is weliswaar uitgezonderd van de maximale samenkomst van 30 personen binnen en 40 personen buiten, maar na afloop van de sportbeoefening geldt deze maatregel dus wel.

Als het weer het toelaat kunnen de competitiewedstrijden doorgaan. Thuisspelende teams ontvangen de tegenstanders 10 minuten voor aanvang van de speeltijd. Na afloop van de laatste wedstrijd verlaat iedereen zo snel mogelijk het park. De captains van de competitieteams worden ook nog apart geïnformeerd.

De wedstrijden van de geplande toernooien kunnen doorgaan. Jeugdleden t/m 17 jaar die door een ouder naar een toernooi op een andere vereniging worden gebracht, worden gezien als begeleider en mogen blijven kijken. Als een jeugdlid t/m 17 jaar op de eigen accommodatie speelt, dan worden ouders (ook als ze het kind brengen naar de club) als toeschouwer gezien en mogen zij niet blijven kijken.

Uiteraard zijn de ‘1.5 meter afstand’ regel en de hygiëneregels nog steeds van toepassing.

Voor meer informatie verwijzen wij je naar de site van de KNLTB https://knltb.nl/nieuws/2020/09/nieuwe-coronamaatregelen-tennis-en-padelwedstrijden-blijven-mogelijk/

Hoewel we een noodzakelijke stap terug moeten doen hopen wij toch van harte dat het tennisplezier daarmee niet verloren gaat.

Zorg goed voor jezelf, blijf rekening houden met elkaar, maar bovenal blijf gezond!

Het bestuur

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

X