De eerste ‘1e zondag van de maand’ tennisochtend voor onze jeugd en junioren is een feit!

De eerste ‘1e zondag van de maand’ tennisochtend voor onze jeugd en junioren is een feit!

Nu de versoepelingen verder zijn doorgezet, kunnen we voor onze jeugd en junioren tot en met 18 jaar extra tennis-momenten organiseren. Elke 1e zondag van de maand, van 10:00 – 12:00 uur, ‘lekker tennissen’ met onderlinge wedstrijdjes, spelletjes, oefeningen en met veel speelplezier extra tennismeters maken! Een leuke manier om wedstrijden te oefenen!

Gisteren was de eerste keer en deden er 14 kinderen mee. Het weer zat goed mee en er werd met de oranje bal en de gele bal gespeeld. We begonnen met een warming up, want dat is goed voor de spieren. Daarna inspelen, zodat alle slagen weer even werden warm gedraaid en daarna op 4 banen aan de slag!

Eerst mochten de jongste kinderen ballen slaan bij het ballenkanon en op de andere banen speelden de iets oudere kinderen (10+) met de gele bal om punten Er werd zelfs nog een fanatieke dubbel gespeeld: ‘de dochters tegen hun moeders’! Halverwege zijn we gaan doordraaien. De kinderen met de oranje bal gingen ook punten spelen en met hulp van twee moeders werd dat in goede banen geleid. Op de andere baan werd het ballenkanon even opzij gezet voor een andere dril-oefening; forehand, backhand, korte bal, volley en een smash.

De tijd vloog voorbij en tot slot deden we met z’n allen het spelletje ‘gevangenisje’! De bal moest goed ‘over het net, en binnen de lijnen’, (als de bal fout gaat moet je naar de overkant van het net (de ‘gevangenis’) en als je de bal weer vangt mag je weer terug) maar dat ging zo goed, dat we dat maar wat moeilijker hebben gemaakt. Toen moest de bal ook nog eens over de servicelijn…. We gingen net zo lang tot er een winnaar was!

Tussendoor hebben we uiteraard een pauze genomen om te drinken, want het was lekker warm!
Als verrassing hadden ouders voor alle kinderen ijsjes geregeld. Nogmaals, heel erg bedankt!

Heel erg leuk dat jullie er allemaal waren, de reacties waren enthousiast en positief! We vonden het erg gezellig dat veel ouders en familieleden mee waren gekomen om te helpen met tennissen of met de telling. En natuurlijk om te genieten van de kinderen onder het genot van een kop koffie.

Mocht je vragen hebben, suggesties en/of willen helpen, laat het ons weten via jc@hodenpijl.nl aan Brigitte van Leeuwen.

Tot de volgende 1e zondag van de maand! Een uitnodiging hiervoor volgt later.

Met sportieve groet,

Het bestuur

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

X