Tossen

Tossen op woensdagavond

Tijdens het seizoen (van april tot oktober) is het iedere woensdagavond toss-avond. Er zijn dan 7 van de 9 banen gereserveerd voor het tossen. Tijdens de clubtoernooien en het open toernooi is er geen toss.

Tossen houdt in dat je alleen naar de tennis komt en vervolgens wordt ingedeeld voor een dubbelpartij (je hoeft dus geen tennispartner te hebben). Dit kan gemengd zijn of alleen dames/heren. Het is maar net hoe het die avond uitkomt. Een hele leuke manier om andere clubleden te leren kennen!

Je hoeft je niet van tevoren aan te melden voor de toss. Je komt gewoon naar de club toe, geef je KNLTB-pas af bij de toss-indeler van die avond en die zorgt er dan voor dat je wordt ingedeeld.

1e ronde: 19.00 uur

2e ronde: 19.45 uur

3e ronde: 20.30 uur

4e ronde: 21.15 uur (bij voldoende animo)

Je kunt iedere ronde instromen. Zorg wel dat je 10 minuten voor aanvang van de ronde aanwezig bent, zodat je kunt worden ingedeeld. De partijen duren 45 minuten waarbij de bel een einde aan de partij maakt. Daarna ga je weer naar het toss-bord bij het clubhuis om te kijken of je weer opnieuw bent ingedeeld. Als je de volgende ronde niet wilt meedoen, draai je je pasje om voordat je de baan op gaat. Als er erg veel mensen zijn die willen tossen, kan het voorkomen dat je een ronde moet wachten. Vergeet niet na afloop van het tossen je pasje weer mee te nemen.

X